Tekst: Jostein Pedersen

En løpeklubb som heter LCC -Wien (Lauf-und ConditionsClub Wien/www.lcc-wien.at) arrangerer et løp nesten hver måned hele året. De har en fast løype på 7 km og det kan vanligvis løpes 7, 14 eller 21 km/halvmaraton. De arrangerer også en Fruhlingsmarathon i april og en Herbstmaraton i oktober hvor man så løper 6 runder. Løypa er totalt flat og går i en park (Prater) som er popular for løping, rulleskoyter, sykling….

Det koster omkring 20 Euro for å delta i et løp. Det blir utdelt vann og energidrikk to steder under løpet og man får appelsiner, bananer, kjeks og energidrikk ved målområdet. Det deltar omkring 400-500  løpere hver gang. Man kan bruke sin egen chip eller betale 3 Euro for å låne en fra klubben. Løpene er meget godt arrangert og det skapes god stemming omkring det hele. De deler også ut flotte pokaler til de 3 beste i hver klasse. Premiene blir utdelt i 10 årsklasser og ikke 5 års.

Sist helg ble det arrangert Herbstmaraton. Jeg deltok ikke full marathon, men løp halvmaraton. Jeg kom opp i 70-74 årsklassen i år, og det er betyr at det er litt lettere å konkurrere med de beste i klassen i år siden jeg unngår de spreke 60-åringene. Jeg vant min klasse på 1.49.46 og kom under 1.50 for første gang i år.

Så dersom noen skulle være i Wien en tur, så kan jeg anbefale en løpetur i Prater, dersom det passer sånn.

54 415 Skalicky Susanna 85 AUT  W-30 1   1:33:20/53. 1:33:14

Antall deltagere på halvmaraton var 390, mens det var som løp 80 maraton og 188 som løp 7 km.