Det er ikke uvanlig at resultatlistene for 800 og 1500 meter i et UM har de samme navnene i samme rekkefølge, og det var nesten slik i G17-klassen i Ulsteinvik: Anders Gundersen fra Mandal og Halse IL-Friidrett vant både 800 og 1500 meter og Mathias Lillehagen fra Aure IL tok begge sølvmedaljene. Bronsemedaljen på 1500 meter gikk til Henrik Fjeld fra Sportsklubben Vidar, som var en forbedring fra hans 4. plass på 800 meter.

Det er kanskje litt mer uvanlig at vinneren aldri har løpt distansen før, men Anders Gundersen løp her sin første 1500 meter. Anders begynte å løpe baneløp i fjor og han ble da ungdomsmester innendørs på 800 meter.

– Jeg har tidligere drevet med fotball i Mandalskameratene og jeg har også drevet litt med løping sånn på gøy.

– Siden jeg ikke hadde løpt 1500 meter før så hadde jeg ikke noe spesielt opplegg for løpet mitt, jeg skulle bare følge med og prøve å gå i spurten.

Ut fra start i løpet var det Fredrik Liland fra Fana IL som satte fart og la seg fremst  og etter hvert var også Mathias Lillehagen med på å ligge i front mens de andre fulgte på. Det var først på de siste rundene at det ble strukket ut, og inn i spurten de siste 100 metrene var det blitt en tettrio av Anders Gundersen, Mathias Lillehagen og Henrik Fjeld, der Anders klarte å gå først over målstreken.