Det 11. løpet i Terrengkarusellen i Kristiansand var Repstad-løpet torsdag 20. juni. Denne flotte løypen ligger helt i vannkanten og gikk i nydelige naturområder rundt Kvernhusvannet ved Langenes i Søgne. Repstad BIL og Terrengutvalget var arrangører.

Løypene denne gangen målte 3,3 km, eller 10,0 km for Milslukeren der løperne løp 3 runder. Dette løpet - som arrangeres 15 km fra Kvadraturen - samler noen færre deltagere enn når løpene går nærmere byen, men det var likevel 792 deltagere.

Gjennomsnittet for de 11 første løpene i årets karusell er på imponerende 1262 deltagere. Nå tar karusellen sommerferie fram til 22. august.

Jan R Hansen refererer fra karuselløpene, og teksten nedenfor er i hovedsak fra hans rapport.

792 deltok på Repstad-løpet - og Terrengkarusellen tar sommerferie!

For 12. gang arrangerte Terrengkarusellen løp i den naturskjønne løypa rundt Kvernhusvannet, som lokalt er en svært populær tursti og treningsløype. Som alle de senere sesongene, var dette også det siste karuselløpet før sommerferien.

Fra en grå morgen med litt regn, snudde det på ettermiddagen til klart og pent vær, med god temperatur for løping. Deltakertallet endte nokså nær fjorårets (839). Når vi vet at de to foregående løpene (i Baneheia og Jegersberg) samlet så vidt over 1000, er vi veldig fornøyde når rundt 800 tar turen helt ut til Langenes, sier arrangøren.

At karusellen dro hit førte også i år til merkbart oppsving i deltakelsen fra Søgne, Songdalen og Brennåsen. Denne gangen tellet disse 111 løpere, 14 % av alle, mens de bare utgjorde 7 % på forrige løp. I tillegg regner vi med at minst halvparten av de 31 som slo til på tilbudet om gratis enkeltstarter må ha vært «lokale»

Populær tradisjon her ute er også gratis vafler fra «Forpleiningen», og Randi Fosselie med hjelpere hadde vaffelrøre nok til å takle etterspørselen. Selv om tidtakingspuljene raskt ble ganske små, var det som vanlig ingenting å utsette på «trøkket» til Repstads engasjerte starter, Mona Mortensen, som kunne høres over hele området, og langt ut i løypa.

Selv om de fleste må se langt etter å kopiere de aller raskeste, er der trøst å finne i budskapet på Repstads banner langs løypa om at vi alle vil slå dem som heller velger å ligge på sofaen.

Det er et fint budskap! ((Foto: Guri Sæterlid)​

Kjekt med staver når bakkene er bratte. (Foto: Guri Sæterlid)

Det er fint rundt Kverhusvannet. (Foto: Guri Sæterlid)

Flotte tilrettelagte turstier er noe karuselløperne setter pris på! (Foto: Guri Sæterlid)​

Camilla Kjelleberg Netland og Vegard Danielsen vant 3,3 kilometeren
Klart best hos kvinnene var Camilla Kjelleberg Netland som løp inn til tiden 13:51, som var nesten to minutter foran nærmste konkurrent. Mari Langerak på 15:39 og Bente Gullsmedmoen Hauge på 16:00 kom på de neste plasssene.

Vegard Danielsen fra Sørlandet Sykehus var raskest i herreklassen på 11:34 og vant foran Stian Urdal fra KBR som løp på 11:53 og David Runde på 12:13.

Solgunn Berstad og Simen Koland vant Milsluker'n
På Milslukerdistansen, som løp 3 runder i 3,3 kilometeren var det 122 deltakere. Solgunn Berstad fra Sørlandet Sykehus vant kvinneklassen på tiden 52:30 foran Ingunn Heier Pedersen fra Lærerne på 52:57 og Hege Pedersen Udjus på 54:20.

I herreklassen var det sterk løping av Simen Koland fra Phonero som vant  klart på 37:05. Jørgen Solli Strøm-Olsen fra Trucknor ble andremann med tiden 38:54 og Even Skuland nummer tre med 41:15.

Terrengkarusellen på facebook

Plakat_sommerløpet.jpgSommerskogløper flyttet til 24. august!
Sommerskogsløpet, som skulle ha gått onsdag 26. juni, er flyttet til lørdag 24. august, fordi skogsarbeid har ødelagt et vitalt parti av løypa. Les mer om løpet HER

Neste løp i Terrengkarusellen (12):

Varodd-løpet
Arrangører: Varodd BIL og Terrengutvalget
Torsdag 22. august 13:00-19:00 - første løp etter ferien.
3,7 km (eller 7,1 km Milslukeren) +barneløp
Se hele innbydelsen HER (link kommer)

Varodd-løpet ble i 2017 flyttet til Jegersberg (fra Baneheia) og har start og mål på Grønn slette. Løpet går i en trasé med lange, flotte skogsstier mellom partiene på grusvei.