Start kl.11.00
For de som har tenkt å bruke 4 timer er det start kl.11.00
Følgebil
Arrangøren hadde valgt en Golf som følgebil denne gang.
Jan Halland i tet halvveis
Hos Jan Halland er smilet aldri langt unna.
Tveit og Sleveland
Litt overraskende er det Pål Sleveland som komemr etter Jan Halland, riktignok sammen med Odd Gunanr Tveit, som imidlertid ser ut til å jobbe hardt for å henge med. Her paasserer de 2.50 etter Halland. Passering er ved ca. 22km.
Halland gratuleres
Jan Halland gratuleres av arrangør Herbjørn Svela etter seieren mens Agderposten tar bilder. Halland var godt fornøyd med tiden og er tydeligvis i slag om dagen. Forrige helg ble det 2.plass i klassen i Skarverennet og inkludert i tiden på Øyestad var et dobesøk i skauen og mye stivhet etter det.
Pål Sleveland inn til 4.plass
Sleveland vinner klassen under 40 år. Han gikk ambisiøst ut og hadde håp om ny pers i sitt fjerde maratonløp totalt. Pers er fra New York 3.01. Men denne dagen gikk det ikke.
Ambinsjoner mangler han ikke, senere i år stiller han i Norseman.
Wakelin nære Tveit
Til slutt var Wakelin bare 11 sekunder etter Tveit. Begge var storfornøyde etter løpet. Tveit etter lite trening i det siste, mens Walkelin løp helg forrige helg også.
Da noterte han 2.55 og 2.plass i Hitra Maraton
3 beste menn
Tre godt fornøyde løpere som alle kom under 3 timer. Om 4 uker møtes 2 av dem, Tveit og Walkelin og også fjerdemann Pål Sleveland på nytt. Da er det Suleskard Maraton som står på programmet.
Ann-Theres M. Pedersen vinner
Ann-Theres M. Pedersen startet meget offensivt med 1.34 halvveis, det holdt ikke og andre halvpart gikk på 1.54. Da sier det seg selv at det er mye å hente på en mer taktisk løping. Men Pedersen var, som hun sa sjøl, Gørrfornøyd, og hvorfor ikke? Ny pers ble det for Pedersen som har kommet som et skudd på maratonarenaen etter kun få års løping.
Vera Nystad
Vera Nystad var beste norske i 55-59års klassen på 3.45.23 i fjor. Nå ble det 3.36.42 meget sterkt! Dessuten er hun nå i 60-64 års klassen. 3.36 er det fjerde beste resultat gjennom tidene i denne klassen. Les senior og veteranstatistikken på KONDIS toppmenyen.
Elin M. Tingstad nr.3
Med 3.56 var Elin tredje jente under 4 timer.
2 beste kvinner
Sture Friis applauderer
Dag Sture Friis var tilbake på gamle trakter, 23 år etter var han igjen å løp Øyestad Maraton. Denne koste han seg gjennom løypa da "viktigere" oppgaver venter senere denne uka. Da er det Masters Grand Prix i Bærum, med konkurranser 4 dager på rad.
Ikke alle klarer å være like entusiastisk som Friis og da kan det jo være greit å klappe igang publikum sjøl. (Noe nettredaktøren sjøl har praktisert mange ganger)
Pall Baldursson
Pall Baldursson er ofte å se når det er maraton på programmet. Ifjor var han inne blant de 20 beste i klasse 55-59 år med 3.20 i Oslo. Denne gang ble det 3.27 i en atskillig tøffere løype enn i Oslo
Ragnar Nygård
Ragnar Nygård holder til i Vestfold og er en av de yngre maratonløperne.
Håkon F. Halvorsen
Torleiv M. Haus solid pers
Å perse med 22 minutter er MYE og nå har Torleiv 3.15.47 som bestenotering