I tillegg til fellestart kl 1100 er det trimklasse med start fra Sølenstua mellom klokka 9 og 10 og for det kortere alternativet på 15 km fra Trøan gård ved Gløtvola mellom klokka 9 og 11. Påmelding  kan gjøres på derespektive startstedene. 

Umiddelbart etter rennet blir det premieutdeling i samfunnshuset Fjellvang på Drevsjø hvor det trekkes ut premier på startnummerne og det deles ut bestemannspremie til første dame og herre i mål på fellesstarten. Det vanker sølvmerke etter 1. år og videre diplom og utmerkelse etter hvert 5. års deltakelse. Alle skoleklasser og bedrifter kokurrerer om å stille med flest mulig prosentvis deltagelse. Beste klassen og bedrift premieres med pizza.

Utdeling av Eggenmedaljen videreføres også etter Femundrittets nedlegglse, og du kan kvalifisere deg til hedersbevisningen ved å delta i Vardfjelløpet på ski, Femundløpet på beina og en sykkeltur i regi av Engerdal Sykkelklubb i samme kalenderår.

Sist Vardfjelløpet ble arrangert i 2017 ble Vinjar Skogsholm fra Åslia Skilag og Caria Lagerløf fra Malungs Skidklubb klare vinnere med henoldsvis 1:14.26 og 1.35:12 på relativt seigt føre. Det var da 35 aktive og 108 trimmere som deltok. 

Vardfjelløpet på kondis.no:
Samleside for Vardfjelløpet
Vardfjelløpet på terminlista

Arrangørens nettsider
Arrangørens facebookside