Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Annonse
Annonse
Annonse

KONDISKOMMENTAREN

Kondis har i en årrekke laget terminlister for kondisjonsarrangement. Det startet med terminlister for løp, men omfatter også terminlister for blant annet sykkel, langrenn og multisport. (Foto: Bjørn Johannessen)

Fremdeles mulig å komme med i bladutgaven av Terminlista

Påska er her og det nærmer seg utgivelse av Kondis sin bladutgave av Terminlista. Denne skal inneholde mosjonsløp, sykkelritt og multisportarrangement for hele 2025. Sammenlignet med fjorårets terminliste, er det en del arrangement som mangler i årets liste. Men fremdeles er det muligheter for arrangørene å få med sine arrangement.

Går det inflasjon i talet på gullmedaljar, har verdien på kvar enkelt medalje ein tendens til å gå ned. (Foto: Michal Navrat / Pixabay)

Gullrush

Eg må vedgå at eg har smugkika ein del på både VM i skiskyting og VM i langrenn. Fine og solfylte bilete frå Lenzerheide og jubelbrøl i både sludd og regn i Trondheim. Masse spreke folk med god glid og eit drøss av norske medaljar å glede seg over. 

Skal jeg velge å dekke eliten eller mosjonistene? Det er ofte en problemstilling som dukker opp når jeg er ute på jobb. (Foto/Grafikk: Tom-Arild Hansen)

Når alle vil ha litt Kondis - på hver sin måte

En ny løpesesong står for døren, og at løpebølgen bare tiltar i styrke og omfang er enkelt å se. Aldri har jeg sett så mange løpende i gatene tidlig på våren. Men hvordan skal Kondis klare å dekke alt?

Frokost med ristet brød med skinke, salat, tomat og avokado. Drikke: Appelsinjuice

Ukritisk vinkling på økt sukkerforbruk blant dagens idrettsungdom

Den siste tiden har vi kunnet lese diverse artikler i media knyttet til kosthold og idrett. Fokuset har vært rettet mot et kosthold bestående av energitette matvarer med et høyt sukkerinnhold for å dekke et stort energibehov. Denne kronikken er et motsvar på REDs- (Relative energy deficiency in sport) problematikk og en ukritisk vinkling på et økt sukkerforbruk blant dagens idrettsungdom.

Oslo Maraton

Se personen midt i prestasjonsjaget

2025 er allerede i gang. Jeg sitter og kikker ut av vinduet og lurer på hva jeg skal skrive om. Det har blitt ganske mange ledere siden 2009, og mye har skjedd med løpingen både i Norge og internasjonalt siden den gang. Og som med alt annet her i verden – det er ikke alt som er bare velstand. Ikke mine ledere heller alltid, bare så det er sagt. 

Hvordan vil fremtidens teknologi kunne endre måten vi løper på? (Illustrasjon: Bjørn Johannessen / Kunstig Intelligens)

Er vi i ferd med å miste løpingens sjel?

Løping har alltid vært en av de enkleste og mest naturlige idretter for oss mennesker. Det behøves verken ski, sykkel eller annet utstyr, kun beina vår og en vilje til å bevege seg. Ett bein foran det andre. Men gjør supersko, kunstig intelligens og genterapi at vi er i ferd med å miste løpingens sjel? 

Petter Northug

Kongens ja

Skiforbundet selde seg til Nidar da pengekassa tok til å bli slunken. Petter Northug, som ikkje er på landslaget, gjekk inn privat avtale med Burger King. Ski- og burgarkonge i ein og same person. 

På trening med Kondistreninga Ålesund

Si gjerne din mening!

Et medlem i Kondis er også eier av organisasjonen. Som medeier i Kondis har du all rett til å engasjere deg enten det er som tillitsvalgt, frivillig medarbeider eller du bare vil si din mening med ujevne mellomrom. Kanskje er det dine synspunkter som blir publisert i denne spalten neste gang?

Står journalistene i fare for å bli erstattet av kunstig intelligens? (Illustrasjon: Alexa / Pixabay)

Er journalister en utrydningstruet rase?

Uansett om vi liker det eller ikke: Kunstig Intelligens (KI) er på full fart inn i vår hverdag og gjør det mulig for datamaskiner å utføre oppgaver som krever menneskelig intelligens. Men i hvor stor grad vil KI kunne ta over våre arbeidsoppgaver og jobber? 

Barrierebrytar: Ruth Chepngetich vart både hylla og mistenkt da ho i haust sprang maraton på 2.09.56 i Chicago. (Foto: World Marathon Majors)

For godt til å vera sant?

Ruth Chepngetich forbetra verdsrekorden med mest to minutt da ho i haust sprang maraton på 2.09.56. Jakob Ingebrigtsen sprang 3000 meteren over tre sekund fortare enn Daniel Komen da han i sommar kryssa målstreken på 7.17,55. Yomif Kejelcha var meir måtehalden da han nyleg forbetra verdsrekorden på halvmaraton med eit skarve sekund. 

Valencia Marathon har en av de mest spektakulære målområder som finnes:  City of Arts and Sciences. (Foto: istockphoto/dreamextreme/Rob Wilkinson)

Idrett kan gi deg store opplevelser, bare prøv

På den siste dagen av desember, og dermed av 2024, kan jeg tenke tilbake på den første dagen i denne måneden, da jeg stod i det spanske solskinnet og snakket med oppglødde løpere.