Det 15. løpet i Terrengkarusellen i Kristiansand ble arrangert i Jegersbergterrenget på østsiden av Otra torsdag 12. september. Egentlig skulle løpet gått i fjorårets nye løypetrasé for Jegersberg Rundt-løpet, men på grunn av demningsarbeider ble det i stedet løp i originalløypa til Varodd-løpet. MHWirth BIL ogTerrengutvalget var arrangører.

Løypene - som gikk fra Grønn slette - målte 3,9 km, eller 6,9 km for Milslukeren.  1080 deltakere var bra, selv om man ikke nådde opp til det flotte resultatet fra i fjor da det var 1236 deltagere på det 15. løpet. Gjennomsnittet på sesongens 15 løp ligger nå på 1177 deltakere.

Foreløpig har 1418 deltagere fullført 7 eller flere løp i årets karusell, det vil si det antall løp som trengs for premiering.

Jan R Hansen refererer fra karuselløpene, og teksten nedenfor er i hovedsak fra hans rapport.

1080 deltakere på karuselløp i Jegersberg

Meget godt synlig i Jegersberg for øyeblikket er et henimot tørrlagt vann, der det arbeides med demningen, så Stemmen-passeringen er stengt. Derfor kunne vi dessverre ikke bruke den fine, nye Jegersberg Rundt-løypa fra i fjor, men valgte i stedet å gjøre et nytt forsøk i den like fine Varodd-løypa, som løperne våre ble snytt for på 12. karusel-løp, pga. overdådig nedbør.

Denne gangen gikk det heldigvis bra å gjennomføre etter planen, og løperne var veldig tilfredse med løypa, som også er litt spesiell fordi hele traséen går i et ganske smalt område, flere ganger med nær kontakt til deltakere i annen del av løypa. Trasévalget skyldtes opprinnelig mineryddingen som Forsvaret foretok for noen år siden, da vi måtte holde oss borte fra de vestlige delene av området.

Løpsforholdene var greie, overskyet og bra temperatur. Og regnet holdt seg borte omtrent helt til siste løper var i mål. Men deler av løypa var noe blaut, uten at det skapte noen større problemer.

Løperne strømmer på....(Foto: Guri Sæterlid)​

Fine forhold i terrenget. (Foto: Guri Sæterlid)​

Her gjelder det å passe opå så man ikke snubler. (Foto: Guri Sæterlid)​

Det var ikke bare sti, men også fine turveier i løypa. (Foto: Guri Sæterlid)​

Ett av mange startfelt. (Foto: Guri Sæterlid)​

Trine Mjåland og Ørjan Svaland Aas vant normalløypa
I normalløypa på 3,7 km ble det seier og kjempetid for Trine Mjåland fra Vest-Agder Fylkeskommune i kvinneklassen som vant på 15:19, en tid som bare tre avherreløperne klarte å straffe. Bak Trine fulgte Anine Kallhovd  med 16:44 og Anne Kari Borgersen fra NOV med 16:45). I herreklassen ble det seier til Ørjan Svaland Aas fra Lærerne på 14:56, med Finn Terje Uberg fra Vennesla kommune (15:04) og Frode Lindblom fra Tangen vgs(15:12) på de neste plassene.

Katja Lykke Tonstad og Simen Koland vant Milslukeren
På milslukeren deltok hele 188 løpere, og her var Katja Lykke Tonstad fra Kristiansand Kommune raskest av kvinnene med tiden 36:44. Et drøyt minutt senere fulgte Siri Eidnes Mellem  med 37:52 mens Anne Kristin Holte fra KKG kom på tredjeplass med 40:08. Nok en gang vant Simen Koland fra Phonero i herreklassen.Han brukte 28:04 mens andremann Johnny Stensvold løp på 28:17 og tredjemann Jørgen Solli Strøm-Olsen fra Trucknor Kristiansand  på 29:30.

7,25 km (eller 3 km uten tid)
(NB! Ingen egen Milsluker-distanse, siden dette løpet er langt nok.)
Se hele innbydelsen HER

Tullas løype er oppkalt etter Eldbjørg Larsen, populært kalt for Tulla. Hun er nesten alltid med som frivillig i arrangørstaben. Der bidrar hun med mye latter og glede i tillegg til mange ulike praktiske oppgaver.

Litt om løypa:
Tullas løype går i Baneheia/ Bymarka, og løpslengden er 7.25 km, alternativt 3 kilometer uten tidtaking/ kun fullført. Start og mål er på Fant Olsen. Løypa har en variert profil og er en nydelig skogsløype. Løypa starter ut Kjærlighetsstien, tar opp bakkene bak sykehuset, og følger kjente stier nordover, til løypa vender på platået ved Bærevann. Tilbake igjen følger den stykkevis Lochners løype, krysser over i Ledningedalen, runder Bånetjønn før man via lysløypa tar seg mot mål. Vær forberedt på en liten «straffe-runde» på en snau km etter å ha kommet til svingen over Sykepleierskolen.