Tony Gjerdes tid på 1.14.27 holdt til seier med forholdsvis knapp margin til to finske løpere som også kom inn på 1.14-tallet.

- Det var et flott arrangement med løype i trivelige omgivelser i og rundt Oulu. Løpet gikk på gang- og sykkelvei stort sett hele, og det var mange tilskuere i parker og grøntområder langs løypa. Jeg løp alene i tet i nesten hele løpet, men hadde en håndfull konkurrenter ikke langt bak meg gjennom hele løpet, forteller Tony Gjerde til Kondis og legger til:

- For min egen del så fokuserte jeg mest på eget løp og om å få best mulig tid, men på siste tredjedel av løpet var det ganske mye motvind som gjorde at jeg måtte justere forventningene til løpet. Jeg er godt fornøyd med slutt-tiden, forholdene tatt i betraktning. De siste kilometerne skiftet jeg fokus til det å holde seieren, og det holdt så vidt. Nummer to kom veldig kjapt på siste kilometer, så om løpet var 1 km lengre, så spørs det om jeg hadde vunnet, forteller Bøler-løperen.

På kvinnesiden løp Trude Helen Thomassen fra Lakselv på 1.30.59 og kom med det på femteplass. Finske Jenni Keränen vant kvinneklassen med 1.26.45.

Også på maraton var det norsk deltagelse ved Terje Sandness som kom inn på 3.59.40. Nederlandske Thijs Feuth og finske Johanna Davidila vant maraton på henholdsvis 2.32.57 og 3.04.18.

Det var i alt 1877 deltagere på de fire distansene i Oulu, hvorav 225 på maraton, 1022 på halvmaraton, 579 på 10 km og 51 på 4 km.