Pressemelding fra Norges Triatlonforbund

Blummenfelt har gjort det bra i grandfinaler tidligere, med en andreplass i Rotterdam i 2017 og 5. plass i Gold Coast, Australia i fjor. Iden vant i samme løype i Lausanne i fjor, da det ble arrangert worldcup her, og viste nylig form da han ble nummer fire i test-OL i Tokyo 16. august. I Tokyo ble Stornes nummer to, og er tydeligvis også i form. Alle tre har vist at de kan gjøre det bra i tunge løyper hvor det er mye klatring på syklingen. Traseen i Lausanne passer dem perfekt.

Grandfinalen kalles uhøytidelig for VM, men er egentlig finaleløpet i verdensserien. Vinneren av verdensserien kåres offisielt verdensmester i triatlon hvert år, og i grandfinalen gis det ut flere poeng enn i de andre syv løpene i serien.

Blummenfelt var med i et massevelt i Tokyo, og ble fraktet til sykehus etter å ha blitt kraftig forslått. Det har gått noe tid før han kunne vende tilbake til løpetreningen igjen, selv om han har kommet seg godt. Han sier selv om formen:

– Beinet er ok, men jeg er spent på formen da det selvfølgelig ikke er ideelt å krasje som jeg gjorde for to uker siden. Jeg har fått trent ok i det siste, men selvfølgelig ikke som jeg hadde planlagt opprinnelig.

Iden er offensiv og ser fram mot konkurransen:

– Jeg er i bedre form enn i Japan og satser på en bedre plassering, selv om det er sterkere konkurranse her. Jeg har oppskriften for suksess her fra i fjor og satser på å kunne gjenta denne nå!

Grandfinalen er viktig for kvalifisering til OL, og for Stornes er det viktig med et godt løp slik at han kommer opp blant de topp 30 rankede. I dag er han ranket som nummer 32. For ham er det viktig å komme raskt inn i første gruppe på sykkel. Da kan han være med og prege løpet og få til en minst like god løp som i Tokyo.

– Formen er bra, men jeg trenger en dag til for å få fram det siste overskuddet, avslutter han.

TV2 viser grandfinalen lørdag.