Hele 8 jenter på startstreken i seniorklassen er ikke hverdagskost for slike løp i Bergen. Og selv om ingen av deltagerne har nådd senioralder ennå, ble det oppnådd mange sterke resultater i det flotte sommerværet på Fana Stadion.

Raskest av alle løp Krisine Lande Dommersnes på flotte 4.36,12. Nærmest fulgte Vilde Våge Henriksen på 4.37,66 og Margrete Jørgensen Baustad på 4.42.95.

Vinneren kunne fortelle til Kondis at det var kjekt å komme til Bergen og springe. - Jeg var nok ikke helt i slag i dag, men egentlig godt fornøyd med løpet selv om det var drøye 2 sekunder bak pers. At det var fint vær og pengepremier til vinneren, satte også en ekstra spiss på det hele.  Sist jeg løp regnet og blåste det og det var ikke så kjekt. Nå ser hun fram mot ungdomsmesterskapet om 14 dager der hun løper 800 og 3000 meter samt Djupadalten på hjemmebane i oktober, et terrengløp på 9,3 km.

Om det ikke ble pers på vinneren, satte de fire neste jentene i heatet pers. Bronsevinner Margrete Jørgensen Baustad senket persen med hele 11 sekunder. Nå håper arrangøren at de sammen med DNB kan videreføre denne ordningen i 2017 og få satt opp et enda større kvinneheat.

For på 3000 meter herrer søndag, som også er DNB-øvelse, er det påmeldt over 30 deltagere. Dette blir et av høydepunktene under årets Gneistspel.

Fotograf : Arne Dag Myking, kondis.no

IMG_0892.jpgVilde Våge Henriksen tar teten på førsterunden.

IMG_0899.jpgUnge haugesundere i tet innledningsvis

IMG_0903.jpgLitt mer forsiktig, jenten som perset med 11 sekunder, Margrete Jørgensen Baustad (nr. 293).

IMG_0915.jpgSilje Lindstad fra Norna begynner også å finne formen frem mot UM.