Vegmuseumsløpet er et 3,5 km langt terrengløp, som i hovedsak går på flotte stier og grusveger inne på museumsområdet til Vegmuseet ved Hunderfosse. Dette var de åttende løpet i årets Sørdalskarusell som arrangeres av Litrim, i samarbeide med lokale bedriftsidrettslag. Til tross for lett regnvær onsdag kvelde ble det igjen deltakerrekord med 217 som fullførte løpet. Den gamle rekorden fra 2017 var 205. Det neste løpet i Sørdalskarusellen er Olympiaparkløpet, som går neste onsdag 4. september kl. 1830.

Resultatene finner du her

02 _MG_9628 – Kopi.jpgKaroline Simpson-Larsen, Vargar IL (57) tok sin andre totalseier for sesongen. Hun vant også Mesnaelva opp. Hanne Marthe Lie tok andre plassen og Mille Marie Storlien, Lillehammer Skiklubb som løper i klasse 12 - 15 år ble nummer tre. Karoline løp raskt fra de andre jentene og er her sammen med Ole Eirik Fuglehaug Eikrem fra Team Synnfjell, som ble nr. 3 i klasse M 20 - 29 år.

03 _MG_9745 – Kopi.jpgPer Christian Lysaker-Torgersrud fra Team Sportsmanden vant klasse M 40 - 49 år 26 sekunder foran Lars Berger. Torgersrud hadde andre beste løpstid, slått av Geir Steig med bare 9 sekunder.

04 _MG_9659 – Kopi.jpgHanne Marthe Lie (59) er opprinnelig fra Øyer, men bor i Oslo. Hun ble nest raskest av jentene, slått av Simpson-Larsen med 34 sekunder. Her løper hun foran Torje Usland Dahl (80) fra Øyslebo og Leif Malvin Hjelmevoll (272) fra Ulvik IL, begge i klasse M 20 - 29 år.

05 IMG_2247.jpgMikkel Blikstad Thomassen fra Lillehammer IF gjorde nok et sterkt løp, og vant klasse M 16 - 19 år, 41 sekunder foran Fredrik Riste Kristiansen fra Ringebu-Fåvang Skiklubb.

06 _MG_9793 – Kopi.jpgDet var flere raske  løpere fra Ringebu-Fåvang Skiklubb. Ragnhild Haukåen er en av dem. Hun vant klasse K 20 - 29 år, 26 sekunder fora Ida Børset Westad fra Fåberg.

07 IMG_2282.jpgDet er gledelig mange yngre deltakere i Sørdalskarusellen, og de løper fort. Her ser vi Lauritz Grønvold Menkeruf fra Lillehammer IF, sdom løp inn til seier i klasse M 12 - 15 år, 20 sekunde foran Edvard Fossum Olstad fra Øyer-Tretten.

08 _MG_9886.jpgBjørg Hagen (185) fra Lillehammer Skiklub vant klasse K 50 - 59 år, 26 sekunder for Gunn Kraabøl fra Eidsiva BIL. Her løper Bjørg Hagen sammen med Eivind Nybakken (223) i klasse M 60-69 år fra Fåvang og Guro Skari Berger (79) i klasse K 20 - 29 fra LOK..

10 IMG_2338.jpgFighing Face. Det er mål i sikte, og her tar Johan Melbø (25) i klasse M 0-11 år fra Vingrom IL ut de siste kreftene. Ved side av Melbø løper Syver Dalen (259) fra Øyer Tretten i klasse M 12 - 15 år.

11 IMG_2350.jpgHar kontroll med tiden. Nicolai Løland Dolva (263) fra Advokatfirmaet Alver AS i klasse M 20 - 29 år sjekker klokka rett før mål, her sammen med Hege Kittelsen (262) fra IL Dyre Vaa, som ble nr. 3 i klasse K 20 - 29 år.

12 _MG_0051.jpgDet er mange flotte turstier på Vegmuseet, som er ideelt for løping. Her løper far Ole Johnny (246) i klasse trim uten tidtaking og sønnen Aleksander Aaen-Egenes i klasse M 0-11 år fra Vingrom sammen i Vegmuseumsløpet. Bak følger Ole Bakke (254) fra Rudsbygd IL i klasse M 60 - 69 år.