660 løpere i gang med Djupadilten hvor alle unntatt to kom til mål. (Foto: Dag Egil Eliassen Haugesund IL)

Det var i år totalt 658 fullførende deltakere. Av disse var det 474 herrer og 178 damer som kom til mål i den 9,3 kilometer lange løypa. Samtidig som Djupadalten arrangeres er det også Skeisdalten som er 3,7 kilometer. Her løp 160 løpere og øverst på resultatlistene finner vi Daniel Jacobsen og talentfulle Othelie Stave-Wigene. Ungjenta ble nummer tre totalt. I tillegg var 301 barn påmeldt til Minidalten på 750 m.

Som vanlig var det høyt nivå på de beste deltakerne i Djupadalten, og i likhet med tidligere år er det relativt jevnt øverst i herreklassen. Tom Erling Kårbø tok sin første seier i løpet på 28.53. Tett bak fulgte Morten Gjendem og Frew Zenebe Brkineh med henholdsvis 29.05 og 29.29.

Kristine Dommersnes (2260) ut fra start mellom fjerdemann i mål Tedros Haile (2060) og andremann Morten Gjendem (2122). (Foto: Dag Egil Eliassen Haugesund IL)

Kristine Dommersnes var totalt overlegen i kvinneklassen da hun løp i mål på tiden 32.51. Dette er noe bak hennes bestetid satt i fjorårets løp, men etter en noe trasig oppladning med kink i ryggen, var løpet en solid bekreftelse på at jenta fra Haugesund har tatt store steg denne sesongen. Nummer to bak den suverene vinneren ble Helena Hope på 34.53. Tredje løper i mål ble Laila Himle med 36.02.

Helena Hope inn til klar. 2. plass blant 178. i kvinneklassen. (Foto: Dag Egil Eliassen Haugesund IL)

Skeisdalten 3,7 kilometer

160 løpere i gang med 3,8 km i Skeisdalten med vinnerne, Othelie Stave-Wigene (315) og Daniel Jacobsen (353), midt i bildet. (Foto: Dag Egil Eliassen Haugesund IL)

Skeisdalten er åpen for alle, barn, ungdom og voksne. Som nevnt var det 101 deltakere som fullførte denne distansen og det ble løpt raskt av flere. Unge Othelie Stave-Wigene var den raskeste av jentene. Hun vant ganske komfortabelt på pene 13.08. Tiden er noe bak det hun løp på i fjor, men vi skal huske at 12-åringen satte en rekord det skal bli vanskelig å matche forrige helg i Lierløpet på 5 kilometer. Gledelig er det å se det høye nivået blant ungjentene i Haugesund. Tett bak Othelie løp Ingrid Frøyland og Tiril Børø Opsøen svært gode løp. Alle tre jentene løper i klasse 11-12 år og er fine sparringspartnere for hverandre.

Blant guttene ble det seier til Gular-løperen Daniel Jacobsen på 12.15. Han ble fulgt av unggutten Eivind Vikingstad fra Haugesund med tida 13.07. Nummer tre ble Kristian Melkeråsen på 13.55. Disse guttene løper i klasse 13-14 og 15-16 år.

Eivind Vikingstad i rygg på Othelie Stave-Wigene ute i løypa. De to hadde et ungdommelig friskt oppgjør hvor Eivind var sekundet foran på dagen neste beste tid. (Foto: Dag Egil Eliassen Haugesund IL)