Fløibanen Opp ble utsatt fra april i forbindelse med pandemien, men det ble en fullgod erstatning å ha løpet i oktober, tilpasset til koronareglene. Været viste seg også fra sin beste side med stille høstvær og sol under første del av dette spektakulære løpet som går midt i skinnegangen til banen som vanligvis bringer turister i hopetall til toppen av Fløyen.

Det var tredje gang det ble arrangert motbakkeløp i skinnegangen til Fløibanen. De tidligere vinnerne av begge de to foregående løpene, Eli Anne Dvergsdal og Thorbjørn Ludvigsen ble denne gangen henvist til andreplassen, men de beholdt begge sine løyperekorder. Vinner av herreklassen ble ikke uventet siste års vinner og rekordholder i Stoltzekleiven Opp, Stian Øvergaard Aarvik, som deltok for første gang i dette løpet. Anita Iversen Lilleskare som har vært toer i de forrige utgavene tok nå steget til helt topps på premiepallen.

Begge de to vinnerne er meritterte motbakkeløpere som etter en konkurransefattig sesong var veldig begeistret over å få konkurrere igjen.

Anita Iversen Lilleskare sa etter løpet at det var litt uvant:

– Det var faktisk veldig uvant å løpe et kort, bratt løp igjen! Har ikke gjort det siden i fjor! Så kroppen fikk et lite sjokk rett og slett! Jeg var 7 sek bak pers, men fornøyd med at det ble seier!

Anita fikk denne gangen også skarp konkurranse med sine egne sønner som etter hvert har blitt habile løpere sin unge alder til tross:

– Kjempegøy med tvillingguttene våre også som løper på 9.23 og 10.24. Så det ble en magisk kveld i nydelig høstvær!

– Jeg må også si at det er utrolig kjekt at løpet ble gjennomført, det setter jeg virkelig pris på! Motbakkeløp er fantastisk!

Også Stian Øvergaard Aarvik var veldig fornøyd med løpet og arrangementet:

– Først og fremst utrolig gøy å få konkurrert litt igjen! Hadde en god dag og fant en fin flyt. Skulle ønske jeg klarte å duppe under løyperekorden, men hadde ingen aning om hva jeg gikk til og hvordan løypen kom til å føles.

– Satser på at den ryker neste år! Det var et veldig gøy og smått unikt arrangement.  Kommer tilbake hit!

Kondis regner med å kunne vise flere bilder av deltagerne i Fløibanen Opp senere!

3J6A2552.jpgAnita Iversen Lilleskare tok denne gangen seieren i Fløibanen opp foran Eli Anne Dvergsdal og Målfrid H Valdersnes.

3J6A2556.jpgStian Øvergaard Aarvik har nå tatt steget forbi Thorbjørn Ludvigsen både i Stoltzekleiven og Fløibanen Opp. Joel Dyrhovden er også tidligere Stoltzevinner.

15 1561 Ivar Harald CLEM Heming 09:50

3J6A2540_Stian Øvergaard Aarvik.jpgDen seedete gruppen startet sist, da solen var gått ned. Her er Stian Øvergaard Aarvik på vei inn til seier.

3J6A2543_Thorbjørn Ludvigsen.jpgThorbjørn Ludvigsen blir denne gangen henvist til andreplassen i det løpet han har pleid å vinne tidligere. Men han har fremdeles løyperekorden på 7:39, satt i fjor.

15 779 Karoline Strømme Jensen BERGEN 12:31

3J6A2520_Anita Iversen Lilleskare_og_Thea Charlotte Knutsen.jpgAnita Iversen Lilleskare har her tatt igjen Thea Charlotte Knutsen.

Målfrid H Valdersnes har hatt en sterk sesong med gode plasseringer i flere løp. Her tar hun også en pallplass i Fløibanen Opp.

3J6A2518_Emma Dyrhovden.jpgEmma Dyrhovden er en sterk syklist som blant annet har vunnet Bergen - Voss. Her er hun kun to sekunder unna tredjeplassen. Men om hun opplevde fjerdeplassen som sur vet vi ikke....

3J6A2532_Kari Høgh Arnesen.jpgKari Høgh Arnesen gjør et sterkt løp som gir henne 5. plass.

3J6A2453_Nadine Steiger.jpgNadine Steiger var ikke plassert i den seedete gruppen men løper tilsynelatende lettbent inn til en 6. plass.

3J6A2350_Elisabeth Tangen Haug.jpgElisabeth Tangen Haug tar en 7. plass, hun er heller ikke i seedet gruppe.

3J6A2514_Bahereh Ganji.jpgBahereh Ganji, tar 9. plass

Martha Gulbrandsen blir beste kvinne fra arrangørklubb Fana IL, 12. plass.

3J6A2427_Karoline Strømme Jensen.jpgKaroline Strømme Jensen, inn til 15. plass.

Gunhild Rogne Halland, 16. plass.

3J6A2454_Annette Brenner.jpgAnnette Brenner.

Joel Dyrhovden tar den siste pallplassen.

3J6A2387_Jonas Iversen Lilleskare.jpgJonas Iversen Lilleskare er sønn av vinner Anita Iversen Lilleskare. Her slår han moren og tar en sterk 13. plass i herreklassen.

3J6A2536_Per-Christian Grieg.jpgPer-Christian Grieg inn til 4. plass i herreklassen, 6 sekunder unna topp 3.

3J6A2537_Erling Hisdal.jpgErling Hisdal fra Tjalve er en sterk motbakkeløper som tidligere har vunnet den norske motbakkecupen. I dag tar han 11. plass.

3J6A2539_Espen Roll Karlsen.jpgEspen Roll Karlsen.

3J6A2365_Trine Anikken Larsen.jpgTrine Anikken Larsen var den eneste som tok seg tid til å vise det som turistene fra hele verden kommer til Fløibanen for å se: utsikten mot Bergen by.

3J6A2290_Erik Markestad.jpgErik Markestad løp mens det fremdeles var dagslys. Da ser vi hvor bratt det er.