Farsund Maraton ble i år arrangert for 7. gang. Løypene går i byen og i det flotte terrenget utenfor. Maratonløperne løper helt til Lista fyr før de snur. Deltagelsen har hele tiden vært stabil med rundt 500 fullførende løpere på alle distansene samlet.

Her er det både maraton, halvmaraton, 10 km, 5 km og to barneløyper - noe for enhver smak - og i sum skaper de sammen med speaker Davy Wathne og publikum en fin stemning i sørlandsbyen.

Bergenseren Davy Wathne er kjendis også i sørlandsbyen Farsund. Her er han speakeren fotografert sammen med Laubejentane Marte Tveit til venstre og Kirsti Elin Eltervåg Andersen til høyre etter målgang på halvmaraton. (Arrangørfoto)

Antall fullførense løpere i år var 452, hårfint bedre enn fjorårets 449. Størst framgang var det for Farsundmila som økte fra 55 til 99 fullførende, mens maraton falt fra 40 til 29 deltagere.

matstasjoner2

Vi lot oss imponere av løypebeskrivelsene på løpets hjemmeside, det er noe av det bedre vi har sett.

HALVMARATON:
Dagens beste resultat fikk vi i herrenes halvmaraton der Kristian Tjørnhom fra Kristiansand Løpeklubb var helt suveren på 1:09:39. Det førte han inn på 15. plass på årets statistikk over de raskeste norske på halvmaraton. I fjor løp han som best på 1:10:55 (NM november). Sivert Oftedal fra Mandal og Halse IL vant M16-22 og kom på 2. plass totalt med 1:22:10.

I kvinneklassen vant Irene Arnevik fra Søgne på 1:41:07 foran Anne-Lill Larsen fra Eiendomsmegler 1 på 1:45:25. De vant henholdsvis K45-49 og K50-54.

Like etter start på halvmaraton med Tjørnhom i tet foran Jon Torleiv Klungland og vinneren i kvinneklassen Irene Arnevik​. (Arrangørfoto)

Den suverene vinneren på halvmaraton. (Arrangørfoto)

MARATON:
Inger Dagny Saanum løp som vanlig glimrende på maraton der 55-åringen vant på 3:03:47 og fulgte opp sitt gode løp i Hamburg Marathon for kort tid siden. I Hamburg ble det 2:55:32 på den raske veteranen som er en av Norges to superdamer i aldersklassen. Hun og Nina Wavik Ytterstad topper gjerne aldersklassen i alle maraton de stiller opp i , også utenlands. Randi Marie Dyrkolbotn fra Mandal og Halse IL løp også bra på maraton der hun vant K23-39 og kom på 2. plass totalt med 3:08:27.

På herresiden ble det Kristiansand Løpeklubb også på maraton, og den som vant var Johnny Stensvold (M45-49) som snek seg litt under 3 timer med tiden 2:59:14. Bare 1:01 etter kom Terje Skøien fra Komkam inn til 2. plass totalt og seier i M23-39.

Maratonløperne er klare til start. Vi ser raskeste løper, Johnny Stensvold, med nummer 1030. (Arrangørfoto)

FARSUNDMILA OG HALVMILA:
Farsundmila samlet flest deltagere (99 fullførte), og de sterkeste resultatene her kom i herreklassen der Lars Aanensen fra PwC vant på 32:25. To minutter senere ble det et tett oppgjør om 2. plassen med Magnus Thorkildsen fra Trauma i mål ett sekund foran Joakim Hanssen fra Kristiansand Løpeklubb på tidene 34:21 og 34:22.

I Farsundmila for kvinner seiret Eirin Sangesland fra Vennesla på 47:19 foran Anita Stålskoland fra Lyngdal på 50:01.

Halvmila ble vunner av to løpere (svømmere) fra Farsund Svømmeklubb (25:19) og Erlend Tregde (19:32). Her ser vi aldersklassen 7-15 er brukt, det blir vel feil når det er tidtaking, der 11 år bør være nedre alder for rangerte lister.

Publikum venter på løperne. (Arrangørfoto)