Gjermund Sørstad er kåret til Årets Ultraløper 2010, ultraløpernes egen kåring av den de mener har vært fjorårets beste ultraløper i sesongen som helhet. På bildet ovenfor gratuleres han av ultraløpsutvalgets leder, Per Lind, etter seieren i Eggemoen 6-timers i april (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Ultraløpsutvalgets hederspris 2010 går til herrelaget som imponerte veldig i VM/EM 24-timers med 6.plass i lagkonkurransen i VM og 4.plass i EM.

Erik Nossum vil motta Ultraløpsutvalgets Honnør 2010 for en spesiell prestasjon, som altså var hans fantastiske løp fra Nordkapp til Lindesnes på 42 dager.

 

 

 

 

Alle utmerkelsene vil bli overrakt under Ringerike Ultrafestival 30.april.
Årets ultraløper mottar et trofé i krystall i tillegg til diplomet.
Alle deltagerne på herrelaget i EM/VM 24-timers får innrammet diplom, det samme får Erik Nossum.

Gjermund til topps med 182 poeng
Når det gjelder kåringen av Årets Ultraløper hadde Norsk Friidretts ultraløpsutvalg nominert fem løpere. Det var Gjermund Sørstad, Jon Harald Berge, Rita Nordsveen, Runar Gilberg og Sverre Morten Slethaug. Alle som har løpt minst ette ultraløp 2010 eller tidligere kunne avgi stemme.
Det var en viss spredning i stemmene, men til slutt ble det en ganske klar overvekt av stemmepoeng til Sørstad, som gikk til topps med 182 poeng. De to neste på rankingen fikk 162 og 146 poeng.

Ekstra stort er det med tanke på er at det er av sine "egne" man har blitt stemt frem
Vi kontaktet Gjermund da resultatet var klart.

- Jeg ble litt målløs her nå. Dette var veldig overraskende og stort for meg. Ekstra stort er det med tanke på er at det er av sine "egne" man har blitt stemt frem, sier Gjermund.  Han vil gjerne takke alle som har stemt på han, og synes det er veldig hyggelig at allsidighet blir satt pris på.
- Selv om jeg ikke klarte å få resultater i verdensklasse i hverken 24 timers eller 100 km, så var det gøy å få vist at det går an å kombinere kort og lang ultra. - Ihvertfall opp til et visst nivå,sier han og avslutter med litt fleip rundt egne tidligere krampeproblemer:
- Det er jo hyggelig å bli husket litt for å ha oppnådd brukbare resultater innen ultra og ikke bare som han som han sliter med kramper, og det har vært fint å ha fått rettet litt opp i det i 2010.  

Jon Harald Berge ble kåret til Årets Ultraløper 2009


”Årets ultraløper 2010”

 

I statuttene for Årets Ultraløper går det fram at alle som har løpt minst ett ultraløp i 2009 eller tidligere kan stemme på ”Årets Ultraløper”. Dette er altså utøvernes pris til den ultraløperen de mener har vært den beste i sesongen som helhet. Det var fem nominerte, og Jon Harald fikk flest poeng og ble dermed Årets Ultraløper 2009.

 

Nominasjonen:

 

Gjermund Sørstad

Han feier unna Espoo 24 timers med seier, klar ny PB og får landslagsplass på kjøpet. Eggemoen 6 timers ender med 1.plass. St. Olav ultra med ny overlegen seier. EM/VM 24 timers med ny pers igjen og 230,541km. I november er han igjen landslagsløper, denne gang i EM/VM 100km og historien gjentar seg med nok et sterkt løp og en ny klar PB (7:20).

 

Det er krevende å være god i både kort og lang ultra. Gjermund Sørstad har i år vært vår aller beste allrounder på herresiden og nomineres til årets ultraløper på bakgrunn av sine sterke resultater og markante fremganger i 2010.

 

”Ultraløpsutvalgets hederspris 2010”

tildeles Herrelaget i VM/EM 24-timers

 

 

Nominasjonen:

 

Da de løp inn til en fantastisk 6.plass i VM og 4.plass i EM under årets 24 timers mesterskap i Brive, Frankrike gjorde de tidenes norske ultraprestasjon i et internasjonalt mesterskap.

http://www.kondis.no/7-plass-i-vm-til-berge-norges-lag-nr-6.4783952-127695.html

 

Det norske herrelaget bestående av Jon Harald Berge, Gjermund Sørstad, Joar Flynn Jensen, Lars Christen Dørum, Per Audun Heskestad og Peter Tubaas forærte oss et døgn fylt av spenning og fabelaktige prestasjoner. De tre første ble tellende i lagkampen med hhv 255,764 km, 232,929 km og 230,541 km. Hedersprisen tildeles selvsagt alle på laget. Sammen drev de norske løperne hverandre frem til et resultat for historien i et av tidenes tøffeste mesterskap.

 

Det er en stor glede å tildele Ultraløpsutvalgets aller første ”hederspris” til vårt fantastiske 24 timers lag på herresiden.”Honnør for en spesiell prestasjon”

 

http://www.kondis.no/triumfferden-mot-lindesnes.4806159-127695.html

 

Nominasjonen:

 

De fleste av oss har en drøm om noe stort, bare et fåtall av oss har mot til å fullføre drømmen. 1.juli i år stod Erik Nossum på Nordkapp-platået med blikket vendt sørover på vei inn i sin drøm. Kl.10.00 samme dag trår han inn i drømmen som er å løpe Norge på langs, 2660km fra Nordkapp til Lindesnes uten hviledager.

 

42 dager, 9 timer, 6 minutter og 45 sekunder senere er drømmen blitt en bragd ! De av oss som fulgte han dag for dag via nettsiden fikk lese om medløper og medhjelper som plutselig trakk seg underveis. Om nødløsninger som måtte ordnes, om ruskevær og vanskelige passasjer. Men også om folk som på imponerende vis stilte opp med både mat, husly og løpsstøtte på Erik`s lange ferd mot sør.

 

Det var stål i blikket som stirret sørover fra Nordkapp 1.juli. Erik Nossum utførte et mesterstykke ingen har gjort før han som det lyser respekt av. Herved overbringes Ultraløpsutvalgets honnør for en utrolig prestasjon.