Fra før hadde Kjetil Brenno Gagnås fra Børsa IL allerede sikret seg UM-gull på 400 og 800 meter, og på UMs siste dag løp han inn til gull også på 1500 meter. Men det kunne skåret seg da han kom ut av rundetellingen i løpet:

– Jeg trodde det var flere runder igjen da bjellen ringte så da var det bare å spurte.

– Planen i dag var å ta gull slik at jeg fikk 3 av 3: på 400, 800 og 1500 meter. Men jeg hadde ikke helt troen på det.

Det var Moa Abounnachat Bollerød fra Sem IF som satte fart ut fra start på dette løpet, og bak ham fulgte Ole Lyngbø fra Ask Friidrett. Det var også disse to Kondis hadde tippet som favoritter ut i fra at de har prestert 1500 m-løp helt ned på 3:52, riktignok utendørs. Men da klokken ringte for siste rundepassering dukket Sondre Rishøi opp, og bak ham satte Kjetil Brenno Gagnås opp 400-meterturboen sin. Denne holdt helt inn, så vidt, det ble et tett spurtoppgjør mellom Kjetil, Sondre og Moa. Men Kjetil klarte å komme først over målstreken. Ole Lyngbø kom inn på 4. plass, 2,5 sekunder bak vinneren.