Ikke siden det gylne 90-tallet har så mange vært med og løpt i Sunndal på Nordmøre. 218 deltakere stilte til start i barneløp, trim og konkurranse på 12 kilometer.

Oppturen kom da den 19 kilometer lange løypa ble kortet ned til 12 kilometer. Dermed begynte også flere mosjonister og ikke minst ungdommer å bli med.

I teten var det ingen som kunne gjøre noe med Turi Malme og Ebrahim Abdulaziz, som også vant i fjor.

Optimisme

Tredobling på et par år gir optimisme for arrangøren av Kaptein Dreiers Minneløp i Sunndal. Men veteranen Egil Brevik venter ennå på at ungdommen skal knuse ham, etter å ha blitt nummer to.

- Gledelig med den store økningen samtidig som det er flere ungdommer med og løper. Jeg ser fram til at de slår meg, sier Brevik.

15-åringen Sondre Løset fra Tingvoll vil gjerne ta utfordringen og var bare et par minutter bak veteranen i mål etter 12 kilometer.

- Jeg stiller opp på lokale løp om sommeren og tar det som god trening for kondisjon til vinteren, sier Løset som satser aktivt på skiskyting.

- Artig å konkurrere også om sommeren, og det var fint å debutere i dette løpet, sier Løset.

Første langløp

Også søster Ida stilte til start for første gang. 12 kilometer er mye lengre enn hun før har konkurrert, og fikk kjenne det mot slutten.

- Likevel er jeg veldig godt fornøyd med at jeg klarte å gjennomføre distansen, sier Ida Løset som har vært plaget med sykdom lenge.

Hun ble nummer tre av damene, bak Turi Malme som løper for Hitra, og Fredrikke Pettersen fra Lyngstad.

Hele 88 løpere deltok på tid, og det er langt høyere enn før de la om løypa fra 19 til 12 kilometer.

Suveren vinner

Ebrahim Abdulaziz forbedret sin rekord fra i fjor og kom inn på 39.19 og var veldig godt fornøyd. Han løp tidligere for Tingvoll og får fortsatt hjelp fra Magne Wullum, selv om han nå løper for Strindheim.

Han var suverent først i mål seks minutter før Egil Brevik. Løpsleder Bent Ivar Sæther er en annen sprek sunndaling som kom inn til fjerde beste tid.

- Morsomt at stadig flere blir med og løper, og vi satser på at økningen fortsetter, sier Sæther.

Han kunne vise til hele 218 som stilte opp på aktiv løping, trim og barneløpet. Dette var 40. gang løpet ble arrangert, og det ble markert med en runde rundt Hydro Aluminium som feirer 60 år og har vært med som hovedsponsor i alle år.

TV2 Sporty

- Nå kjenner jeg hva melkesyre og tunge bein er, sa ordfører Ståle Refstie etter først å ha ledet gjengen rundt på 2,5 kilometer ved Hydro som førstemann, før han la seg bakerst på det 12 kilometer lange hovedløpet.

Han har vært med og stilt opp for TV2 Sporty som har fått med folk i Sunndal til å trimme og bevege seg mer. Det mener ordføreren har ført til positive resultater.

- Dette vil vi fortsette med også etter at TV2 er ferdig, og ser allerede tegn til at sykefraværet i kommunen er på nedgang som kan skyldes at folk er mer aktive, sier Refstie.

Veteraner

To gamle veteraner som preget friidretten på Nordmøre på 70-tallet og utover stilte opp til start.

Asle Olsen løp sitt 20. løp på hjemmebane, etter noen års fravær på grunn av skadeproblemer. Tvillingbror Bjørn har vært med 34 ganger og synes det fortsatt er moro å løpe.

Sigurd Warmøy og Leif Brekken er de som er de eneste som har deltatt alle 40 årene, og har fikk blomster og heder for dette.

55 barn som deltok i eget løp varsler at de unge også vil være med å springe. Derfor tror arrangøren på ny løpsbølge i Sunndal i årene som kommer.

MarianneGundersen.jpgHer er familien Gundersen samlet etter løping med Marianne og Petter Gundersen.

Damepallen.jpgDamene på pallen fikk hver sin sjekk. Vi ser Turi Malme som vinner, Fredrikke Pettersen nummer to og Ida Løset på tredjeplass.

DREIER-jubileumsløp.jpg40-årsjubileet ble markert med en runde på Hydro-området med ordfører Ståle Refstie er i spissen.

DREIER-veteraner.jpgAlle 40 årene med Kaptein Dreiers Minneløp har Leif Brekken og Sigurd Warmøy deltatt og fikk heder for det.

EbrahimAbdulaziz.jpgEbrahim Abdulaziz var suverent først i mål og seks minutter foran nestemann.

FrankVedal.jpgFrank Vedal kom sliten i mål og hilser andre over streken sittende på bakken.

Herre-pallen.jpgPallen for herrene ble med vinner Ebrahim Abdulaziz, Egil Brevik nummer to og Kjell Magnar Berli på 3.plass.

IdaLøset.jpgFor første gang stilte Ida Løset opp på et så langt løp og kom på en gledelig tredjeplass.

Olsenbrødre.jpgTvillingbrødrene Asle (166) og Bjørn Olsen herjet resultatlistene for 30 år siden og liker fortsatt å løpe.

TuriMalme.jpgTuri Malme var suveren vinner i dameklassen.

Ordfører.jpgOrdfører Ståle Refstie (til høyre) ledet an i jubileumsrunden på Hydro aluminium og fabrikksjef Martin Sagen.

Rebecca.jpg

Rebecca Oppigard var en av de unge jentene som stilte til start og har pappa Bård like bak seg.