Passform Sarva Xero er middels bred i passformen, og mellomsålen i forfoten er relativt myk og fleksibel. Dette gjør at skoen er smidig å løpe med og har bedre løpsfølelse enn tidligere års utgaver av Sarva. Skoens overdel har et vannavstøtende (men ikke vanntett) membran som hjelper til med å holde deg varm på beina på våte og kalde dager. Men siden skoen ikke er vanntett, blir du likevel våt på beina om du løper i mye vann.

Yttersålen er laget av myk gummi med grovt mønster som i seg selv sitter godt på vått og glatt underlag. Men for å forbedre grepet ytterligere, er sålen utstyrt med 15 stålpigger (ti i forfot og fem i hæl) for at skoen skal sitte enda bedre. Og godt sitter den. Både på snø og is, og også på våt stein, vått tre og i terrenget.
Bruk Sarva Xero egner seg først og fremst til løping på skogsveier og stier når det er bart, og på de fleste underlag når det er snø og is. På bar asfalt går det også an å løpe, men det er ikke spesielt behagelig. Først og fremst fordi stålpiggene skraper mot asfalten og lager ulyd.

Skoen har god støtdemping og stabilitet og korrigerer for lett overpronasjon. Den har relativt lav oppbygning og framstår derfor som ganske stabil ved løping i terrenget.

Årets modell av VJ Sarva har blitt 80 gram lettere enn forgjengeren og veier nå kun 305 gram i str. 42. Både når det gjelder vekt og profil på mellomsålen, kan Xero betegnes som en lettvektssko - om enn på grensa mot mengdetreningssko. Forrige utgave av Sarva syntes jeg ble for tung, stiv og for mye oppbygd. Årets modell er betydelig forbedret på alle disse områdene.

Både foran og bak på skoen er det partier med refleks for å gjøre løperen mer synlig i høst- og vintermørket.
Anbefales for VJ Sarva Xero er en positiv opplevelse og en betydelig oppgradering sammenlignet med forrige utgave av skoen. Vekten har gått ned, løpsfølelsen har gått opp, og det gode grepet på glatt underlag er beholdt. Dette gjør at årets modell også vil falle i smak hos de litt mer rutinerte løperne som foretrekker lette sko. Sarva kan brukes både til rolige og hurtige turer, samt intervalltrening på vinteren.

Finnes i både dame- og herremodell.

Vekt: 305 g (herre) / 257 g (dame)
Pris: 1500 kr


VJ Sarva Xero selges bl.a hos Löplabbet hvor alle medlemmer av KONDIS får 15% rabatt på varene.

Les om flere medlemsfordeler og meld deg inn i KONDIS her.