Jan R. Hansen refererer fra karuselløpene, og teksten nedenfor er fra hans rapport.

Det ble en svært så trivelig ettermiddag for alle deltakerne i torsdagens løp i Roligheten-/Marvika-området, da karuselløpere i hopetall prøvde seg på den flotte løypa som Utvalgets Åge Holgersen la for 3 år siden. Alle som debuterer i løypa blir overrasket over at der finnes så mange skogsstier i dette bynære området, som gjerne bare assosieres med camping eller militæranlegg. Hyggelig også at vi fikk en tors-dag med bedre vær enn meldt.

Løypa var helt identisk med fjorårets, og traséen var heldigvis bra tørket opp etter de heftige tordenbygene som det meldtes hadde feid over området på natten. Og bobilene på stedet hadde overlatt plassen til Utvalgets egen teltleir. Med turistsesongen på hell er dette området helt ideelt for arrangementet, især pga. stor parkeringsplass i båthavna i Bertesbukta.
Og vi følte gammel god karusellstemning, med folk over alt, allerede fra tidlig ettermiddag.

Karusellsjef Humborstad bestilte 1200 bananer, så deltakertallet på 1192 traff perfekt, og var meget bra. Men lenge trodde vi på flere, ut fra det stadige tilsiget av løpere og mosjonister hele ettermiddagen. Dermed ble det en del færre enn fjoråret, og den solide deltakerrekorden (1391 fra 2017) besto.Det var bare blide fjes i start-/mål-området, og gode tilbakemeldinger fra fornøyde løpere.

Dagens raskeste
De 5 raskeste løperne av hvert kjønn, uansett alder, ble følgende i normalløypa:
Hos jentene ble det seier til Anine Kallhovd (16:00), foran Anne Haaland Simonsen og Anne Kari Borger-sen (begge 16:05), så Lisbeth Jensen Gallefoss (16:38) og Astrid White (17:48).

Hos guttene ble det klar bestetid på løper med «egen tid», Tønnes Aadnevig Wetteland (13:25), foran puljeløperne Are S. Nygårdseter (13:53), Trygve Børte Nomeland (13:56), Tarjei Breiteig (14:15) og Finn Terje Uberg (14:29).

På Milslukerdistansen stilte det 167 løpere, og her ble det hos jentene klar seier til Katja Lykke Tonstad (36:55), foran Siri Eidnes Mellem (39:53) og Inger Britt Bakstad (41:10).
Hos guttene ble det et sterkt løp av Simen Koland (28:14), som vant foran Tommy Bolsøy (28:14) og Kristian Emanuelsen (32:57).

8 nypåmeldte løpere fikk vi, og 6 enkeltstarter. Det ble i alt 14 løpere som startet årets sesong med dette løpet. Dermed har nå 3146 ulike løpere totalt deltatt på minst ett av løpene våre i år (mot 3138 etter samme løp i fjor).

Ytterligere 141 sikret seg med dette sitt 7. løp, og dermed har 1256 allerede nok løp til premiering (1248 i fjor). Vi håper at mange gjør sitt beste for å gjennomføre minst 7 løp.
Gjennomsnittsdeltakelsen på de 13 første karuselløpene ligger nå på 1222 (1194 i fjor).

ALLE RESULTATER KLASSEVIS (PDF)

Terrengkarusellen på facebook

Se bilder i bildekarusellen øverst i artikkelen

Nytt løp​ til torsdag
Torsdag 5. september kan vi stifte bekjentskap med et nytt karuselløp, Kjellandshei-løpet (vanlig løype 4,5 km, milslukeren snaut 9 km), med trasé rundt Kjellandsvannet i Søgne, der det lokkes med nydelige, myke stier i flott natur.

295 av karusellens folk kan underskrive på beskrivelsen over, siden de i fjor deltok da denne traséen ble satt opp som et testløp på en lørdag.
Løpet arrangeres av Repstad Eiendom, med Ole Johan Bueklev i spissen, i godt samarbeid med Terrengutvalget. Arrangøren lover vafler og pølser til alle deltakerne.

Oppmøte Kjellandsheia/Oftenes, syd for Lunde. Sving av E-39 ved Lunde, og kjør 2 km mot Ålo.

1000-trapp-løpet mandag 2. september
Men før dette, mandag 2. september, har Terrengutvalget gleden av å invitere til det etter hvert så tradisjonsrike motbakkeløpet, 1000-trapp-løpet.
Dette foregår i Egsskogen og har start og mål bak Legevakta (på Sykehuset). Kortversjonen av løypa er et skikkelig melkesyreløp, mens den lengre utgaven har større andel av normal løypetrasé, og blir mer og mer populær. Deltakerrekorden er 164 (fra 2016), og i fjor deltok 126.

Løpet er åpent for alle, og har startkontingent kr. 150,-. Det kan betales med kort og Vipps. Deltakerpremie til alle. Karuselløperne bruker sine faste numre.