Også i kvinneklassen kan det bli jevnt og spennende. Karin Sønsteby er den raskeste på kortere distanser, men Nina Anette Hongseths maratonerfaring kan vise seg å bli verdifull når det skal løpes to dager i strekk med 54 km lørdag og 27 km søndag. Starten går ved havnivå i Flåm, og løypas høyeste punkt er på Fagernut 1343 m over havet.

Rallarvegsløpet ble første gang arrangert i fjor, og da stilte sju til start mens bare tre fullførte begge dager. Fem av de sju som var med i fjor stiller på nytt i år, og det vitner om at opplevelsen gav mersmak - trass i surt regn og motvind nesten hele vegen. Værmeldingen i år antyder 14 varmegrader ved start i Flåm og 8 grader ispedd lett vind og regn. Så her må det løpes om en vil holde varmen.

Også Kondis.no-redaktør Heming Leira er med på leiken langs Rallarvegen, og forhåpentligvis vil kondis.no komme med en rapport og resultater etter første etappe lørdag kveld. Men det er slettes ikke sikkert at ledertrøyeinnehaveren på Finse også er sammenlagtvinner på Haugastøl søndag ettermiddag. Sjøl om det andre dagsverket er både kortere og lettere, så må det gjennomføres.

Følgende 13 stiller til start:

Karin Sønsteby
Nina Anette Hongseth
Line Søvik
Bård Lyngnes
Heming Leira
Per Gunnar Alfheim
Arne Gilberg
Hans Graber
Håkon Høst
Tim Bennett
Morten Hauso
Jan Helgesen
Runar Gilberg

Reportasje fra fjorårets løp

Rallarvegsløpets heimeside