I eliteklassen for kvinner ble Anne Helene Reiten, Trollheimen SK og Sunniva Dring, Sagene IF Sykkel liggende alene i tet og gjøre opp om seieren. Til slutt var det Reiten som fikk en luke på 17 sekunder ned til Dring. Vinnertiden ble 3.04.45. Dermed rykket begge opp en plass på pallen sammenlignet med i fjor da Turid Hagelia Korshavn, Grikstad SK vant. Korshavn måtte i år nøye seg med 3. plass i eliteklassen med tiden 3.07.57. Reiten sin vinntertid i år var omtrent seks minutter saktere enn Korshavn sin vinnertid i fjor.

I eliteklassen for menn forsvarte Vidar Mehl, Raufoss & Gjøvik SK fjorårets seier etter å ha spurtstlått Emil Hasund Eid, Kloppa Offroad og Fredrik Haraldseth, Bærum OCK. De fikk alle tre tiden 2.32.56. Dette var tre minutter saktere vinnertid enn Vidar Mehl selv hadde i fjor.

Etter den tørre sommeren vi har hatt, så kan absolutt ingen kan klage på gjørme i løypa. Løypa var knusktørr, og kanskje altfor tørr? På grusveiene stod støvskyen etter rytterne. Sikten i støvføyka ble dårlig om man lå litt bak i feltet. Kanskje kan de løse og støvete veiene, kombinert med varmen, være noe av årsaken til at tidene ble dårligere i år enn i fjor?

Det var i år 2301 fullførende deltakere i den 82 km lange løypa. Dette er en liten nedgang fra i fjor da 2447 fullførte. Til gjengjeld var det en økning i antall fullførende deltakere i den 40 km lange løypa, fra Prestebakke til Halden. Der var det i år 326 fullførende mot fjorårets 187. Om vi holder fredagens barneritt utenom, vil det si at årets totale tall ble 2627 mot fjorårets 2643 fullførende. Altså en temmelig stabil deltakelse, og gledelig nok ingen ytterligere nedgang slik trenden har vært de siste årene.

Se alle bildene fra premieutdelingen i bildekarusellen ovenfor.

Komplette resultater

Arrangementets hjemmeside

Se samleside for alle tidligere års kondis.no-reportasjer fra Grenserittet

Premiepallen for kvinnenes eliteklasse. Anne Helene Reiten, Trollheimen SK (midten) vant på 3:04:45 foran Sunniva Dring, Sagene IF Sykkel (til venstre) på 3:05:02. Turid Hagelia Korshavn, Gjerstad IL (til høyre) kom på 3. plass med 3:07:57. (Foto: Bjørn Johannessen)

Eliteklassen for menn ble, i år som i fjor, vunnet av Vidar Mehl, Raufoss & Gjøvik SK på 2.32.56. Samme tid fikk både Emil Hasund Eid, Kloppa Offroad (til venstre) på 2. plass og Fredrik Haraldseth, Bærum OCK (til høyre). (Foto: Bjørn Johannessen)

Hovedfeltet ved Skee i Sverige etter 12 km. (Foto: Kjell Vigestad)

Hovedfeltet etter 19 km. (Foto: Kjell Vigestad)

Thomas Engelsgjerd, Halden CK dro ifta fra start og ledet (uoffisielt) med 1 min og 29 sek ved svenskegrensa. Men punktering gjorde at han ble tatt igjen av hovedfeltet og endte til slutt på 5. plass i eliteklassen. (Foto: Kjell Vigestad)

Etter 32 km ligger fjorårsvinner Vidar Mehl i tet. Han ble til slutt også vinner av årets ritt. (Foto: Kjell Vigestad)

Duoen i tet i eliteklassen for kvinner, Sunniva Dring og Anne Helene Reiten krysser grensa mellom Sverige og Norge hånd i hånd. (Foto: Kjell Vigestad)

40 km. 74-åringen Johan Reidar Høgseth har i en årrekke hatt fast plass på toppen av pallen i sin aldersklasse. I år måtte han imidlertid ta til takk med 3. plass i 70-årsklassen. Her sykler han sammen med Nina Ultveit Haugen som kom på 2. plass i klassen 45-49 år. (Foto: Kjell Vigestad)

En liten mil igjen til mål. Ole Hem ligger i tet, men måtte i mål nøye seg med 4. plass. (Foto: Bjørn Johannessen)

Vinner Vidar Mehl lå på 3. plass i det fire mann store tetfeltet en mil før mål. (Foto: Bjørn Johannessen)

Kampen om seieren i eliteklassen for kvinner stod mellom Anne Helene Reiten, Trollheimen SK (fremst) og Sunniva Dring, Sagene IF Sykkel. Her en mil før mål. Dette ble også rekkefølgen i mål. (Foto: Bjørn Johannessen)

Turid Hagelia Korshavn kom på 3. plass i eliteklassen for kvinner. (Foto: Bjørn Johannessen)

Tetkvartet i eliteklassen for menn gjør opp om pallplassene i den siste bakken inn mot mål. Her er vinner Vidar Mehl i tet. (Foto: Kjell Vigestad)

70km-stoev_50D6475.jpgDet var støvete langs grusveiene etter den ekstremt tørre sommeren. (Foto: Bjørn Johannessen)

70km-tommy-andersen_50D6746.jpgHer skimtes Tommy Andersen i støvføyka. (Foto: Bjørn Johannessen)