Trysil Skimaraton går av stabelen for 19. gang den 17. februar 2018. Det populære seedingrennet til Birkerbeinerrennet og Vasaloppet ønsker i år å tiltrekke seg flere deltakere

- Vi ser at vi har utviklingsmuligheter, så i år utvider vi Trysil Skimaraton med en halvmaratondistanse. Dette tror vi vil bidra til å lokke flere deltakere til rennet. Halvmaratondistansen vil være relativ enkel med få høydemeter, og gå i flott terreng i skog og åpne myrpartier, sier påmeldingsansvarlig Per Ola Haugen i Trysil Skimaraton i en pressemeldng.

Snøsikkert og bra løypeprofil

Snosikkert.jpg

Mange turrenn på Sør-Norge ble i fjor avlyst på grunn av snømangel. Trysils snøsikkerhet gjør at dette aldri har vært noe problem for turrennet som arrangeres i grenda Østby i Trysil kommune.

- Vi har heldigvis hatt veldig fine forhold de siste årene. Tilbakemeldingene fra deltakerne på rennet er at det er god kvalitet på løypa, i tillegg til at den holder en veldig god profil. Et insidertips er at Trysil Skimaraton ofte gir gode seedingresultater, smiler Haugen. – I tillegg legger Østby Idrettslag stolthet i å skape en best mulig ramme for alle som tar turen til Østby for å gå Trysil Skimaraton.

Vervekonkurranse

Trysil Skimaraton har blitt et populært renn, og i fjor hadde turrennet en økning i på 10 prosent i antall deltakere sammenlignet med 2016.

- Vi ønsker selvfølgelig at flere skal oppleve dette flotte skirennet som går gjennom ei fantastisk bygd. Vi kjører derfor en vervekonkurranse i 2018 der den som verver flest deltakere vinner 10 års gratis deltakelse i rennet. Det trekkes også en tilsvarende premie blant alle de som verver, forteller Haugen.

Se film fra fjorårets renn: 



Trysil Skimaratons nettsider
Trysil Skimaratons facebookside
Samleside for Trysil Skimaraton