Inge Asbjørn Haugen stiller til start på Atlanten maraton for femte gang. Sammen med Anders Tøsse og Bård Rødde er han en av tre som har løpt alle fire løpene.

Han har varslet sin ankomst til Kristiansund, og samtidig vil løpe med startnummer 400. Han har tenkt å fullføre sitt maratonløp nummer 400 på Atlanten stadion.

Mange vil løpe
Inge Asbjørn har hatt vekslende tider, og løp sist i Oslo Maraton. Nå blir det en rundbane på 400 meter, som tross slitasje er grei til å løpe langt på.

I fjor satte Steffen Adler som løper for Tingvoll IL ny banerekord, og samtidig norsk rekord. Den tiden står for fall i år, men flere gode løpere som har meldt sin ankomst. Det er nemlig stor interesse for å løpe banemaraton.

Flyttet dag
Første året var det tre deltakere, og så økte det til sju som er det meste som har løpt maraton. Men i tillegg har det vært en del på halvmaraton og kortere distanser.

Denne gangen regner arrangøren med at det blir over 10 som løper maraton, samt noen på kortere distanser. Årsaken er at løper er flyttet fra tirsdag til lørdag. Dermed blir det lettere for folk å komme uten å ta seg fri fra jobb.

Sosialt
Her legges det opp til premiering til alle, men en ekstra premie til vinneren av maraton. Om noen vil løpe fort, er det også noen som vil ta det litt mer rolig og kose seg runde på runde.

Om enkelte synes det kan virke kjedelig å løpe 105 runder, er det nemlig veldig sosialt. Spesielt nå når det løpes bare i lyset. Første året ble det både mørkt, vått og vindfullt. I fjor slet løperne med is.

Brikker tar tiden
I år ser det ut til å bli god temperatur så langt værvarslet sier nå. Høstværet ser ut til å holde seg også utover neste uke, og med løpestart klokka 13 blir det lunere å løpe.

Med flere deltakere kan det bli verre å telle runder. Dette har blitt gjort manuelt tidligere, men i år har sykkelgruppen kjøpt inn brikker som festes på foten og måler runde for runde. Dermed skal det være enkelt å telle, og det blir mulighet for løperne å følge med på hvor langt de har løpt.

Det blir servert mat og drikke under løpet, og kanskje noe godt etterpå.