Se flere bilder i bildekarusellen ovenfor. (Alle foto: Toril Blakkisrud)

Løpskarusellen "Langtrampen" i Nannestad er tilbake der det hele startet for 40 år siden, ved Nannestad stadion. Nå ligger også Nannestadhallen her, men den var ikke påtenkt enda den gang løypene het Berg og Dal, Død og Pine, Luringen og ikke minst Dreper'n på 30 kilometer.

Som for karuselløp flest har de lengste løypene blitt borte, og for en del år siden - når deltagelsen var på et absolutt lavmål - tok arrangøren grep og flyttet løpet til faste løyper med utgangspunkt fra Preståsen skole. Selv om arena nå er flyttet 8-900 meter tilbake til stadion, heholdes de to løypene som har vært brukt de siste årene, men da i en noe forlenget utgave.

Her ser vi tidtagerne Mariann Pay, Kjell Sollien og Ola Skildheim foran Nannestadhallen. (Foto: Toril Blakkisrud)

- Arrangementet fungerte bra og regnværet holdt seg på avstand selv om det må sies at vinden var kald og sur, sier løpsleder Odd Blakkisrud.  - Jeg tror det hadde vært mange flere deltakere om værgudene hadde vist seg fra en noe bedre side, sier en som alltid optimistisk løpsleder.

Langløypa på 11,5 km kan velges i 1. og 3. løp, mens 7-kilometeren er på programmet i alle fire løpene. Løpere opp til 11 år løper en 1400 meter lang løype, og barnekarusellen enda litt kortere.

Fra starten i barnekarusellen. (Foto: Toril Blakkisrud)

Første løp i jubileumssesongen ble arrangert torsdag 23. mai med totalt 163 deltager der ca halvparten løp i barnekarusellen.

Hanna Sandholt Hansen (J18)  og Martin Sølvberg (M40-44) og var raskest i Preståsrunden med Hanna på 29:49 og Martin 7 sekunder etter. I langløypa ble det som ventet seier til Erik Forbord (M20-34) i herreklassen, mens Ragnhild Storstein (K50-54) vant kvinneklassen.

Neste løp i Langtrampen: 20. juni ved Nannestadhallen

Vinner av Preståsrunden Hanna Sandholt Hansen. (Foto: Toril Blakkisrud)

Se flere bilder i bildekarusellen øverst.