På maraton er sjansen for å tippe riktig damevinner 33 % i og med at det foreløpig er påmeldt tre løpere. Alle tre holder godt nivå, men undertegnede holder en knapp på Wenche Dørum fra Royal Sport som den beste i øyeblikket.

På mennenes maraton skal det bli spennende å se hvilket nivå de to gambiske løperne holder. Vi tipper uansett at varmen ikke blir noe problem for de langveisfarende deltakerne, men satser likevel på at det er en som kjenner løypa godt som kommer først i mål på Sæter litt før klokka 14 i morgen. Fjorårets toer Jan Billy Aas fra Drøbak Marartonklubb imponerte i fjor med 2.53.49, men har slitt med skader og har nok litt igjen til fjorårsnivået. Skader har også satt Morten Tronbøl tilbake, men vi tror at han er i stand til å ta sin femte seier i dette selskapet. Siste triumf for Oppstad-løperen var i 2005.

På halvmaraton for kvinner finner vi flere potensielle vinnere. Anne Lene Lie fra Nanset IF debuterte på distansen for for to år siden, ble nr. 3 i fjor og vil nok komme høyt opp på lista igjen. Anne-Berit Vangen fra Lillehammer er på veg tilbake igjen, men vi er litt usikre på hva hun står for på halvmaraton. Ungjenta Eldbjørg Dirdal Moxnes fra Gjerdrum har hevdet seg både på ski og i løpesko, og har trolig stor nok kapasitet til å ta med seieren tilbake Romerike.

På herresiden er det også ventet at flere av de påmeldte skiløperne vil hevde seg bra på den ene runden opp til skihytta ved Tjernsli. Det gjelder for eks. Vaalers Petter Leistad og Korlevoll-løperen Vidar Igeltjørn fra Furnes. Vi tipper at det blir Vestlands-dialekt øverst på seierpallen på skistadion på Sæter.

På minimaraton er det vanskeligere å vite hvem som stiller når startskuddet går. Ut fra de forhåndpåmeldre i kvinneklassen, har vi mest tro på Gunn-Helen Hagen fra Oppstad som har hatt fin framgang på kortere distanser i år. I klassen for menn er det nærliggende å tro at Austmarkas Per Erik Monsrud vil forsvare fjorårstriumfen sett på bakgrunn av at han har vunnet flere lokale løp i år. Han satte også ny pers på 10 km i Karlstad i juni med sterke 34.29.

Se tipsene "Hvem vinner på Kongsvinger?" foran fjorårets løp.

Startliste Kongsvinger Maraton 08.08.2009
Vidar+Igeltj%F8rn+liker+seg+godt+i+motbakkker+som+her+i+H%F8sbj%F8kampen+opp+i+fjor.+Kan+han+g%E5+helt+til+topps+p%E5+halvmaraton+i+sin+debut+p%E5+Kongsvinger%3F
Vidar Igeltjørn liker seg godt i motbakkker som her i Høsbjøkampen opp i fjor. Kan han gå helt til topps på halvmaraton i sin debut på Kongsvinger?