Det var 5 deltakere i 16-årsklassen på 1500-meteren i UM i Ulsteinvik og løpet ble en jevn konkurranse mellom de fire beste: Sigrid Bjørnsdatter Wahlberg fra Ranheim IL, Mille Eide Nyhus fra Hamar IL, Sigrid Alvik fra Tyrving IL og Hanna Hagevik Bakke fra Trysilgutten IL. Kari Forseth fra Sunndal Il Friidrett holdt følge med de andre noen runder men fikk etter hvert problemer med farten.

De fire fulgte hverandre gjennom hele løpet, men da det ringte for siste runde hadde Hanna Hagevik Bakke falt litt av de andre og det var en trio som dro sammen inn i en spurt gjennom de siste 200 meterne. Her var Sigrid Bjørnsdatter Wahlberg den sterkeste og løp seg greit inn til en gullmedalje. Det var kun Mille Eide Nyhus som klarte å henge med inn, men hun måtte gi fra seg noen meter til Sigrid. Bak disse ble det oppgjør om bronsemedaljen mellom Sigrid Alvik og Hanna Hagevik Bakke som Sigrid akkurat så vidt klarte å sikre seg.

Vinnertiden på 4:48 er brukbar og går inn blant topp ti i denne aldersklassen.

Resultatet her ble altså det samme som på 800 meter dagen før der Sigrid Bjørnsdatter Wahlberg vant foran Mille Eide Nyhus og Sigrid Alvik.

Er tilbake for fullt

Sigrid Bjørnsdatter Wahlberg vant 800 meter på UM også i fjor. Men hun konkurrerte ikke utendørs i hele 2018 på grunn av tretthetsbrudd. I Ulsteinvik var hun tilbake for fullt. Ranheim-jenta vant på 2.13,23.
– Jeg er fornøyd med tiden. Utendørs løp jeg ikke en eneste konkurranse i hele fjor. Med litt mer drahjelp ville nok persen på 2.12 levd farlig her i helgen, sier Sigrid.
Sigrid vant på like i overkant av 2.20 i fjor.

–Den gang var det taktisk løping. Nå gikk jeg både for en god tid og gull, oppsummerer hun.
Sigrid har aldri løpt 1500 meter inne.

–Jeg er litt usikker foran søndagens konkurranse. Hvordan to løp på like mange dager og en betydelig lengre distanse vil slå ut er ikke så lett å spå.