Trollheimsløpet i Rindal arrangeres for 44. gang søndag 28. juni. Løpet skulle ha vært arrangert 7. juni, men dagens smittevernregler gjorde det umulig.

- Nå har løpet fått godkjent ny dato, og helsemyndighetene har godkjent arrangementet forutsatt at det bebudende forslaget om at antall tilstedeværende økes fra 50 til 200, blir satt ut i livet. Det er uaktuelt å arrangere Trollheimsløpet som virtuelt løp. Løperne må nå få «ekte vare», men det legges vekt på å følge "NFIFs retningslinjer for mosjonsløp under koronasituasjonen", skriver arrangøren.

Tor Jarle Bolme i Rindal IL har beskrevet arrangementet slik det forventes å bli:

Løpet kan sannsynligvis ikke arrangeres som fellesstart, løsninga ut fra dagens regelverk antas det at det startes i heat à ti løpere. I fjor deltok 89 i konkurranseklassen, en økning fra 36 året før. Av de 89 var det hele 35 som meldte seg på løpsdagen. Men nå må man ha startlister presentert på nett dagen før, og da kan ikke arrangøren akseptere etteranmeldinger. Derfor settes det en human påmeldingsfrist, midnatt fredag kveld (26. juni). Det åpnes for påmelding når status på smittevernreglene 15. juni er gjort kjent.

Det som skal bli likt, er i alle fall løypa, som går etter en opparbeidet grussti rundt den idylliske Igltjønna i Rindal Sentrum med start og mål på Trollbanen. 15-18 år løper 1 runde (3 km), junior og senior 2 runder (6km). 11-14 år løper en kortere runde på litt over 1 km.

Regelverket sier: «Fysiske medalje- eller premieutdelinger skal unngås». Derfor vil dette reduseres til et minimum, dvs pengepremier til de tre beste herrene og damene, samt kr 1.000,- til de som setter løyperekord (6 km).

Kiststoler 015[1].JPGKistestolene som har vært vandrepremier fram til nå. (Foto: Rindal IL)

I et historisk perspektiv, var det stort sett husflidspremier i tre som var premiene i Trollheimsløpet. Dette hadde en glidende overgang til i fjor, da det ble innført pengepremier. I tillegg hadde man vandrepremier som var rosemalte, f eks små kister og nå de siste, kiststoler. Trond Ørjan Eide tok den ene kiststolen til odel og eie i 2018. Berit Mogstad, kan ved å vinne i år, ta med seg den andre for godt.

Jubilanter som har deltatt for 20., 25., 30. gang osv, fikk inntil i fjor rosemalte trefat. Men personer som driver med husflidsprodukter i tre, blir det færre av. Dessuten har hun som har rosemalt disse gjennom mange år, ønsket å trappe ned. Og rosemalere vokser ikke på et tre, derfor har arrangøren fått kunstneren Inga Dalsegg til å male en akvarell som diplom som skal utdeles til jubilanter.

DSC_0049[1].JPG
Kunstneren Inga Dalsegg med akvarellen som er grunnlaget for diplomet i A4-størrelse til årets jubilanter. (Foto: Rindal IL)
 

Arrangøren vil nå bruke første uka for å legge en mal for løpet.

Det er opprettet egen Facebookside for arrangementet 
Oppdatert informasjon om løpet vil komme fortløpende her.