profilbilde.jpg- Bakgrunnen for at jeg ønsker å arrangere dette løpet, er fordi jeg selv elsker å løpe i marka, og jeg løper alltid alene, sier Venche Pettersen til kondis.no.

Det er også et mål for henne å få så mange jenter som mulig til å kjenne at det gjør noe med kropp og sjel å ta seg en løpetur eller gåtur i skogen  

- Man har de siste årene lest med jevne mellomrom om jenter/kvinner som blir overfalt i marka, og gjerne midt på lyse dagen. Synes nå dette skjer oftere og oftere, og kvinner i alle aldre blir utsatt, sier hun videre, og legger til:  - Dette er med på å ta fra oss jenter friheten til å bevege oss fritt i skog og mark uten å være redd/urolig når vi ferdes alene.

En kvinne i 20 årene ble overfalt og forsøkt voldtatt i et skogsområde i Fredrikstad for noen uker siden, og denne hendelsen gjorde at hun tenkte at noe må gjøres.
 

Venche_Pettersen.jpg
Jeg selv elsker å løpe i marka, sier Venche
 


Det er ikke joggere som voldtar!
Undertegnede er mann, ser sikkert litt skummel ut og er veldig glad i å løpe i skogen. Jeg tenker i blant på dette når jeg møter jenter på joggeturer i terrenget, at de kanskje ikke føler seg trygge når det møter mannfolk i skauen. Jeg nevnte det for Venche, som svarte kjapt:
- Det er ikke joggere som voldtar!
Jaha, det har hun sikkert rett i - det er kanskje derfor jeg vanligvis får et smil tilbake når jeg hilser på jentene jeg møter i "skauen" ...eller kanskje jeg er for liten og puslete til å oppleves skremmende (?).
 



Overskudd til Landsforeningen for voldsofre

- Jeg vil arrangere et jenteløp for å sette fokus på vold mot kvinner, og støtte de som arbeider med å hjelpe disse kvinnene. Når en kvinne først har blitt utsatt for overgrep, er det viktig at hun får den rette hjelpen. Jeg kjenner selv på uroen når jeg løper alene i marka, og jeg er både sint og lei meg for at jeg skal føle det sånn på en plass man skal finne roen og nyte naturen, sier Venche som selv jobber som helsesekretær for "Lægene i Gamlebyen".  

- Alt overskudd fra løpet gå uavkortet til Landsforeningen for voldsofre, minner hun om.

Løpets hjemmeside

Løpets facebookside

Påmelding via Deltager.no
 

Løpsdato: Søndag 23. april 2017 FIF-huset kl 13:00

Lavterskel-løp
Løpet er en 5 km lang løype, og man kan velge om man vil melde seg på løping eller gange.
Tryggejenter-løpet vil foregå den 23.04.17 i Fredrikstadmarka, og starter ved FIF-huset kl. 13.00.

Tryggejenter-løpet vil være et lavterskel-løp slik av flest mulig jenter vil være med. Det skal være et løp for alle, både de som løper litt aktivt, og de som vil delta for opplevelsen skyld. Arrangøren vil skape en hyggelig opplevelse, med felles oppvarming før løpet (ledet av Elixia Tunejordet), og etter løpet er det om å gjøre å mingle og bli kjent med andre jenter.

-Vi håper flest mulig vil melde seg på, og være med å støtte en god sak, sier en entuisiastisk Venche Pettersen.

Stor respons 
Responsen er bra, og de første 50 påmeldingene er lagt inn. På facebooksiden til Tryggejenter-løpet kan vi se at 1200 har sagt at de er interessert og 450 har sagt de skal være med, så dette kan bli en formidabel massemønstring i Fredrikstadmarka søndag 23. april.
 
Løper et nå også lagt inn i Kondis terminliste

Fredrikstad Blad: Vil gjøre jenter trygge med løp


 

IMG_0867.JPG
Venche klar til start i SA-løpet 1. mai

IMG_1091.JPG
Her fra en treningstur i marka 12. mai.

IMG_1251.JPG
Fra Glommaløpet 21. mai. Løpet går langs den flotte Kyststien fra Sarpefossen til Gamlebyen, med målgang foran Artillerigården.