Det var Grethe Tyldum som hadde spurtegenskapene som skulle til for å bli ungdomsmester på 1500 meter. I et felles heat med utøvere fra både J-17 og J-18/19 ble det som forventet et oppgjør mellom Grethe Tyldum fra Steinkjer Friidrettsklubb og Mari Andreassen Rud fra Askim IF.  Siden Kristin Svendby Otervik fra Lørenskog Friidrettslag ikke stilte til start ble det disse to som fikk oppgjøret seg imellom.

I løpet ble det etter hvert en gruppe jenter som holdt størst fart og holdt sammen helt til det ringte for siste runde. Dette var foruten Grethe Tyldum og Mari Andreassen Rud også Emilie Mo fra Vidar, Abelone Holm Irgens fra BUL Tromsø og Hannah Berntzen Engevik fra Nittedal IL, sistnevnte hørte til J-17-klassen. Og slike løp blir gjerne avgjort på siste runden etter at bjellen ringer, og slik ble det også her. Det var Grethe Tyldum som hadde mest krutt i skoene og tilsynelatende enkelt tok seg inn til gullmedaljen i J-18/19. I den yngste klassen J-17 ble Hannah Berntzen Engevik en like klar vinner.