Mellomdistansel%F8per+Hallvard+Nilsen+holdt+helt+til+m%E5l+ogs%E5+p%E5+21%2C1+km.
Mellomdistanseløper Hallvard Nilsen holdt helt til mål også på 21,1 km.
Etter tetduoen var det mye Gjøvik i toppen av lista. Trioen Per Briskelund, Helge Holthe og Rune Kvikstad la beslag på henholdsvis 3., 4. og 6. plass. Steffen S Paulsen var først i mål av de "lokalkjente" på Sæter med sin 5. plass.

Et annet poeng ved nivåhevingen fra i fjor finner vi i kvinnenes resultater på halvmaraton. Fjorårsvinner Anne Lene Lie, Nanset IF løp nesten tre minutter raskere enn i fjor, men det holdt bare til tredje beste tid i år. Aase-Kari Eriksen vant på sterke 1.24.26. Bare Jorunn Rekkedal og Helene Melbø har løpt denne løypa raskere enn Årnesjenta. Rita Nordsveen løp også meget sterkt og presterte sin beste tid i en godkjent halvmaratontrasé.

Det var i år sval temperatur til Kongsvinger Maraton å være. Knappe 15 grader og høy luftfuktighet er svært gunstig for lange løp. Det kom imidlertid en kraftig regnskur da de fleste maratonløperne var kommet halvveis - og rett før start på halvmaraton. Det førte til at det ble sleipt og glatt, spesielt i minimaratonløypa/de første fire kilometrene i (halv)maratontraséen. Hele arrangementet gikk imidlertid uten alvorlige uhell, og løpere og tilskuere kunne som vanlig kose seg "i det grønne" etter endt dyst.