Etter et prøveår i 1998 ble Grenserittet offisielt arrangert første gang i 1999. Årets ritt er dermed det 21. offisielle Grenserittet og går av stabelen helga 2. - 3. august. Det 80 km lange terrengrittet har start i Strømstad lørdag morgen og målgang i Halden. 

Deltakelsen i norske sykkelritt har i flere år gått betraktelig ned og ritt har blitt avlyst. Grenserittet, som er landets største ritt etter Birken, har ikke vært noe unntak. I et intervju med lokalavisa Halden Arbeiderblad uttrykte daglig leder i Grenserittet, Caroline Koren, i fjor sin bekymring for rittets framtid. Grenserittet klarte i fjor å gjennomføre arrangementet uten ytterligere nedgang. Nå er Koren optimist og har troen på oppsving i årets ritt. 
– Ja, det har vært en nedgang, men fortsatt er dette er gigantarrangement. Interessen går i bølger, og nå ser vi at pendelen er i ferd med å snu igjen. Vi er her fortsatt og ser bare positivt på framtida, uttaler rittlederen til Halden Arbeiderblad

Det er i dag, over en måned før arrangementet, rundt 1400 påmeldte til rittet. Dette er foran tilsvarende tall på samme tid i fjor. 

I tillegg til det 80 km lange hovedrittet fra Strømstad til Halden består Grenserittet også av Grenserittet Midt og unggdomsrittet Grenserittet Ung som begge starter midtveis i løypa (ved Prestebakke) og sykler rittets siste 36 km. Det samme gjør også deltakerne i fjorårets nyvinning Grenserittet Familie, hvor barn fra 9 år kan delta i følge med en voksen (over 17 år). 

Alle disse overnevne rittene arrangeres lørdag 3. august. På fredagen, dagen før, er det barneritt på Fredriksten Festning i Halden. Da vil det også være startnummerutdeling for lørdagens ritt. 

Påmelding til Grenserittet 2019

Grenserittets hjemmeside

Se samleside for alle tidligere års kondis.no-reportasjer fra Grenserittet

70km-stoev_50D6475.jpg
Grenserittet starter i Sverige og har målgang i Norge. (Foto: Bjørn Johannessen)