I Kondis nr. 2 - 2014 kunne vi lese om Eirik Lundblad som "Bryter ut av treningsbobla". 31-åringen fra Oslo jobber som nødhjelpskoordinator og rykker på kort varsel ut på oppdrag når krisesituasjoner oppstår rundt omkring i verden. 

I intervjuet kunne vi lese om reisa til Filippinene for å være med på  hjelpearbeidet etter tyfonens herjinger i fjor høst. Oppdraget kom samtidig med oppstarten av treninga for årets Norseman Xtreme Triathlon.

I intervjuet antyda han også at han ville gjøre noe meningsfullt for andre ut av ferden sin mot Gaustatoppen - ved å samle inn penger til et veldedig formål. Nå har han bestemt seg for at han vil samle inn penger til Kreftforeningen, og det ambisiøse målet er å kunne overrekke 100 000 kroner. På sin egen blogg skriver Eirik Lundblad: 

"
Det er viktig for meg at dette skal handle om noe mer enn bare meg, da opptrening og gjennomføring av Norseman vel er tett opp til den mest egosentriske perioden jeg nok noengang kommer til å ha i mitt liv, der ukene i stor grad handler om trening, søvn og mat.

Av den grunn har jeg nå inngått et samarbeid med Kreftforeningen, der jeg skal gjennomføre Norseman og i samme slengen løpe og slite for å samle inn så mye penger som mulig til Kreftforeningens livsviktige arbeid!"

Eirik opplevde sjøl å miste sin mor som følge av kreft da han var bare ni år gammel, og dette var en opplevelse som satte djupe spor. Nå vil han være med å jobbe for at færre får slike tragiske opplevelser i framtida.

Innsamlingsaksjonen vil pågå helt til Oslo Maraton, som er sesongens siste konkurranse for Erik Lundblad, er unnagjort. 

Støtt Eirik Lundblads innsamlingsaksjon

Eirik_Lundblad_med_barna_IMG_3617.jpg
Trening er viktig for Eirik Lundblad, men andre ting er enda viktigere, som her på Filippinene der Eirik deltok i oppryddinga etter tyfonens herjinger i fjor høst. Foto: Røde Kors