Se alle bildene fra premieutdelingen i bildekarusellen ovenfor.

Se også mange bilder i Kondis sin bildebase Imageshop

I eliteklassen for kvinner tok Elisabeth Sveum, Kloppa Off Road seieren på 2.59.27 foran Sigrid Andrea Fløgstad, Lillehammer CK på 2.59.36. Fjorårsvinner Anne Helene Reiten, Trollheimen SK måtte i år nøye seg med en 3. plass på tiden 2.59.39. Også jenta på 4. plass, Stine Hasund Eid, Kloppa OffRoad, kom under tre timer. Hun syklet på 2.59.52. Fjorårets vinnertid, da til Reiten, var for øvrig på 3.04.45.

I eliteklassen for menn var det 13 som i spurtoppgjør gjorde opp om plasseringene. Vidar Mehl, Raufoss & Gjøvik SK viste seg som den beste spurteren og tok med det sin tredje seier på rad. Nærmest ham fulgte Fredrik Haraldseth, Bærum OCK og Eskil Evensen-Lie, Kloppa OffRoad. Vinnertiden til Mehl ble 2.32.21 - noe som var et halvminutt raskere enn hans egen vinnertid fra i fjor, men et par minutter saktere enn for to år siden.

Eliteklassen for kvinner junior ble vunnet av Hedda Brenningen Bjørklund, Lillehammer CK på 2.59.45, mens eliteklassen for menn junior ble vunnet av Ole Sigurd Rekdahl, Halden CK på 2.35.32.

Årets forhold var omtrent som i fjor. Sommer, varme og tørke har gjort løypene knusktørre og på grusveiene stod støvskyen etter rytterne. Det var også rundt 22 grader og sol med noen lette skyer mens rittet pågikk.

Det var i år 2079 fullførende deltakere i den 80 km lange løypa. Dette er en liten nedgang fra i fjor da 2301 fullførte.
I den 40 km lange løypa, fra Prestebakke til Halden, var det i år 244 fullførende deltakere. Også dette var en nedgang fra fjorårets 326, men mer enn for to år siden da kun 187 fullførte.

Om vi holder fredagens barneritt utenom, vil det si at årets totale tall ble 2323 fullførende deltakere. Tilsvarende tall i fjor var 2627, mens det for to år siden var 2643 fullførende.

Se samleside for alle tidligere års kondis.no-reportasjer fra Grenserittet

Premiepallen for kvinnenes eliteklasse. Elistabeth Sveum, Kloppa Off Road (midten) vant på 2.59.27 foran Sigrid Andrea Fløgstad, Lillehammer CK (til venstre) på 2.59.36. Fjorårsvinner Anne Helene Reiten, Trollheimen SK kom på 3. plass på tiden 2.59.39. (Foto: Bjørn Johannessen)

Eliteklassen for menn ble, i år som de to foregående årene, vunnet av Vidar Mehl, Raufoss & Gjøvik SK (midten). Hans vinnertid i år ble 2.32.21. På 2. plass kom Fredrik Haraldseth, Bærum OCK (til venstre) og Eskil Evensen-Lie, Kloppa OffRoad (til høyre). De ble klokket inn på henholdsvis 2.32.23 og 2.32.24. (Foto: Bjørn Johannessen)

Hovedfeltet ved Skee i Sverige etter ca. 12 km. (Foto: Kjell Vigestad)

Eliterytterne ligger på rekke og rad. Her er det Emil Hasund Eid som drar i tet. (Foto: Kjell Vigestad)

Grensa mellom Sverige og Norge. Emil Hasund Eid og Eskil Evensen Lie ligger i tet. Sistnevnte kom til slutt på 3. plass, mens Eid ble hektet av og endte 2,5 minutter bak teten på en 15. plass. (Foto: Kjell Vigestad)

Teten i eliteklassen for kvinner passerer riksgrensa. Her med vinner i juniorklassen, Hedda Brenningen Bjørklund, Lillehammer CK (startnr. 314) side om side med vinner i seniorklassen, Elisabeth Sveum, Kloppa Off Road (301). (Foto: Kjell Vigestad)

De seks beste damer samlet etter målgang. (Foto: Kjell Vigestad)

Landslagsutøver i langrenn Anders Gløersen, som blant annet har VM-gull på stafett og individuell VM-bronse på 15 km friteknikk, syklet på 2.43.58. (Foto: Bjørn Johannessen)

50D0862-frank-loeke.jpgTidligere håndballspiller Frank Løke (Action-Frank), og nå ultraløper, syklet på 2.58.25. (Foto: Bjørn Johannessen)

Alpinist Henrik Kristoffersen (startnr. 1128 i hvitt i tet), som har medaljer fra både OL og VM, syklet på 2.26.02 og kom på 2. plass i 25-29-årsklassen. (Foto: Bjørn Johannessen)

Full fart gjennom skogen. (Foto: Bjørn Johannessen)

(Foto: Bjørn Johannessen)