Spesielt det siste året har vi sett en økende interesse for barfotløping og minimalistiske sko med tilnærmet ingen støtdemping og støtte. Skoprodusentene har dermed også dreid i retning av det løperne ønsker å bruke og hatt større fokus på lette, minimalistiske sko. 

Men ikke HOKA.  

Skoen Hoka One One, som ble utviklet av to franskmenn, ser med sin ekstra tykke mellomsåle ut som en blanding mellom joggesko og platåsko. Navnet "Hoka One One" har sitt utspring fra New Zealand. På maori-språket betyr Hoka "å fly", mens One One betyr "jord".

Hoka One One har begynt å bli populær blant utlratrail løpere, og skal være spesielt godt egnet i terrenget og til utforløping. Skoen kan virke stor og tung, men vektmessig ligger den bare retti i overkant av 300 gram. Altså mellom en tradisjonell lettvekts- og mengdesko.

Om man ser litt nøye på mellomsålen, så legger man merke til at den skrår oppover og er adskillig tynnere i tåpartiet enn i hælen. Dette skal gjøre at man lett kommer fram på tåa i frasparket. Så kanskje er ikke Hoka One One så fjern fra barfot- og forfotsløping som den i første omgang kan virke?

Omtale på runnersworld.com

Hjemmeside Hoka One One