Gdansk Marathon, som i Polen er bedre kjent som Solidarnosc Marathon siden løpet ble innstiftet til minne om begivenhetene ved skipverftet i Gdansk i 1970, er et maratonløp som går langs østersjøkysten med start i Gdynia og mål i Gdansk. Løypa går også gjennom den kjente spa- og badebyen Sopot, og den er med høyeste punkt ca. 40 moh uten større stigninger. Løpet, som gikk første gang i 1995 og i år for 23. gang, går alltid den 15. august som i katolske kretser er dagen for Jomfru Marias Himmelfart og helligdag i Polen.

Fire norske deltok i årets løp som gikk på tirsdag og av disse kom Knut Olav Øygard på 8. plass blant menn med 2.57.06, mens Ingrid Bredesen Hatlelid som eneste norske på kvinnesiden kom på 9. plass i kvinneklassen med 3.29.50. Vinnere av Gdansk Marathon, som i år hadde 738 fullførende deltagere, ble kenyanske Benard Talam med 2.27.56 og polske Arleta Meloch med 2.49.15.