Vinneren av 15-åringenes 800 meter fra dagen før løp inn til en ny gullmedalje på 1500 meter i UM i Ulsteinvik.  Utover i løpet ble det skilt ut en kvartett som lå i fronten av feltet, med  Anisa Buras fra Lillehammer IF, Maiken Homlung Prøitz fra Sarpsborg IL og Hanstveit-tvillingene Anna og Emma fra Mjøsdalen IL. Bak disse ble det en luke ned til Leona Andersen Vedvik fra Tønsberg Friidrettsklubb, Kristine Myklegard Kristiansen fra Ranheim IL, Annika Grenan fra Tyrving og Camilla Svoren fra Dimna IL.

Da det ringte for siste runde skrudde Anisa Buras tempoet kraftig opp uten at de tre andre jentene klarte å følge med på hardkjøret og Anisa gikk inn til UM-tittelen med 4 sekunders margin til Maiken Homlung Prøitz. Deretter kom Anna og Emma, jevne som alltid men bronsemedaljen gikk til Anna.

Anisa var veldig fornøyd:

– Løpet gikk veldig bra. Jeg forventet ikke å vinne, men så vant jeg! Jeg var litt usikker da jeg giret opp på siste runden men det gikk jo bra.

– Jeg satser på løping og nå skal jeg drive på fremover med mellomdistanse og se hvor langt jeg kommer.