Det var et forholdsvis rolig åpningstempo på de seks jentene som startet i det beste heatet på 800 meter i klasse J18/19. Marie Fiedler Amlien var den som la seg fremst i de første rundene, men da de nærmet seg siste passering ble det en fartsøkning fra Grethe Tyldum, Mari Andreassen Rud fra Askim IF og Abelone Holm Irgens fra BUL-Tromsø. Og akkurat da de passerte ringingen fra klokken som markerte siste runde skrudde Grethe Tyldum opp farten og så seg aldri tilbake. Hun vant komfortabelt uten at noen av de andre klarte å følge med. Nærmest kom Abelone Holm Irgens mens Mari Andreassen tok tredjeplassen. Mari nevnte etter løpet at hun for tiden ikke hadde noe fart i beina så taktomslag og spurter var vanskelig å bli med på.

Grethe Tyldum syntes dette gikk greit:
– Det var sakte og lett i starten og så var det bare å gi gass mot slutten. Jeg var et stykke bak mine perser, men det kan jeg leve med. I helgen var det medaljene som talte, forteller hun.
Moderate 2.19,40 på 800 meter kom etter et lureløp.
– Her stolte jeg på min spurt, sier Grethe som også gikk til topps på 1500 meter

På de neste plassene fulgte de to jentene som var plassert i sitt eget heat, Emilie Mo fra Vidar og Margrethe Lauritzen fra Larvik Turn & IF. I dette heatet var også eneste deltaker i U23-klassen plassert, Camilla Lunde Colleuille fra BUL.