I målområde var det noe mildere, men et vedvarende regnvær gjorde det likevel utrolig vått med store vanndammer over alt. Daglig leder for Birkebeienerrennet var litt oppgitt, men håpet på at nå får det rekke. Neste år må det bli bedre vær. I skråbakken ned mot mål var det like ille som i fjor og det ble mye knall og fall.Gjørmebadet rundt teltene var heldigvis borte, de var erstattet av store vanndammer som heldigvis kunne passeres på sykkelen.

 
Nest siste sving var også våt, men vi så ingen dramatiske episoder så det meste gikk bra.


Som vanlig kom utøverene tett mot mål - her ser vi Ketil Røtvold, Tromsø CK, Bård Wæhle, Ullevål Sykkelklubb, Voss og Øyvind Kvennås, Atmel. Disse karene hadde det nok litt tørrere fra start enn de som startet litt senere.Øynene var et av problemene deltakerne slet med, her er det Jonas Grevle Hofmo, Ottestad SK som får seg en dusj like etter målpassering. Han mistet brillene sine i en av de første bakkene.Linda Larsen som ble nummer 2 Kvinner elite hadde også problemer med øynene sine. I tillegg var hun veldig kald,men kom seg etter hvert og kunne være med på blomstersermonien.


Ole Johnny Ringsrød fikk med seg brillene til mål og da var det kanskje like greit å ta dem i munnen.


Nummer 2 i Menn elite Lars Ragnar Manengen var veldig kald og turte rett og slett ikke å følge vinner Hannes Genze da han ble passert av i ballettbakken. Han hadde ikke lenger noen følelser i hendene.  I mål sto far Ragnar med tørre klær, men det tok lang tid før han ble skikkelig varm igjen.

Nedkjøling var nok den største årsaken til at mange brøt, men arrangementslegen kunne konstatere at ikke var alvorlige forfrysninger. Likevel var det mange som måtte få hjelp langs løypa og i målområde med å få varmen tilbake. Ikke rart at Håkons Hall var stapp full av folk hele dagen.


Sverre Dale Moen kom vandrene blødene i ansiktet og med sykkelen i flere deler etter å ha trynet den siste trange bakken ned mot stadion. 

Det ble rapportert en del brudd- og sårskader, men ingen alvorlig (arrangementslegen på pressekonferansen kl 17 lørdag). Det har ikke vært økning i antall skader.


Sekken skal sjekkes - Espen Dvors sekk viste 300 gram for mye.  Espen som syklet for 9. gang, syntes det var kaldt og var stiv i fingrene.


Atle Ekenberg fra Lillehammer CK syntes også det hadde vært en kald tur. Han var likevel fornøyd med resultatet på 3:36:15. Målet var riktignok 3:30, men føret var vel litt verre enn forventet.


Roger Bakkestuen hadde forberedt seg godt, og hadde tapet gearet for å unngå skitt i finmekanikken. God handsker var det også viktig å ha. Til tross for punktering syklet han inn til tiden 3:33:12 og var tydelig godt fornøyd med årets utgave av Birkebeinerrittet.


Josie Loane, Stegaberg IL er opprinnelig fra Australia. Her blir hun intervjuet av allestedsnærværende speaker Kjell-Erik Kristiansen.  Han lurte blant annet på om det var tilsvarende ritt i Australia.


Willi Juul Pedersen er et ettertraktet intervjuobjekt, veteranen som har 12 merker og 4 klasseseire. I dag ble det 3. plass.


Løypa til UngdomsBirken var minst like møkkete som rittet.  Det synes tydelig på Markus Eid Mellegård som ble nummer 22 i 15 årsklassen.