Jarle Risa fra Undheim IL, som tidligere i år har vunnet blant annet Ecotrail Oslo og UltraVasan, løp inn til en flott 4. plass i Ecotrail Madeira (80 km 5100 høydemeter) og viser at han er i ferd med å etablere seg som en skikkelig sterk terrengløper. Denne gangen var det et ganske annet og tøffere terreng enn det han møtte i Oslo og Sälen-Mora. Han har tidligere år hatt sine sterkeste resultater på 100 kilometer og 6-timers.

Harald Schjølberg fra nyststartede Lofoten Ultraløperklubb kom på plassen bak Jarle Risa. Selv om han kom nesten 36 minutter bak Risa, var det et sterkt løp i et felt som samlet 80 løpere på den lengste distansen 80 kilometer. Da han løp inn til 2. plass i Ecotrail Oslo var han "totalt ukjent" som ultraløper, det var faktisk ultraløpsdebuten hans. Senere på året vant han Lofoten UltraTrail på hjemmebane.

Hallvard_Schjølberg_vinner (640x439).jpgHallvard Schjølberg vinner det aller første Lofoten Ultratrail (Foto: Maja Borgvatn Karlsen)