Hvem vinner årets ritt?

HERREKLASSEN

Å tippe vinnere av Birkebeinerrittet er en del vanskeligere enn Ultrabirken...Bare etter å ha dratt raskt gjennom eliteklassen for menn kommer jeg på minst 20 mann som kan vinne!

3 av de 7 første fra fjorårets gjørmeritt stiller til start : Andreas Kugler og Hannes Genze fra Merida Multivan teamet samt Lars Ragnar Manengen.

De utenlandske vet jeg ikke mye om resultatmessig i år, men det er nok all grunn til å tro at de satser på reprise fra i fjor.


Lars Ragnar Manengen, FOTO : arrangør Norefjellrittet.

Manengen har hatt en stor sesong og vil helt sikkert slå godt fra seg etter sekundstriden i fjor. Vi tror Manengen blir beste norske. Og med litt flaks og mye dyktighet kommer han helt øverst på pallen også. Jeg satser i hvertfall halve ukelønna mi på han!

Jens Westergren, FOTO : Bjørn Johannessen

Jens Westergren ble nr 3 i årets Grenseritt og kan kanskje henge med helt inn. Svensker har jo gjort det bra i Birken før.

Team United Bakeries er selvfølgelig representert her også. Andreas Gravdal, Jo Nordskar og Kristian Torgersen er trioen som skal forsvare bollelaget.

Unge Gravdal har hatt en tøff sesong med mye ryggplager, og i følge han selv så blir lørdagen enten eller . Jo Nordskar kan derimot helt klart være med, men mest tro har jeg på Kristian Torgersen. Så han blir beste mann fra TUB.
 

 
Kristian Torgersen, FOTO : United Bakeries

Også har vi Kurt Asle Arvesen  - hva kan han finne på? Så han tidligere i uka på racersykkel, så han trener i hvertfall. Han ville nok heller ha vært på startstrek i Spania Rundt
Klarer han å henge med i terrenget, så har han i hvertfall nok kjørestyrke til å være med på de lange grusstrekkene. Og han har garantert revansjelyst etter å blitt dumpet fra det norske laget til sykkel VM i Australia.
 
Kurt Asle Arvesen, FOTO : Kjell Vigestad  

Utover de  jeg har nevnt så kan jeg vel heller ikke glemme dieseltoget Geir Treseng-Lien. Han vinner nok ikke, men topp 10 tror jeg på. Av andre nevner jeg Lars Petter Stormo, Gregory Saw, Håkon Austad, Lars-Ove Thoresen og Jørn-Henrik Thoresen.

Flere av de som sykler Ultrabirken står også oppført på startlisten, men om de kommer til start gjenstår å se. Uansett så tviler jeg på at de har bein som holder 94 km hardkjør dagen etter.
Men i idrett er alt mulig????


DAMEKLASSEN
Her er det en favoritt etter min mening - Linda Larsen. Siden hverken Gunn Rita Dahle Flesjå eller Lene Byberg stiller, så bør det bli Linda. Hun er sterk, stabil over flere år og i sin beste alder :)


Bak all gjørme - Linda Larsen før målgang i fjor. FOTO : Kjell Vigestad

Men hun har da noen utfordrere : Pia Sundstedt (som har vunnet rittet før), Sara Mustonen, Nina Gãssler (råsterk tysk roer/syklist boende i Norge) og Marthe Katrine Myhre


Marthe Katrine Myhre - her med løpesko. FOTO : Heming Leira

Til sist kan vi ikke glemme de 3 beste fra Grenserittet i år : Heidi Sandstø, Hanne Trønnes og Ingrid Jevne Framstad. Alle 3 solide terrengryttere som liker å konkurrere. Innen for topp 10 setter jeg atter en slant på at de havner!


Hanne Trønnes, Heidi Sandstø og Ingrid jevne Framstad. FOTO : Bjørn Johannessen 

Til slutt er det bare å ønske alle nevnt over lykke til, måtte beste kvinne/ mann vinne. Jeg satser på at jeg har vinnerne blant de jeg har foreslått!

Selv satser jeg på å vinne opp til Skramstad i pulja mi....

Og lykke til alle andre som har større eller mindre hårete mål enn meg! Husk at været bare er en detalj. 

 Les om tidligere Birkebeinerritt på kondis.no sin Samleside