For en snau uke siden kunne vi lese om at: Den norske triatloneliten vil ut for å erobre verden, (medlemssak) der fikk vi høre om utøverne Jørgen Gundersen, Gustav Iden, Casper Stornes, Kristian Blummenfelt og Lotte Miller. I helgen viste Vetle Bergsvik Thorn at de yngre triatlene også vil være med i toppen internasjonalt. 

 

Pressemelding fra Norges Triatlonforbund:  

Da juniorene satt i gang med sin triatlon i dag, var det 14 grader i vannet og 17 grader i lufta, og store bølger i sjøen utenfor Quarteira på Algarvekysten. Thorn leverte likevel en sterk svøm og kom alene i tet opp av vannet og ut på sykkel. Det dannet seg snart en ledergruppe på syklingen. Thorn var en av dem som var dravillige for å holde et høyt tempo i gruppen, men gav opp å kjøre hardt da han så at få andre ville bidra. Etter 20 km sykkel lå han bak tre franskmenn, Georgenthum, Berland and Morlec, som etter en forrykende rask veksling tok teten i det de satt i gang den 5 km lange løpsetappen. Thorn tok dem raskt igjen og drøyt halvveis på løpingen var det klart at seieren skulle stå mellom Thorn, Berland og Morlec. Thorn leverte en sterk finish og dagens raskeste løpsetappe med 16:10, og avgjorde dermed konkurransen i Quarteira.

Etter løpet fortalte Thorn at det var vanskelig å orientere seg i bølgene på begynnelsen av svømmingen, men at han raskt fant rytmen og svømte godt på siste halvdel. Han var godt fornøyd med svømmingen, og mindre fornøyd med syklingen. Om løpingen fortalte han: «Ut på løp var jeg raskt oppe i tet, og kjente meg veldig bra. Franskmennene lå foran og dro en del på andrerunden, og jeg lå greit i ryggen på dem. Da jeg begynte å forberede meg på spurt, merket jeg at tempoet til franskmennene begynte å dabbe av litt. Jeg hang på når de åpnet spurten, klarte å løpe forbi, før jeg ble tatt igjen av en av dem rett før oppløpet. Jeg løp inn bak ryggen hans og kjente at jeg hadde mer å gi idet jeg løp forbi få meter før mål.»

Thorn føler han har en del å gå på både på sykkel og løp: «Jeg kjente at det er tidlig i sesongen og at jeg ikke hadde punchen som skal til for å rykke ifra og holde inn. Men jeg er veldig fornøyd med å vinne, som var målet for løpet». Thorn anså de franske som de største utfordrerne, men visste samtidig at de var mulige å slå. Thorn avsluttet også fjorårssesongen sterkt, med en 5. plass i EM junior i et felt hvor de fleste var ett år eldre.

Lørdag ble Casper Stornes fra Askøy, Bergen, nummer 3 i eliteklassen herrer. Også han knivet om topplasseringene med to franskmenn. Han tapte spurten mot vinneren Coninx og Bergere, som ble nummer 2. 

 

Som medlem av Kondis kan du også lese denne artikkelen:
"Den norske triatloneliten vil ut å erobre verden"