Link til alle Bislettnyheter og resultatoppdateringer: Følg med på Bislett 24-timers

 13:00

Løperne er i mål, og sluttresultatene er lagt ut HER

Michael Vanicek fra Tyskland vant herreklassen på ny banerekord, 250,068 km.

Torill Fonn Hartikainen vant kvinneklassen på 203,849 km

En fantastisk dag på Bislett er over !


MIndre enn én time igjen...
11:15
Bjarne Brynning er ganske fersk som løper, og 53-åringen fra Horten imponerer med rask framgang. Grete Waitz som nettopp var innom her uttrykte stor beundring for hva Bjarne har klart og den raske framgangen han har hatt. Litt av en attest fra vår tidligere langdistansedronniong og verdensmester.
Foto: Ole Arne Schlytter
11:15
En av de som har fått opp farten på slutten, samtidig som andre enten har stått av eller redusert farten kraftig, er Marit Berg Bjerknes, Den tidligere Kondispresidenten vil nå helt sikkert nå målet sitt på 100 miles, eller 160,9 km.
For undertegnede - som har prøvd å bremse Marit - betyr det at han må bære Marit opp de tre etasjene fra kjeller'n under Bislett.  Marit ender ganske sikkert på 6.plass av de 19 kvinnene.
Foto: Ole Arne Schlytter
_________________________________

Torill nærmere seier... 

09:30
Torill Fonn Hartikainen ser mer og mer ut som en vinner. Hun øker litt og litt til de nærmeste konkurrentene. Med litt over to timer igjen å løpe er vi ganske sikre på at jenta fra Skövde haler i land seieren. Ved siden av Torill ser vi finske Tarja Andell som ligger på redje plass.
Foto: Ole Arne Schlytter

Tyske Michael Vanicek ser ut til å vinne herreklassen. Han har en ledelse på mer enn 10 km på Peter Tubaas med litt over to timer igjen å løpe. (Foto: Ole Arne Schlytter).
___________________________
 

0805
Per Gunnar og Marie på tur....
Per Gunnar Alfheim er veteranen framfor noen av de norske på 24-timers. Her er han sammen med Marie Vestestaul.
____________________________

På rundtur med fotoapparat etter 19 timer
07:15
Undertegnede ble med fotograf Schlytter på en 545 meter lang rundtur 19 timer etter start, på jakt etter litt anderledes motiver. Det var mye å velge blant,  På de neste bildene er litt av "fangsten"... 
 Bare en liten hvil.....
 
Og andre sover på feltseng...
Menyen på arrangørens matstasjon...
Tysklands 24-timersløpere hadde vært kreative og tatt med seg julekalender. 19 luker var nå åpnet... dette er herrekalenderen.
...og damenes kalender var en sjokoladekalender.
_____________________________

07:00 (19 timer)
Peter har avansert til 2.plass...
1 Michael Vanicek   365 198,925 km 83
2 Peter Tubaas   347 189,115 km 89
3 Jan Prochaska   347 189,115 km 58
____________________
 

06:20
Maria Jansson, blid svensk jente med tommelen opp for arrangement og egen innsats. Eller er det fotografen hun har et spesielt øye til? Etter 18 ntimer ligger hun på 5.plass i kvinneklassen med imponerende 146 kilometer, noe som kan bety et sluttresultat over 190 kilometer...
Foto: Ole Arne Schlytter
____________________________________


Mat må man ha....

06:15
Mat og drikke må løperne ha. Mange har med egne medhjelpere og matlangere, mens andre bare benytter arragørens service, og noen tar hjelp av begge deler. Bildet viser litt av arrangørkoldtbordet... men det serveres også varm mat med jevne mellomrom - menyen er oppslått på en søyle like ved.
Mannskapene sørger for både næring og oppmuntring til løperne - som det ennå er ca 70 igjen av i konkurransen.
Om lag 40 løpere har valgt å gi seg av ulike årsaker.
Foto: Ole Arne Schlytter
____________________________


06:00
18 timer unnagjort - 6 igjen
Fortsatt ledelse til Torill Fonn Hartikainen og Michael Vanicek når 6 timer gjenstår. Toril presses av Grit Seidel som har tatt innpå 2 km de siste 2 timene, og avstanden er nå ca 2 runder, dvs 1 km.
Michael har på sin side en solid ledelse på over 7 kilometer til Jari Tomppo på 2.plass. Her løper Peter Tubaas fortsatt veldig bra og nærmer seg Jari - nå bare 3 runder etter.
_________________________________________

 
05:45
Den Stavengerbosatte engelskmannen Steve Holyoak løp natten gjennom i bar overkropp, og faktum er at det er ganske hyggelig temperatur i løpebanene under Bislett selv om det er nesten 10 minusgrader ute. Så sent som i fjor løp han maraton på 2.48. Nå er han på vei mot et resultat rundt 190-200 km. 143 kilometer etter 17 timer holder til en foreløpig 19.plass i herreklassen der det fortsatt er tysk ledelse.
Foto: Ole Arne Schlytter

Ikke bare løpere som holder det gående i 24-timer:
05:30
Heming Leira holdt det gående med prat, musikk, hilsener, heiarop, ønskeplater og annen leven i time etter time etter time etter time - uavbrutt!!! En fantastisk speaker som skapte liv også i de roligste periodene på natten. Her fotografert 17,5 timer etter start.
Foto; Ole Arne Schlytter
_____________________
05:20
Peter Tubaas har etter et fornuftig løpsopplegg avansert til tredjeplass totalt, og er på god vei til å klare målsettingen om 230 km. Persen fra før er på "bare" 214 km. Vi hadde nettopp en prat med Peter som er i godt humør og virker sprekere enn de aller fleste andre i øyeblikket.
Foto: Ole Arne Schlytter
_____________________________________


Dansk pige på vei mot 200 km...

05:10
Danske Anne Marie Rossen løper jevnt og trutt - og har en 3.plass i øyeblikket med 138 løpte kilometer.. Det betyr at hun er på god vei til å sette ny pers, den gamle er på 193 km. Kan det bli 200 km+ denne gangen?
Foto:Ole Arne Schlytter
________________________


Hvordan går det med de norske herrene?

04:15
Med de antatt beste norske herrene;Berge, Sørstad og Flynn Jensen ute av løpet, er det nå Peter Tubaas på 3.plass og Lars Chr. Dørum på 8 plass som liggerv best an av de norske.
Bak disse følger bergenseren Bjørn Tore Kronen Taranger på 11.plass med 146 kilometer.
På bildet ovenfor ser vi Bjørn Tore sammen med mandalitten Rune Akselsen
Foto: Ole Arne Schlytter

Vinnerne??

03:50
Er det vinnerne vi ser? Tyske Grit Seidel ligger på 2.plass i kvinneklassen mens landsmannen Michael Vanicek leder herreklassen. Grit ligger bak Torill Hartikainen som løper jevnt som ei klokke, men det kan skje mye på de siste 8 timene. Michael ligger ca 6 kilometer foran Peter Tubaas (3.plass) som i øyeblikket løper fortest av alle.
Foto: Ole Arne Schlytter
____________________________

03:45
Neida, det er ikke fra turn-treninga. Det er 24-timersløpere fra Hønefoss som prøver å kvitte seg med noen vondter... Nærmest ser vi Hans Edgar Rakeie og bortest Tommy Støa.
Foto: Ole Arne Schlytter
_____________________________________

 

Durecell-mannen:

03:15
Knut Kronstad har fullført alle de 12 ultraløpene i Norge tidligere i år. Nå er han i ferd med å fullføre det trettende og siste av de norske ultraløpene 2010. En imponerende prestasjon å fullføre alle løpene, og ikke minst holde seg skadefri hele tiden. (Foto: Ole Arne Schlytter).
_____________________________________

02:30
Det svenske ekteparet Kari og Britt Sulonen fra Öxelösund  koser seg på Bislett.
Kari har nå rundet 100 kilometer mens Britt er på noe over 70 kilometer.
Foto: Ole Arne Schlytter
_________________________________


02:00
Store skiftninger i herreklassen.

Flere av de beste har stått av, den siste var Joar Flynn Jensen som hadde vondt i leggen og ga seg etter ca 14 timers løping.Nå er finske Tomppo på 2.plas og vår egen Peter Tubaas har avansert helt til 4.plass.
Se resultatservice.
________________________________
 


Dobbelt tysk i herreklassen etter 13 timer !

01:30
Det er ikke bare dobbelt tysk i teten, men på dette bildet er det også dobbelt Mikael.
foto: Ole Arne Schlytter

1 Michael Vanicek   255 138,975 km 83
2 Jan Prochaska   252 137,340 km 58

01:30
Jan Prochaska er på annenplass, 3 runder etter landsmannen. Egentlig en veldig liten differanse med hele 11 timer igjen å løpe.
Foto: Ole Arne Schlytter
______________________________________

Yngst og blidest !

 01:15
To ungjenter fra Siggerud med et fantastisk humør etter å ha løpt langt over 80 kilometer... HEIA YLVA OG ANINE !!
Det lengste jentene har løpt tidligere er halvmaraton (21.1 km i årets Oslo Maraton).
foto: Ole Arne Schlytter

14 Ylva Flesvig   151 82,295 km 20
15 Anine Meadows Elieson   151 82,295 km 1
_________________________________________

Ultraløpsutvalgets leder, Per Lind, vurderer resultatene etter 12 timer:

 

Per Lind (foto: Ole Arne Schlytter).

12:30
Løperne har løpt i 12 timer og hva nå, Per Lind, hvem vinner?
Det er så jevnt i øyeblikket at det ikke er noen opplagt favoritt i noen av klassene.

Når det gjelder damene er det sannsynligvis bare to vinnerkandidater, det er norsk-svenske Torill Fonn Hartikainen og tyske Grei Seidel. Begge ser spreke ut, og øker avstanden til løperne bak.

På herresiden er det faktisk 6-7 løpere som kan vinne selv om to av favorittene har gitt seg, Både Jon Harald Berge og danske Lars Skytte Christoffersen er nå ute av løpet.  De to tyskerne, Vanicek og Prochaska ser sterke ut, men personlig tror jeg mest på Jari Tomppo som nå ligger på 3.plass. Joar Flynn Jensen ser fin ut og ligger an til å bli beste norske, men også Peter Tubaas løper veldig bra.
_________________________________________________

24:15
Her er mannen som har løpt lengst av de norske halvveis på 24-timersløpet. Han har tilbakelagt hele 125 kilometer, og ligger på 5.plass totalt. Han er mindre enn 4 kilometer bak lederen Vanicek fra Tyskland. Jon Harald Berge ligger på plassen bak Joar, med 123.7 km (Foto: Ole Arne chlytter).
____________________________________________________________
 

 
Ultraløpernes julebord på Bislett

23:00
Oslo's lengste julebord, men med litt annet utvalg av både mat og drikke enn det man tradisjpnelt finner på byens julebord. På sprintbanene under Bislett er supportere fra mange land samlet for å hjelpe sine landsmenn gjennom 24 herlige timer
(Foto: Ole Arne Schlytter).
__________________________________________


Kun 5 av 111 løpere har brutt etter de første 10 timene på Bislett.

22:00
De aller fleste av de 111 deltagerne løper fortsatt... bare 5 løpere har brutt etter 10 timers løping.
Dessverre er Sharon Broadwell en av disse. Dermed er det ikke sannsynlig med norsk seier i år. Sharon har vært plaget med en skade siste året, og kjente til denne etter noen timers løping - og valgte fornuftig npk å stå av etter 9,5 timer.
 Foto: Ole Arne Schlytter
_________________________________________


21:15
Puhhh.. resultatservice er på plass igjen

20:45
Venter resultatserv ice på plass før midnatt.
Beklageligvis tar det tid å få resultatservice på plass igjen, så vi stilte to spørsmål til Sven Marti fra Emit AS:

Er du sikker på at alle resulattene er intakt på serveren: JA
Når forventer du å ha online resultatservice på plass igjen: FØR MIDNATT

...så da krysser vi fingre for at  både deltagere og alle dere som følger med skal få vite hvordan det ligger an...
 

Sven Marti fra Emit jobber på harde livet med å få resultatservice på plass igjen...
(Foto: Ole Arne Schlytter)

Lørdag 20:00
TV2-reportasje
"Kondis-TV" ved Per Kristian Indrehus (bildet) og Ove Haugen (som også løper selv) lager film fra Bislett 24-timers. Det skal redigeres til en 29 minutter lang reportasje som skal vises på TV2 i begynnelsen av desember.

"Hva får løpere til å gjøre noe så ekstremt som å løpe 24 timer i ett strekk"... er essensen i reportasjen. Gjennom forhåndsintervjuer og tilstedeværelse hele løpsdøgnet skal det hele altså bli en forhåpentlig interessant reportasje både for ultraløpere og "hvermansen".

Per Kristian Indrehus - produsent og filmfotograf  som laget film fra Bislett 24-timers. (Foto: Ole Arne Schlytter)

 

Lørdag 19:45
Maria Klint fra Dagens Næringsliv har vært på Bislett og laget reportasje. Reportasjen ser du HER
Hun kommer tilbake minst en gang til før konkurransen er slutt.
 

Lørdag 19:45
Ellen Wold fra Romerike Ultraløperklubb og Oslofjprd Trialon løper og løper og har fått sin egen Limerick:
Hei Ellen og alle dere andre som holder ut!
Ei triathlonjente på Bislett
Løper døgnet rundt uten å bli trett
Hun løper med stil
Utallige mil
Tenker på løpsteg med sprett? 
Hilsen Ann-Christin

Foto: Ole Arne Schlytter
 

Lørdag 19:15
Ansvarlig redaktør i Harstad tidende, Bård Borch Michalsen, har skrevet et innlegg på bloggen sin som en hyllest til bysbarnet Gunnar Brun. Han innleder slik:
Noen vil kalle ham ekstrem. Jeg er tilbøyelig til å være enig.  Det er ganske herlig at det finnes noen som vil bruke 24 timer av helga til å løpe rundt og rundt i en tunnel.
Les hele blogginlegget HER
Dessverre måtte Gunnar gi seg med skade etter 7,5 timers løping.

På bildet ser vi Gunnar i en kort pause sammen med noen supportere som stakk innom Bislett (Foto:Ole Arne Schlytter)

Lørdag 19:00
VI BEKLAGER
Resultatser vice er fortsatt ikke på plass, Emit jobber fortsatt med saken.
Men... resultatene registreres hele tiden...
 
Lørdag 17:30
For en stund siden kom denne emalhilsenen til Vera Nystad:
Heia Vera!
Du er på hele førstesida til Fædrelandsvennen i dag!
Vi er stolte av deg, lykke til! Skal hilse fra Marit.
Hilsen Kjellaug og Torfinn
Se artikkelen på fvn.no: http://www.fvn.no/sport/ovrig_sport/article811514.ece

Foto: Ole Arne Schlytter

 

Lørdag 17:00
Mens vi venter på at online resultater skal komme i gang igjen kan dere se på to bilder av lederen i herreklassen, János Bogár fra Ungarn. Han har ledet hele tiden med engelske Lee Grantham på andre plass.

Top 10 i herreklassen etter 3:24:

1 János Bogár   77 41,965 km 60
2 Jari Tomppo   70 38,150 km 62
3 Steve Holyoak   70 38,150 km 99
4 Lee Grantham   69 37,605 km 76
5 Niels H. Henriksen   69 37,605 km 85
6 Joar Flynn Jensen   69 37,605 km 63
7 Jon Harald Berge   68 37,060 km 64
8 Sebastian Roth   68 37,060 km 96
9 Kjell Skogvang   68 37,060 km 71
10 Bjørn Tore Kronen Taranger   68 37,060 km 37
 

Her er Janos innom drikkestasjonen... som er der 2 ganger hver kilometer (foto: Ole Arne Schlytter).
Janos passerer speaker Leira og undertegnede... vinkende og i fin speed (foto: Ole Arne Schlytter).

Lørdag 16:30
Smil til elevene fra Sørumsand videregående skole under Bislett 24 timers!
 
9 ivrige elever fra Sørumsand videregående skole, media og kommunikasjonslinjen, vil sammen med flere andre ivrige hjelpere servere mat og drikke til løperne under 24 timers løpet. Ungdommene fra Sørumsand vgs er spesielt interessert i fotografering, og Kondis har utfordret ungdommene til en fotokonkurranse under løpet. En jury bestående av Per Inge Østmoen og Ola Arne Schlytter vil kåre en vinner som får publisert bildet sitt i KONDIS og/eller her på kondis.no. Elevenes kontaktlærer, Thor- Åge Bølge, har gitt uttrykk for at skolen synes denne utfordringen er morsom, og de har tatt seg tid til litt ekstra undervisning, blant annet om hvordan finne en god vinkel når det tas bilde av løpere i fart.  Vi ønsker også elevene og alle andre hjelpere lykke til i løpet!
På bildet ser v i to av elevene som serverer løperne på matstasjonen... (foto: Ole Arne Schlytter)

Lørdag 15:24
Resultatene ruller og går, men online oppdatering er ute av funksjon. Emit jobber med saken... Også timeslistene (4 timer) blir dermed forsinket.

Lørdag 15:20
Tre ganger var han løpsleder og primus motor for Bislett 12&24-timers. Bjørn Hytjanstorp løper nå for første gang "sitt eget" løp. De første tre timene gikk som en lek... (Foto: Ole Arne Schlytter).
 

 Lørdag 15:01
Løperne har løpt rundt og rundt i 3 timer.
De beste herrene har allerede løpt mer enn 60 runder... og jentene mer enn 50 runder a 545 meter. På bildet ser vi norsk-svenske Torill Fonn Hartikainen som leder kvinneklassen (foto: Ole Arne Schlytter).

1 János Bogár   66 35,970 km 60
2 Lee Grantham   62 33,790 km 76
3 Jan-Sigurd Sørensen   60 32,700 km 61
 

1 Torill Fonn Hartikainen   57 31,065 km 18
2 Sharon Gayter   56 30,520 km 16
3 Ria Buiten   56 30,520 km 14

 
 Lørdag 12:30
Klart yngst av deltagerne på Bislett er Ylva og Anine fra Siggerud. Jentene på 20 og 19 år har lagt optimistisk i vei... (Foto: Per Inge Østmoen)
Lørdag 11:59
Det er ett minutt igjen til start... og 111 løpere står klare til start i det fantastiske anlegget under Bislett.  (foto: Per Inge Østmoen)