%3Cb%3ESaucony+PROGRID+Triumph+4%3C%2Fb%3E
Saucony PROGRID Triumph 4
Støtdemping: 6
Stabilitet: 2
Løpsfølelse: 5
Pris 1200 kr


Årets utgave av Triumph er en helt ny modell. Saucony lanserer PROGRID som er en ny type GRID basert på skum. I tillegg lanserer Saucony en helt ny mellomsåle i modellen. Resultatet er en sko vi likte meget godt. Overdelen er smalere enn det du forbinder med Saucony. Mange vil sette pris på det. Ulempen med årets passform er at den kan være litt lav over tærne. Støtdempingen er meget god og alle testløperne likte denne godt. I tillegg er den smidig i forfot og den ruller meget godt. Det er sjelden du finner en løpesko som kombinerer støtdemping og løpsfølelse så bra. Modellen er lite stabil og løpere som trenger støtte for overrponasjon, vil ikke få det i denne modellen. Triumph er en modell som passer både lette og tunge løpere. Et meget godt alternativ for deg som trenger mye støtdemping og god stegavvikling.
Beste stabilitet
%3Cb%3EMizuno+Wave+Nirvana+3%3C%2Fb%3E
Mizuno Wave Nirvana 3
Støtdemping: 5
Stabilitet: 6
Løpsfølelse: 4
Pris 1700 kr


Mizuno Wave Nirvana ble konstruert for å ta opp kampen med Asics Gel Kayano. Mizuno har alltid hatt et godt rykte for lette og smidige modeller. Nå vil de også vinne innpass blant mer tradisjonelle mengdetreningsmodeller. Årets utgave blir en seriøs utfordrer til Asics Gel Kayano. Alle likte passformen godt. Den er normal til bred med et godt grep i hælen og mellomfoten. Den fikk også høy score på støtdemping og den vil være et godt alternativ for tyngre løpere som vil ha god holdbarhet. Nirvana klarer meget godt å kombinere god støtdemping med meget god stabilitet for alle som overpronerer. I tillegg gir den god løpsfølelse. Vi likte Nirvana meget godt, men tror at den passer best normalt til tunge løpere som også har behov for god støtte for overpronasjon.
Beste løpsfølelse
%3Cb%3EAsics+Gel+DS+Trainer+12%3C%2Fb%3E
Asics Gel DS Trainer 12
Støtdemping: 5
Stabilitet: 4
Løpsfølelse: 6
Pris 1300 kr


DS Trainer har vært i sortimentet over 10 år. I løpet av årene har den fått mange tilhengere. Selv om navnet har vært det samme, har modellen ofte endret seg dramatisk fra en generasjon til en annen. Årets utgave er blant de bedre. Den er smal i passformen, og løpere med høy vrist føler nok at den er trang. Den er også liten i størrelsen og de fleste må opp et halvt nummer. Mellomsålen er ny, SoLyte er et lettere materiale med god støtdemping og respons. I en lettvektsmodell er det en klar forbedring. Modellen har også synlig Gel i hæl for første gang. Vi likte både støtdemping og løpsfølelse. Mange vil nok bli fornøyd med denne modellen. Til å være en lettvektsmodell, er det også ganske stabil for dem som overpronerer. Den passer alle som liker raskere turer. Den har en litt lavere profil enn tradisjonelle mengdetreningsmodeller og er du ikke vant til lettvektssko krever den litt tilvending. Konkurransesko for mange. Begrenset holdbarhet for tunge løpere.
Hele testen hos Løplabbet
Løplabbets hjemmeside kan du lese alle testresultatene og om hvordan testen er gjennomført.

Vårens katalog får du i Løplabbets butikker, og den følger dessuten med som vedlegg til Kondis' Terminliste som kommer i posten til medlemmene om en drøy uke.

Husk at alle medlemmer av KONDIS får 15% rabatt på varene til Løplabbet.
Les om flere medlemsfordeler og meld deg inn i KONDIS her.