- Jeg fikk bare stole på meg selv og de veivalgene jeg bestemte meg for. Og på slutten var det løpsfarten som avgjorde, oppsummerte Marion Aebi etter å ha løpt Tyrving inn til seier på dagens NM-sprintstafett.

Den sveitsiske Tyrving-løperen – som løp verdenscup for Sveits i august – ble sendt ut på sisteetappe 40-tallet sekunder bak Bækkelagets SK – som da var i teten.
Aebi var da sammen med fjorårsvinner NTNUI og Ingrid Lundanes i jakten på ledende Åsne Skram Trømborg – som løp sisteetappe for Bækkelagets SK. Allerede på publikumspost ved arena var Aebi og Lundanes forbi Skram Trømborg, dermed handlet det om Tyrving og NTNUI på den siste lille runden.

- Jeg var mer bestemt enn Ingrid (Lundanes), og avgjorde nok på det, sa Aebi – og viste på kartet hvor Lundanes tapte sekunder.

Til slutt var det drøye halvminuttet fra Aebi og Tyrving ned til NTNUI – på andreplass. Bækkelagets SK tok bronsen.

- Målet var medalje, smilte både Karl Fremstad og Håkon Jarvis Drage  – som løp henholdsvis 2.- og 3. etappe for vinnerlaget.

Det var Ingjerd Myhre som innledet for gullvinnerne. Etter tilnærmet feilfri løping gjennom fire etapper i Frognerparken bel det altså NM-gull til klubben som fra tidligere kunne skilte med 2 bronsemedaljer fra NM-sprintstafett:

- Vi hadde et jevnt bra lag, og det kommer en langt med, sa trener Ivar Lundanes.

NM-gull er det lengste en kan strekke det på nasjonalt nivå. Et gull som de altså vant foran NTNUI – som hadde Emma Arnesen, Markus Kjærner Semb, Audun Heimdal og Ingrid Lundanes på sitt lag. Bronsevinnerne i Bækkelagets SK besto av Malin Sandstad, Øystein Kvaal Østerbø, Ralph Street og Åsne Skram Trømborg. Nå får løperne 3 rolige dager med beina høyt, før NM-uken i Telemark – med Porsgrunn OL som arrangør – drar i gang med langdistanse på torsdag.

Tekst: Norsk orientering

nmstafett03_Abie.jpg

Marion Aebi løper Tyrving inn til NM gull

nmstafett04_lundanes.jpg

Ingrid Lundanes løper tittelforsvarer NTNUI inn til sølv.

nmstafett02_Street.jpg

Ralp Street la grunnlaget for bronse til Bækkelaget med en sterk 3. etappe

Resultater

D/H 17-:
1) Tyrving IL 1, 1.03.16,
2) NTNUI 1, 1.03.49,
3) Bækkelagets SK 1, 1.04.03,
4) Nydalens SK 1, 1.04.31,
5) Nydalens SK 2, 1.05.57,
6) Kristiansand OK 1, 1.06.12,
7) Freidig 1, 1.06.42,
8) Fossum IF 1, 1.06.57,
9) NTNUI 2, 1.06.59,
10) NTNUI 4, 1.07.55.

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957