Ormtjernrittet ble arrangert i Tistedal ved Halden onsdag ettermiddag. Sommervarmen hadde ankommet Østfoldbyen, og temperaturen nærmet seg 25 grader. Det lå an til å bli et fint terrengritt i solskinnet. Det ble det for så vidt også, men midt under rittet kom det en kraftig regnbyge. Det høljet ned, og det som ved start var tørre og fine løyper ble raskt omdannet til glatte gjørmestier. Sola dukket opp igjen mot slutten av rittet, men forholdene ble noe tøffere enn det lå an til før start på det 35 km lange terrengrittet.

Barn og ungdom syklet egen løype på 2,5 - 5 eller 10 km avhengig av alder. Også de fikk med seg regnet, og hadde behov for en grundig dusj etter målgang.

Ormtjernrittet var det tredje rittet i Halden/Aremark-rittkarusell. Fjerde og siste ritt er Aremarkrittet som arrangeres 29. mai.

Totalt var det 167 som fullførte rittet. Flemming Kristiansen vant i spurtoppgjør mot tre andre ryttere. Kristiansens vinnertid ble 1.08.18. På de nærmeste åtte sekundene fulgte Artur Ziolkowski, Brede Edvardsen og Antonio Moen.

Linda Wold ble beste kvinne på 1.17.13 med Nina Gressløs som nummer to totalt med 1.18.36.

Komplette resultater

Alle foto: Bjørn Johannessen