Karene meldte torsdag kveld om at de måtte bryte
Grunnet særs dårlig sikt i den mest eksponerte delen av løypen ble forsøket denne gang av sikkerhetsmessige grunner brutt. Vi lå meget godt an til å slå den nåværende rekorden, men etter over tre timers venting og mange forsøk, ble den svært tunge avgjørelsen om å bryte tatt. De kommer til å gjøre et nytt forsøk når været spiller på lag.

Mest mulig utenfor vei (unngår asfalt)
Det er en ca. 100 km lang løpetur (mest sannsynlig rundt 105 km med ca. 7000 høydemeter) i Norges desidert vakreste terreng, og runden skal løpes i så mye terreng som mulig som de første noen sinne. Altså en "first known time" og en "fastest known time" (FKT)

Det er som nevnt andre som har gjort tilsvarende, men da med mer av ruten på asfalt, men også oppom noen topper. I 2010  løp Trond Haugland og Fred Ingar Somby og i 2012 løp Torstein Solem Lianes og Mads Gausdal.

Følg dem underveis
Via denne nettsiden RaceTracker - Hjørundfjorden Rundt 2019, kan man følge Tommy og Christian. Når Kondis snakket med Tommy på telefon kvelden før den store dagen, var det god stemning og han kunne fortelle at de så frem til å starte på dette spektakulære prosjektet. Det er flere som har meldt sin interesse om å slå følge med de på deler av etappen. Blant annet motbakkeløper Therese Sjursen, som i det siste har gått over til ultraløp.

Karer med mye erfaring
Christian skal nå begi seg ut på sin lengte sammenhengende løpetur noen sinne og har ikke har bedrevet ultraløping like lenge som Tommy, som har vært i ultra gamet en god stund allerede. I 2010 deltok da den 18 år gamle Tommy, på det første 6-timesløpet Undheim Ultra på Jæren. Her kan man bli bedre kjent med Tommy, i dette innholdsrike kondisintervjuet.

Karene (Tommy og Christian) deler bilder og filmer på sine instagram profiler.

Loepekart.jpg
Løypekart og live tracking via nettsiden RaceTracker - Hjørundfjorden Rundt 2019

Tommy_Haga_Christian_Brurås_Chamonix_2018 (1280x960).jpg
Tommy og løpevennen Christian Brurås på treningsleir i Chamonix i fjor. Sammen had de flere prosjekter på gang framover.