I februar arrangerer både Hernes IL og Strandbygda IL hodelyktrenn i sine flotte løypenett utenfor lysløypene som et ekstra tilbud til alle "langtravere".

Hernes IL har sine klubbrenn på skistsdion på Varden på onsdager, og 8. februar er satt av til et litt lenger testrenn med hodelykt i den ca. 13 km lange Nymorunden. Den er ganske identisk med traséen som ble brukt i turrennet Hernesrunden de siste årene før den ble lagt ned i for drøyt ti år siden. Hodelyktvarianten ble arrangert for første gang i fjor vinter, og åtte løpere stilte til start. Otto Grafsrønningen var først tilbake på Varden på ca. 43.30.

Resultater Nymorunden 2011

Bildet: "After-ski" på klubbhuset etter hodelyktrennet  i 2011.

Mandag etter vinterferien,dvs. 27. februar, kjører Strandbygda IL hodelyktrenn sammen med sitt ukentlige klubbrenn på skistadion i Stavåsen. Den populære Ørtjernrunden er ca. 18 km og går et par km i samme løype som Nymorunden ved Ørtjern.

Info om Strandbygda IL's karusellrenn


Begge hodelyktrennene går i klassisk stil og kontigenten du betaler for å gå med startnummer er henholdsvis 30 og 20 kr. Her er det plass til flere enn klubbenes egne langtravere, så det er bare å møte opp med hodelykt. Starttid er kl 1830 begge steder med påmelding en halv time før start.