657 deltakere fullførte årets Grenader. 

Les Rennleder Håvard Lillegårds oppsummeringen av årets Grenader.
Slik opplevde Patrick Åserud, klassevinner 36-40, Grenaderløpet
Lars Petter Stormo ble nr.2 totalt dette skriver han om rennet
DN-Aktiv skrev om Knut Holman som tok klasseseier i 41-45
Are you tough enough? En engelskmann i Grenaderen


For en som tidligere aldri har vært på Grenaderløpet var det hele som et eventyr, et vintereventyr. Gode bilder fra barndommen la seg på netthinnen mens en "klatret" seg oppover veien som var opplyst av gatelyktene  ellers var det mørkt og masse, masse snø overalt. Høye brøytekanter og mellom husene bugnet det med snø som bølget  seg utover landskapet. En god norsk vinter slik de var når en vokste opp med ski, skøyter, kjelke og baset i snøen og på isen  så fort en var ferdig med skolen.

Etter å ha "klatret" oppover bakkene som idyllisk hadde fakler på hver side av veien nådde en startsonen med smørebu og toalettkø og alt som hører med til en kondisjonskonkurranse. Fortsatt var det ganske mørkt ute på jordene og hodelyktene var fremtredende.


  Absolutt friskt tidlig om morgenen. Men med vindstille vær helt greit.

 
   Harald Glørsen  hadde 23 Grenaderløp bak seg. Men de siste årene hadde han gått fordi det manglet en pokal på peisen. Kona Anne Kvisgaard Glørsen hadde syntes det var lite med bare en pokal på peishylla og når Harald hadde lovet henne å kjøre henne til starten, smøre skiene hennes, bringe med mat og drikke kjøre henne hjem fra Asker. Ja da stilte hun opp. I dag, hvis alt går bra, kokmmer hun i mål på sitt tiende Grenaderløp og pokalen på peisen for selskap av en pokal til.

 
   Starten er inndelt i 3 puljer og her har starten akkurat gått. Svakt oppover går det på jordet og like etterpå går det rett inn
   i skauen.

 
   Like etterpå fylles hele landskapet av over 700 skiløpere.

 
  Startnummer 118 Steffen Sæterhagen Paulsen fra Rustad tar teten ut fra start. Rett bak finner vi nr.90 fjorårsvinner Gard Filip Gjerdalen, Fossum IF som har deltatt 3 ganger i Grenaderen og vunnet alle ganger. Til venstre i blått ser vi 422 Jon Gunnar Fjell, ROS IL vinner av 46-50 årsklassen i fjor. Bak Gjerdalen skimter vi nr.194. Lars Petter Stormo, Team Oslo Sportslager.

 
   Truls Hveem Hansson tar seg tid til å hilse til fotografen.

 
   Midori Koyama Poppe godt i  gang med Grenaderen.

 
  Thomas Bjerkeli fikk problemer i starten og brukte flere minutter på å få ordnet med bindingene.

 
   Men når han først hadde fått orden på bindingene var smilet på plass og han 
  gikk på med freidig mot.

 
   Sekker snart på vei til Asker og målgang.

 
   Og slik så himmelen ut i Hakadal da kondis.no reiste derfra.

Gard Filip Gjerdalen

 

  Under fem timer etter starten i Hakadal var det Gard Filip Gjerdalen som kom først   til mål. Slik han har gjort alle de fire gangene han har stilt til start.  Om det ikke var perfekte forhold, så var forholdene meget bedre enn i 2010 da det blåste  i alle retninger og vinnertida var på en halvtime mer.

Anja Veum

 
   Anja Rynning Veum, Lyn Ski fulgt opp seieren i Østmarkrunden forrige lørdag 
   med ny seier i Grenaderløpet. Anja var over et kvarter foran neste kvinne.

 
   Lars Petter Stormo, Team Oslo Sportslager staker seg inn til en andreplass.

 
   Lars Eftang, Milslukern Sport tok tredjeplassen 

 
   En meget sliten Åsmund Treu Røe, Fossum blir nr. 4 og vinner kalsse 21-25

 
   Jon Gunnar Fjell, ROS IL ble nr.5 og vant klasse 46-50 som i fjor.

 
  Carl Fredrik Hagen, Rustad IL fjorårets nr.2 ble dennegang nr .6. Han vant klasse 19-20 år.

 
   Patrick Åserud, Skiforening vant den første duellen inne på stadion og tok dermed syvendeplassen. Han tok også klasseseieren i 36-40.

 

 
  Pål Cato Elshaug, Milslukern Sport ga Patrick Åserud match helt inn, men måtte til slutt se seg slott med 2 sekunder. I klasse 46-5o ble det andreplass.

 

 
   Henrik Sollie, Team Oslo Sportslager  ble nr.9 totalt og nr.2 i 36-40 år.

 
  Steffen Sæterhagen Paulsen, Rustad tok tiendeplassen. I klasse 26-30 ble andreplass etter totalvinneren.

 
  Kristine Rønningen, Nittedal IL nr.2 og vant klasse 41-45 år.

 
   Birgit Korvald, Grenaderen imponerer med 3.plass totalt sterkt når du går i klasse 56-60 år.

 
  Siri Dürendahl, SK Rye ble nr.4 totalt og tok andreplass i 41-45 år.

 
  Jorunn Roegh, Norconsult seiler inn til femteplass og klasseseier i 46-50 år.

Rune Frøysa Åsprang forteller om sin debut

 
   Rune Frøysa Åsprang var en av de som debuterte i Grenaderløpet. 
   På bildet ser vi ham under Marcialonga i 2010. (Bildet har vi fått  lånt fra hans side på Fascebook)
 

Det sies mye om Grenaderløpet. Gutter skal visstnok gjøres om til menn, menn skilles fra mus og mosjonister omdannes til ekte skiløpere. Det var derfor med en viss ydmykhet jeg meldte meg på mitt første Grenaderløp.

Etter en uke med jevnlig sjekk av værprognoser og lesing av blogger som skildret andres opplevelser av tidligere års renn var dagen for Grenaderløpet kommet. Vekkerklokken ringte klokken 05:00 og dagen startet med en kraftig frokost bestående av egg, bacon, kaffe og yoghurt. Her skulle vi i alle fall ikke gå næringstomme før Kikut!

Bilen ble parkert på idrettsplassen i Hakadal 06:30, kun en time før start, og angsten for å komme for sent til start begynte å komme. Før starten skulle gå skulle jeg ta bussen fra parkeringen opp til stasjonsområdet, gå fra stasjonsområdet opp til startområdet, smøre det siste nervelaget med festesmurning på skiene, hente tidtagerbrikken, gjøre de nødvendige ærender og levere bagasjen.

Starten var preget av en veldig hyggelig atmosfære, opplyst av fakler startet alle løperne i fellesstart 0730. Ut fra start gikk det veldig rolig for oss som befant oss litt bak i feltet når mange spor fra startfeltet skulle flettes sammen til tre spor i den gamle Holmenkollmarsjtraseen oppover mot Kikut. Jeg konsentrerte meg mest om å holde stavene hele og tenkte at kunsten i dette rennet er å spare på kreftene. Skiene var preparert etter alle kunstens regler av mine venner på FOSS Sport – mye rart i glidsonene og Swix VR 30 og Rode Super Extra i festesonen. Dette satt godt og gled godt. Jeg var klar for å tilbringe de neste sju timene i marka!

Frem mot Kikut fulgte jeg køen av løpere og stresset minst mulig. Synes det var kaldt så jeg trakk buffen godt oppover ansikt og ører, og var glad for at jeg hadde valgt en tynn jakke fremfor overdelen på kondomdressen. Etter Kikut hadde feltet fått mer strekk og det var stadig færre løpere å forholde seg til. Jeg ble gående i en gruppe med tre andre hyggelige karer som holdt en fin fart etter mitt skjema mot sju timer. Herlig å ligge bak karer som går jevnt og fint på ski og som er i nogenlunde samme form som deg selv!

Oppover mot Løvlia fikk vi fantastisk utsikt utover, sola hadde for alvor kommet opp og jeg angret ikke på at jeg hadde satt av lørdagen til dette rennet. Med nysmurte brødskiver, kokesjokolade og varm saft på Løvlia var lykken komplett! Etter irriterende mange motbakker opp mot Løvlia fortsatte traseen med spennende nedkjøringer, noen ganger så bratte og så oppkjørte at jeg var i tvil om jeg skulle klare svingen. 

Turen fortsatte videre i et jevnt tempo over snødekte myrer og vann, opp bratte kneiker, ned bratte kneiker og innimellom var det matstasjoner som var betjent av veldig serviceinnstilte og hyggelige folk. Utvalget var usedvanlig godt, med nøtter, kokesjokolade, brødskiver, cola, kaffe, saft og sportsdrikk. Da vi kom til Sollihøgda fikk vi til og med nystekte vafler! Verdens beste utvalg på matstasjon i turrenn? Vi hadde gått omtrent 65 kilometer og jeg tok meg selv i å tenke at dette går altfor lett til at løpet kalles det “hardeste turrennet”. 

Men så kom smellen, da jeg kom til et skilt som sa at det var 15 km til neste matstasjon og 24 km til mål. Beina som hadde vært fine helt til Sollihøgda ble mindre sammarbeidsvillige, albuene likte ikke lenger staking og hodet ville raskest mulig til mål. 24 kilometer igjen når du allerede har gått 66 – en hard nøtt for psyken.

De neste 15 km gjennom Vestmarka til siste matstasjon på Sandungen ble et slit. Farten som hadde føltes latterlig lett å holde de første kilometerne frem til Kikut var nå blytung å opprettholde, men ved hjelp av et par gode rygger og gode utsikter til å komme under den selvpålagte tidsgrensen på sju timer holdt jeg motet oppe. I det jeg passerte 80 gåtte kilometer overhørte jeg en tilskuer som sa “det ser ikke ut til at det er så mye konkurranse for disse gutta, det ser mest ut som en tur!”. Og hun hadde jo helt rett. Det var en tur, men akkurat da gikk jeg så fort jeg kunne, så det var litt konkurranse også.

Vel fremme på siste matstasjon kastet jeg i meg det jeg fikk av koffein og sukker og begynte på de siste ni kilometrene sammen med et lite firemannstog av slitne skiløpere. Endelig fikk vi betalt for alle motbakkene vi hadde gått i løpet av dagen – nå kunne vi praktisk talt sitte i hockey eller stake hele veien til mål! 90 kilometer gjennom marka var gjennomført og turen ble avsluttet etter 6 timer og 48 minutter. Det kjentes godt å ha godt fra Hakadal til Asker på ski i et turrenn som, sett fra min side, var helt fritt for spisse albuer, kjefting og smelling.

Takk for turen til alle jeg gikk sammen med underveis! Og takk til arrangøren for et prikkfritt og smidig arrangement – jeg kommer gjerne igjen!

Bergsvein Byrkjeland forteller om sin debut

 
   Bergsvein Byrkjeland, KOLL IL debuterte på Grenaderløpet.  
   Her er hans opplevelse:
   
   I draumen rett før vekking kl 0400 stabbar eg bak far min i djupsnøen over Kjøsvollbakkane
   ein sjeldan vinterdag på sørvestlandet. Huva sit på skakke, sveitten renn langs nakken og
   lagar flekker på ryggen av den grå anorakken. Han vaggar frå side til side medan han trakkar
   løype til oss bak. Snart heime no, tenker eg. Snart heime no.

 Klumpen i magen er ikkje berre nervøsitet. Den skuldast og eit solid tapas måltid kvelden
før, 4 skiver brød til frukost, 2 med honning på bussen, vestlandslefser før start og ei jamn
knasking av peanøtter. Frå festningsplassen til Hakadal, gjennom skogen til Jansløkka Skole
via veldrivne matstasjonar er det orden i sysakene; smilande, proffe arrangørar har tenkt og
førebudd det meste og byr på all verdens godsaker, effektiv logistikk og ekte omsorg som
varmar når blodsukkeret sig ned i skistøvlane. Men – toalettkapasiteten kunne vore betre ved start.

 

Resignert må eg hoppe av do køen, men må prøve det mobile urinalet med 4 båsar - fiffig
installasjon til sommarfesten for dei som vil unngå lukt i Tujahekken. I startfeltet stiller eg
høfleg bak midten, men gjer eit ufrivillig klokt sporval då eg legg meg til venstre og får
innersvingen inn i første mota. Første mila går alt for lett på 50 min inkl. køen etter start. Rask
drikke på Kikut før passering andre mila på 43 min. Galskapen vert komplett ved Storflåtan
der eg knip eit minutt og 10 plasseringar når eg arrogant siglar forbi matstasjonen. Når eg
sidan dreg fram drikkeslangen under skjorta er den framleis botnfrosen og nybyrjartabben står
skriven med store bokstavar: Tom for næring er det enno ei mil til eg er halvvegs.

Sidan den heldige starten har eg sakka akterut i feltet – no søkk eg som ein svenskepilk.
Nye kategoriar løparar kjem forbi; kjekk ungdom, menn med pulk, kvinner i alle aldrar
og skjeggete skogsgubbar med aparte diagonalgang og djup knebøy. Dei sig forbi som
frakteskuter langs kysten. På Løvlia får eg utsikt, kokesjokolade, utforkøyring og ein kort
opptur som held fram til terrenget stig på ny. Før Kleivstua – medan eg fortvila freistar få
saftis ut gjennom drikkeslangen - kjem treningspartner Marit Karlsen opp på sida og leverer
dagens kommentar: “Hei Bergsvein, er det du som er sinka?”. Dette var likevel unnataket;
i Grenaderløypa vert vi “brothers in arms” der alle er på same side i strid mot terrenget og
våre indre demonar som lokkar med å bryte ved neste høve. Soldatar i felt er rause både med
skispor, drikke og oppmuntringar.

Trass depresjon og lågt turtal i fiskebeinsbakkane flyttar det på seg; dorgefart oppover og
snekkefart på flatene. Med hjelp frå nabo og atlet Jard Bringedal har eg fantastiske ski; smør
på flesk med fluor og pulverglider på kald stålsikling. Teknisk er eg eit vandrande takras;
det klakkar i diagonalgang og slingrar i dobbeltaka, men i utforkøyringa held eg meg på
beina, men ser spora etter dei som har vore i skogen og høyrer stønning frå dei som slo seg.
Vendinga kjem ved Kleivstua der eg får eit ekte smil frå damene i teltet - empati som tinar
både meg og drikkeslangen. Sola skin og etter vaflar og cola på Sollihøgda kjenner eg det
livnar i lundar.

Terrenget er ukjent og eg minner meg sjølv på å nyte turen, sjå meg ikring og sette pris på
heiarop frå sakkyndige turgåarar, barnefamiliar og heiagjengar på post. Sjølv har eg fortrengt
eigen trengsel, men registrerer ein medløpar som har tatt seg tid til å samla stråla innan ein
radius på 5 cm med eit sentrert hol ned til moselaget. Slikt gjer ein ryddig entusiast. Elles
reagerer eg på søppel mellom matstasjonane i løypa – skjerpings folkens!

Trasèen er lettare, men tungt nok for folk med tyngda alle andre stadar enn i fråsparket.
Likevel passerer eg faktisk ein og annan løpar, og smiler av turen, gliden og opplevinga.
Etter meir forfriskingar på Sandungen er det ein ustø parademarsj dei siste kilometrane. Over
Semsvatnet og opp dei siste bakkane før mål dagdrøymer eg igjen synet av far min som
trakkar opp løpa:

Snart heime no, tenker eg der eg skimtar huset vårt på andre sida av prestegarden. Snart
heime no.

Startnr 303 takkar skiklubben Grenaderen!

 
   Per Christian Wessel, Heming IL vinner klasse 17-18 år på tiden 5.36.06

   
   Knut Holman, Olympia Sport en av Norges mestvinnende olympiautøvere gjennom tidene. Men det var padling på vannet hvor han var i den absolutte verdenstoppen gjennom hele 1990-tallet. I Grenaderen vant han klasse 41-45 på 5:09:25.

 
   Erik Næss-Ulseth, Team Coremine vant klasse 51-55 år på 5:14:15

 
  Vidar Eriksrud, Sjåstad/Vestre Lier IL vinner klasse 56-60 år på 5:23:01

 
  Morten Kristiansen, Statnett BIL har nettopp kommet seg opp den siste bakken i Grenaderen og er den første av de 26 fullførende i klasse 61-65 år som gjør det. I mål kommer han på 6:15:02.

 

 
   Gina Elisabeth Mathisen, Midtre Brandbu UIL vinner klasse 21-25 på 6:50:10.

 
   Julie Berteig, Fossum IF ble nr.2 i klasse 21-25 på 7:03::11

 
   Sarah Mølstad, Knudsen, eie eiendomsmegling vinner klasse 26-30 år på 7:22:48.

 
   Hege Gultvedt, Team Sport1 Sentrum, tar tredjeplassen i klasse 41-45 år på 6:49:31

 
  Kathrine Dugstad, Privat tar fjerdeplassen i 41-45 år på 7:11:17.

 
  Håkon Irgens sliten etter den siste bakken men straks i mål.

 
  Hans Tindlund forstår at skal han bli tatt bilde av gjelder å få frem startnummeret!

 
  Lars Kristian Kildahl henger på Mathilde Myklebust, Chrisstiania Roklub som blir nr.2 i klasse 31-35 på 7:05:09
  kun slått av totalvinner Anja Veum.

 
   Forhåpentligvis startet den ikke på Hakadal?

 
  Trond Inge Carlsen, Rustad IL syntes det var trått føre og frøs nesten fingrene av seg  i utforbakkene den siste mila.

 
   Vi avslutter med en jublende Thomas Drevvatne.  En av MANGE som VANT denne praktfulle skidagen!

RESULTATER KVINNER

 ALLE RESUTLATER KLASSE, KLUBB ETC.

Plass Navn Klubb                  Tid
1 Veum,Anja Lyn Ski 6:05:39 +00:00
2 Rønningen,Kristine Nittedal IL 6:21:19 +15:40
3 Korvald,Birgit Grenaderen 6:30:12 +24:33
4 Dürendahl,Siri SK Rye 6:38:46 +33:07
5 Røegh,Jorunn Norconsult 6:48:35 +42:56
6 Gultvedt,Hege Team Sport1 Sentrum 6:49:31 +43:52
7 Mathisen,Gina Elisabeth Midtre Brandbu UIL 6:50:10 +44:31
8 Guttormsen,Turid Johnsrud Ringkollen Skiklubb 6:58:57 +53:18
9 Berteig,Julie Fossum IF 7:03:11 +57:32
10 Myklebust,Mathilde Christiania Roklub 7:05:09 +59:30
11 Sjetne Lund,Siri Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 7:08:33 +1:02:54
12 Eriksen,Nina Faye Fossum IF 7:11:17 +1:05:38
  Dugstad,Kathrine Privat (ingen klubb) 7:11:17 +1:05:38
14 Karlsen,Marit TRUST ME RECORDS 7:12:10 +1:06:31
15 Knudsen,Sarah Mølstad eie eiendomsmegling 7:22:48 +1:17:09
16 Skutberg,Linda Røros IL 7:25:21 +1:19:42
17 Meinich Lømo,Camilla Koll IL 7:28:10 +1:22:31
18 Kirkevaag,Kathrine Konnerud IL 7:28:38 +1:22:59
19 Stensrud,Hilde Reh Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 7:31:29 +1:25:50
20 Tverli,Bente Skattedirektoratet B. I. L. 7:40:02 +1:34:23
21 Koyama Poppe,Midori ingen 7:43:09 +1:37:30
22 Munsterhjelm,Lena Skiforeningen 7:43:35 +1:37:56
23 Banoun,Ninette nordea b.i.l. 7:46:27 +1:40:48
24 Gunderson,Åse Wahl Langt å gå 7:49:09 +1:43:30
25 Midtgarden,Julie Martine BOC 7:59:36 +1:53:57
26 Blakstad,Merete Bækkelaget Spkl 8:00:44 +1:55:05
27 Ubisch,Fredrikke Hegnar Von Asker 8:03:17 +1:57:38
28 Nes,Toril Privat (ingen klubb) 8:03:18 +1:57:39
29 Lagerberg,Cathrine Privat (ingen klubb) 8:03:54 +1:58:15
30 Melsom,Vilde Kolsås klatreklubb 8:09:38 +2:03:59
31 Ribe,Ellen Asker Skiklubb 8:09:39 +2:04:00
32 Opsahl,Elise Hay Eni Norge 8:13:29 +2:07:50
33 Strand,Anne Mette Ukjent skigruppe 8:22:08 +2:16:29
34 Riis,Elin Privat (ingen klubb) 8:23:35 +2:17:56
35 Gløersen,Anne Kvisgaard Norconsult 8:32:10 +2:26:31
36 Katle,Anne-Lise Asker CK 8:32:48 +2:27:09
37 Holtan,Christina Privat (ingen klubb) 8:35:48 +2:30:09
  Larsen,Bente Foss privat 8:35:48 +2:30:09
39 Reymert,Jannike Privat (ingen klubb) 8:38:54 +2:33:15
40 Winsnes,Sille Ås IL 8:45:40 +2:40:01
41 Bruusgaard,Ellen Weifa AS 8:46:54 +2:41:15
42 Schill,Ann-Christin Statoil BIL 8:51:11 +2:45:32
43 Berg,May-Janne Ing Gunnar M Backe AS 9:04:49 +2:59:10
  Hagelien,Eva Aas-Jakobsen BIL 9:04:49 +2:59:10
45 Roe,Ingeborg Færder Skilag 9:08:12 +3:02:33
46 Oma,Sigrun Færder Skilag 9:08:40 +3:03:01
47 Didriksen,Nina NRKBIL 9:10:53 +3:05:14
48 Borchgrevink,Julie Cathrine Mørland & Johnsen BIL 9:17:56 +3:12:17
49 Seem,Cecilie Econ Pöyry 9:21:51 +3:16:12
50 Halvorsen,Anne Kathrine privat 9:38:02 +3:32:23
51 Marthinsen,Susanne Etteranmeldt 11:43:00 +5:37:21
 

RESULTATER MENN

Plass Navn Klubb                  Tid
1 Gjerdalen,Gard Filip Fossum IF 4:51:38 +00:00
2 Stormo,Lars Petter Team Oslo Sportslager 4:52:17 +00:39
3 Eftang,Lars Milslukern Sport 4:54:58 +03:20
4 Røe,Åsmund Treu Fossum IF 4:55:38 +04:00
5 Fjell,Jon Gunnar ROS, IL 4:56:03 +04:25
6 Hagen,Carl Fredrik Rustad IL 4:56:17 +04:39
7 Åserud,Patrick Skiforeningen 5:02:30 +10:52
8 Elshaug,Pål Cato Milsluker`n Sport 5:02:32 +10:54
9 Sollie,Henrik Team Oslo Sportslager 5:05:44 +14:06
10 Paulsen,Steffen Sæterhagen Rustad IL 5:06:04 +14:26
11 Øiseth,Klaus Team G-Sport Asker/Hafslund 5:06:27 +14:49
12 Brenna,Ulf Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 5:07:03 +15:25
13 Olsen,Jon Team Oslo Sportslager 5:07:29 +15:51
14 Grav,Jørgen Etteranmeldt 5:08:47 +17:09
15 Huitfeldt,Peder Heming, IL 5:09:17 +17:39
  Hay,Audun Formo Lyn Ski 5:09:17 +17:39
17 Holmann,Knut OlympiaSport 5:09:25 +17:47
18 Aune,Espen Høybråten og Stovner IL 5:10:32 +18:54
19 Bjørge,Eirik Gunnar Sportsklubben Rye 5:12:12 +20:34
20 Gjerdbakken,Erik Team Oslo Sportslager 5:13:11 +21:33
21 Bang Pedersen,Bendik Kjelsås IL - ski 5:13:56 +22:18
22 Næss-Ulseth,Eirik Team Coremine 5:14:15 +22:37
23 Wærenskjold,Nicolas Team Oslo Sportslager 5:14:45 +23:07
24 Levorsen,Joakim Heming, IL 5:19:20 +27:42
25 Gramstad,Eirik Oslostudentenes IK - Ski 5:19:24 +27:46
26 Harlem,Gudmund Milslukern Sport 5:20:25 +28:47
27 Sagberg,Torbjørn Slevik IL 5:21:00 +29:22
28 Olaussen,Per Fredrikstad SK 5:21:09 +29:31
29 Holt-francati,Sverre Telenor BIL 5:21:29 +29:51
30 Sælen,Nils Fossum IF 5:22:04 +30:26
31 Knag,Eskil Nittedal hundekjørerklubb 5:22:30 +30:52
32 Elverum,Tor Helge Etteranmeldt 5:23:00 +31:22
33 Eriksrud,Vidar Sjåstad/Vestre Lier IL 5:23:01 +31:23
34 Nilsen,Egil Bærums Skiklub 5:23:23 +31:45
35 Nilsen,Halvor Møll Oslostudentenes IK - Ski 5:25:35 +33:57
36 Østhagen,Sindre Fredrikstad SK 5:26:58 +35:20
37 Rud,Bjarne Sjåstad/Vestre Lier IL 5:27:59 +36:21
38 Mæland,Jørgen Bærum hundekjørerklubb 5:29:13 +37:35
39 Wettergreen,Morten ABG Sundal Collier Ski Team 5:29:20 +37:42
40 Nygaard,Oddvar Bjørn Myhre Sport 5:29:55 +38:17
41 Skjerstad,Tronn Nittedal IL 5:30:27 +38:49
42 Krohn,Sven team united bakeries 5:31:48 +40:10
43 Gunnulfsen,Petter Hafjell - Telemark 5:31:49 +40:11
44 Holm,Lars Atle Driv IL 5:32:26 +40:48
45 Røstad,Kristoffer team united bakeries 5:34:33 +42:55
46 Aarnes,Hans Christian Nittedal IL 5:34:42 +43:04
47 Talmo,Frode Koll IL 5:34:49 +43:11
48 Holmøy,Trygve Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 5:34:53 +43:15
49 Solberg,Erik Drøbak-Frogn IL 5:35:06 +43:28
50 Wessel,Per Christian Heming, IL 5:36:06 +44:28
51 Slørdahl,Øyvind Oslofjord triatlon 5:37:32 +45:54
52 Hatlevoll,Willy Heming, IL 5:37:51 +46:13
53 Danielsen,Eirik Gjerdrum IL - Ski 5:39:45 +48:07
54 Kvernerud,Håvard Bull Ski&Kajakk 5:40:05 +48:27
55 Pedersen,Henning Moss Skiklubb 5:42:02 +50:24
  Fossum,Mathias Eibre Bønder på Børs, avdeling langr 5:42:02 +50:24
57 Flornes,Svein Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 5:42:09 +50:31
58 Ingebrigtsen,Ståle Exie 5:42:24 +50:46
59 Birkrem,Kolbjørn Flatdal IL 5:42:46 +51:08
60 Hellenes,Ståle Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 5:42:57 +51:19
61 Busch,Rune Sportsklubben Rye 5:43:03 +51:25
62 Hofmo,Jonas Grevle Ottestad IL 5:43:56 +52:18
  Lolland,Ulrik Grevle Moss Skiklubb 5:43:56 +52:18
64 Watne,Kjetil Norges Banks Idrettslag 5:44:30 +52:52
65 Endreson,Morten Rælingen Skiklubb 5:44:57 +53:19
66 Ruud,Odd Magne Fossum IF 5:45:32 +53:54
67 Pavliska,Ales ABB BIL 5:46:35 +54:57
68 Bjørndal,Dag DBC 5:47:30 +55:52
69 Formo,Eirik Lyn Ski 5:48:32 +56:54
70 Aas,Anders Storebrand Sport 5:48:46 +57:08
71 Formo,Amund Sel IL 5:51:00 +59:22
72 Amundsen,Harald Bærum kommune/Jardar 5:51:01 +59:23
73 Syversen Fongaard,Torjus Njård 5:52:10 +1:00:32
74 Grønvold,Sten Are Hakadal IL 5:52:31 +1:00:53
75 Natvig,Henrik Nittedal IL 5:52:55 +1:01:17
76 Atterås,Gunnar E-CO BIL 5:53:23 +1:01:45
77 Fleisje,Henrik privat 5:53:44 +1:02:06
78 Elnes,Lars Bødalen IF 5:54:04 +1:02:26
79 Pay,Henrik / Team Pay Holmen IF 5:54:06 +1:02:28
80 Jostein,Mjønerud Sørum IL 5:54:11 +1:02:33
81 Johannessen,Christen Horn KNS 5:54:14 +1:02:36
82 Finne,Per Ivar Asker Skiklubb 5:54:18 +1:02:40
83 Sageng,Runar Lyn Ski 5:54:22 +1:02:44
84 Jonsbu,Einar Etteranmeldt 5:54:34 +1:02:56
85 Borbe,Knut Sørkedalens IF 5:55:18 +1:03:40
86 Tomter,Ole Petter Asker Skiklubb 5:56:06 +1:04:28
87 Longva,Pål Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 5:56:26 +1:04:48
88 Bentzen,Eirik Milslukern Sport 5:57:12 +1:05:34
89 Grotnes,Christian NRKBIL 5:57:50 +1:06:12
90 Halvorsen,Espen Heming, IL 5:58:25 +1:06:47
91 Simonsen,Øyvind Rema 1000 5:58:30 +1:06:52
92 Larsen,Åsmund Grenaderen 5:58:46 +1:07:08
93 Helgesen,Ole Thomas NTNUI - Ski - Langrenn 6:00:18 +1:08:40
94 Thagaard,Håkon Sem Milsluker`n Sport 6:00:26 +1:08:48
95 Wilhelmsen,Einar Rustad IL 6:00:43 +1:09:05
96 Lund,Pål-A. Rustad IL 6:00:48 +1:09:10
97 Bøen,Ola Sturla, IF 6:01:02 +1:09:24
98 Stensrud,Mats Julius IFBS - Idrettsforeningen Blind 6:01:06 +1:09:28
99 Langeland,Henrik Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 6:01:09 +1:09:31
100 Førsund,Marius Fossum IF 6:01:15 +1:09:37
101 Fleischer,Martin Milsluker`n Sport 6:01:37 +1:09:59
102 Moe,Halvard Bærums Skiklub 6:02:56 +1:11:18
103 Helgesen,Sondre The Bull from Kanada 6:03:32 +1:11:54
104 Zwaig,Michael Privat (ingen klubb) 6:03:38 +1:12:00
105 Idland,Einar Andebu IL 6:03:54 +1:12:16
  Larssen,Ottar Moum Sand IL - Ski 6:03:54 +1:12:16
107 Book,Vegard Horten Skiklubb 6:03:56 +1:12:18
108 Wilskog,Lars Hakadal IL 6:04:23 +1:12:45
109 Solheim,Haakon Rustad IL 6:05:13 +1:13:35
110 Berge,Thomas Koll IL 6:05:26 +1:13:48
111 Askautrud,Trond Nesodden IF 6:05:44 +1:14:06
112 Horn,Frederik Team Pay 6:05:45 +1:14:07
113 Rud,Johann Fossum IF 6:07:25 +1:15:47
114 Sellevold,Simen Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 6:08:31 +1:16:53
115 Lindby,Sjur Arne Otta IL 6:08:35 +1:16:57
116 Gjerde,Bjørn Bul IL 6:09:02 +1:17:24
117 Janitz,Magne Moss Skiklubb 6:09:33 +1:17:55
118 Taug,Jan Telenor BIL 6:10:03 +1:18:25
119 Marthinsen,Erling Sylling IF 6:10:08 +1:18:30
120 Størset,Terje OsloSportslager 6:10:42 +1:19:04
121 Rønning,Christian Privat (ingen klubb) 6:10:51 +1:19:13
122 Horn,Erik Pande Handelsbanken Markets 6:11:57 +1:20:19
123 Glenjen,Sjur FLO Kolsås BIL 6:12:01 +1:20:23
124 Andersen,Jørgen Juel BI 6:12:14 +1:20:36
125 Nordbø,Erling Asker Skiklubb 6:12:15 +1:20:37
126 Løite,Knut-Arne Etteranmeldt 6:13:09 +1:21:31
127 Evensen,Ove Etteranmeldt 6:13:12 +1:21:34
128 Bringedal,Jard Koll IL 6:13:15 +1:21:37
129 Rørdam,Jon Høybråten og Stovner IL 6:13:22 +1:21:44
130 Toftdahl,Jo Skiforeningen 6:14:19 +1:22:41
131 Strøm,Terje Gjensidige Sport 6:14:22 +1:22:44
132 Fenstad,Ståle Stadsbygd IL 6:14:30 +1:22:52
133 Foss,Bjørn Tore Sagene IF/Ernst&Young BIL 6:14:41 +1:23:03
134 Trøen,Erik Sjåstad/Vestre Lier IL 6:14:52 +1:23:14
135 Kristiansen,Morten Statnett BIL 6:15:02 +1:23:24
136 Cejpek,Jan Oslostudentenes IK - Ski 6:15:04 +1:23:26
137 Hansen,Kenneth Kodal IL 6:15:14 +1:23:36
138 Tindlund,Hans CapMan 6:15:31 +1:23:53
139 Losnegard,Gaute Team Gaute og Tor 6:16:26 +1:24:48
140 Haugen,Simon Andreas Ernst & Young BIL Oslo 6:16:39 +1:25:01
141 Diesen,Jan SK Rye 6:16:42 +1:25:04
142 Johannessen,Lars Horn Asker Skiklubb 6:16:54 +1:25:16
143 Boman,Kim Rustad IL 6:17:37 +1:25:59
144 Skumlien,Dan Privat (ingen klubb) 6:18:32 +1:26:54
145 Borg,Lennart Oxvretens SK 6:19:09 +1:27:31
146 Heimbeck,Marius team united bakeries 6:19:39 +1:28:01
147 With,Thomas Jutul IL 6:21:09 +1:29:31
148 Amdal,Morten Privat (ingen klubb) 6:21:29 +1:29:51
149 Kirkevik,Egil Kolsås K.K. 6:21:31 +1:29:53
150 Bjørndal,Geir Sørkedalen IF 6:21:39 +1:30:01
151 Bjerkem,Rolf Lynum Augis 6:22:25 +1:30:47
152 Bjørndal,Johs. COWI BIL 6:22:35 +1:30:57
153 Hauge,Sigmund Skiforeningen 6:22:40 +1:31:02
154 Flydal,Kjetil Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 6:22:52 +1:31:14
155 Nordhagen,Paal August Pippi Ski 6:22:57 +1:31:19
156 Sjøberg,Nils Olav Røa IL 6:23:27 +1:31:49
157 Indergaard,Ola Konnerud IL 6:23:48 +1:32:10
158 Rastad,Øystein Asker 6:23:53 +1:32:15
159 Løland,Anders FBI Norsk Regnesentral 6:24:25 +1:32:47
160 Søbye,Ståle Etteranmeldt 6:25:15 +1:33:37
161 Carlsen,Trond Inge Rustad IL 6:25:18 +1:33:40
162 Lauridsen,Henning NBBL IL 6:26:01 +1:34:23
163 Reiners,Martin Høvik Jogg 6:26:47 +1:35:09
164 Aasen,Vegard Eidsvold Værks Skiklub 6:28:10 +1:36:32
165 Weydahl,Per-Ivar Ottadalen Sykkelklubb 6:28:12 +1:36:34
166 Låg,Steinar Veritas BIL / Team Pay 6:29:07 +1:37:29
167 Jordheim,Kristoffer SEB Enskilda 6:29:08 +1:37:30
168 Askautrud,Erik Rustad IL 6:29:26 +1:37:48
  Skamo,Thorbjørn Lørenskog Skiklubb 6:29:26 +1:37:48
170 Eiken,Trond Fossum IF 6:29:38 +1:38:00
171 Irgens,Marcus Skotvedt Baba Ganoush 6:29:42 +1:38:04
172 Johannessen,Finn Erhard Oslostudentenes IK - Ski 6:29:51 +1:38:13
173 Svenkerud,Ole-Morten Vang Skiløperforening 6:29:58 +1:38:20
174 Winge,Per Kristian Røa IL 6:30:11 +1:38:33
175 Masserud,Morten Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 6:30:23 +1:38:45
176 Løtveit,Svein Are Asker Skiklubb 6:31:00 +1:39:22
177 Jevne,Per Gunnar Nittedal IL 6:31:24 +1:39:46
178 Ølstad,Knut Erik Privat (ingen klubb) 6:31:31 +1:39:53
179 Karlsen,Morten Tomra BIL 6:31:46 +1:40:08
180 Berntsen,Simen Heggedal IL 6:32:19 +1:40:41
181 Øen,Dag Jutul IL 6:32:38 +1:41:00
182 Werner,Johan norske studenters roklubb 6:32:58 +1:41:20
183 Albrechtsen,Øystein Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 6:33:02 +1:41:24
184 Haugbotn,Andreas ViaNova BIL 6:33:40 +1:42:02
185 Stokke,Per Christian Oslostudentenes IK - Ski 6:33:50 +1:42:12
186 Sundin,Morten Vestre Akers SK 6:34:01 +1:42:23
187 Madsen,Viggo SK Rye 6:34:19 +1:42:41
188 Danielsen,Sven Norsk Energi 6:34:22 +1:42:44
189 Nuven,Erik Drammen politis idrettslag 6:34:23 +1:42:45
190 BjØrdal,Arild Ørsta IL 6:34:26 +1:42:48
191 Lid,Arve Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 6:35:09 +1:43:31
192 Lid,Asbjørn opil 6:35:27 +1:43:49
193 Solberg,Svein Otto Jutul IL 6:35:29 +1:43:51
194 Selvig,Reidar Onarheim Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 6:35:32 +1:43:54
195 Arentz,Hans L. Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 6:35:53 +1:44:15
196 Schau,Morten Pyramidegutta Skilag 6:36:01 +1:44:23
197 Svankil,Thomas Aasguten, IL 6:36:04 +1:44:26
198 Heimdal,Trond Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 6:36:38 +1:45:00
199 Rømmen,Jan Syril IL 6:37:06 +1:45:28
200 Asplin,Mikal Formo Heming, IL 6:37:36 +1:45:58
201 Gomo,Terje Privat (ingen klubb) 6:37:47 +1:46:09
202 Haueng,Odd Arne Etteranmeldt 6:38:07 +1:46:29
203 Mittet,Nils Jørgen SK Rye 6:38:09 +1:46:31
204 Johansen,Jan Ivar E Team ull 6:38:26 +1:46:48
205 Lindbäck,Rolf team united bakeries 6:38:29 +1:46:51
206 Gudmund,Bartnes NVE-BIL 6:38:39 +1:47:01
207 Lie,Bernt Rustad IL 6:38:42 +1:47:04
208 Jorde,Knut Asker Skiklubb 6:38:49 +1:47:11
209 Hafting,Torkel UiO BIL 6:38:54 +1:47:16
210 Eide-fredriksen,Øystein Baba Ganoush 6:39:06 +1:47:28
211 Drevvatne,Thomas Ready 6:39:20 +1:47:42
212 Berge,Bjørn Harestua IL 6:39:46 +1:48:08
213 Skjeggedal,Terje Østlandsforskning BIL 6:39:54 +1:48:16
214 Mølsæter,Martin privat 6:40:16 +1:48:38
215 Helgesen,Odd Ingvar Sjåstad/Vestre Lier IL 6:40:25 +1:48:47
216 Lund,Harald Francke Privat (ingen klubb) 6:40:31 +1:48:53
217 Berntsen,Terje Heggedal IL 6:40:37 +1:48:59
218 Lyse,Tommy Hafslund BIL 6:40:57 +1:49:19
219 Aamodt,Christian Andreas Heming, IL 6:41:13 +1:49:35
220 Claussen,Jonas Jutul IL 6:41:19 +1:49:41
221 Lien,Martin Arnar Grothe Heming, IL 6:41:42 +1:50:04
222 Mykland,Are Mykland IL 6:41:43 +1:50:05
223 Steinsholt,Håvard Ås IL 6:42:01 +1:50:23
224 Grøstad,Øystein Nesodden IF 6:42:12 +1:50:34
225 Gammelmo,Øivind Svea Skilag 6:42:42 +1:51:04
226 Horvei,Martin IF Frøy 6:43:25 +1:51:47
227 Gundersen,Per Christian Privat (ingen klubb) 6:43:27 +1:51:49
  Skotheim,Rolf Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 6:43:27 +1:51:49
229 Kalland,Kjartan Visma BIL 6:43:34 +1:51:56
230 Bjaadal,Ivar Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 6:43:36 +1:51:58
231 Kvalnes,Truls Overtenning SK 6:46:02 +1:54:24
232 Karlsen,Espen Nittedal Banquet Racers 6:46:22 +1:54:44
233 Cook,Mathias Heming, IL 6:47:36 +1:55:58
234 Hovstein,Thomas Stadsbygd IL 6:48:04 +1:56:26
235 Åsprang,Rune Frøysa Sportsklubben Ceres 6:48:07 +1:56:29
236 Pålsson,Bruno ERICSSON B.I.L. 6:49:05 +1:57:27
237 Vala,Knut Rustad IL 6:49:09 +1:57:31
238 Weimoth,Per Rune AGA Klubben BIL 6:49:10 +1:57:32
239 Nørgaard,Kjeld Tore DnBNOR BIL 6:49:19 +1:57:41
240 Rolness,Kjetil Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 6:49:24 +1:57:46
241 Lars Jørgen,Tvenge Granerud Nordre Eidsvoll IL 6:49:30 +1:57:52
242 Lind,Christian Børs Røa IL 6:49:39 +1:58:01
  Bergene,Tom eiker ck 6:49:39 +1:58:01
244 Simensen,Rune Nittedal IL 6:49:59 +1:58:21
245 Kværnrud,Pål Privat (ingen klubb) 6:50:16 +1:58:38
246 Winther,Kjell Vålerenga Ski 6:50:46 +1:59:08
247 Jørve,Morten BOC 6:50:54 +1:59:16
248 Haugfos,Nils Petter Drammens Ballklubb 6:51:08 +1:59:30
249 Svensøy,Arne JBV BIL Oslo 6:51:20 +1:59:42
250 Irgens,Haakon Baba Ganoush 6:51:59 +2:00:21
251 Hogsnes,Henrik Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 6:52:14 +2:00:36
252 Gulbrandsen,Svein ringkollen 6:53:47 +2:02:09
253 Solheim,Erik Reistad Why Not AS 6:54:15 +2:02:37
254 Flem,Ola Ullensaker Skiklubb 6:54:19 +2:02:41
255 Henriksen,Rune Nittedal Cykel klubb 6:54:21 +2:02:43
256 Tjernsli,Fred SK Rye 6:54:32 +2:02:54
257 Alm-kristiansen,Kjetil Privat (ingen klubb) 6:54:38 +2:03:00
258 Hilde,Trond Etteranmeldt 6:54:40 +2:03:02
  Horn,Kristian Pande Thommessen BIL 6:54:40 +2:03:02
260 Tollefsen,Ivar Etteranmeldt 6:54:43 +2:03:05
261 Sletten,Magnor Veidekke BIl 6:54:50 +2:03:12
262 Moen,Truls Gunnar Sylling IF 6:54:53 +2:03:15
263 Bugge,Amund Fougner Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 6:55:45 +2:04:07
264 Skjefte,Lars Øyvind Stokke IL 6:55:51 +2:04:13
265 Skarholt,Øyvind Privat (ingen klubb) 6:55:53 +2:04:15
266 Aslaksrud,Yngve Nittedal IL 6:55:59 +2:04:21
267 Nævestad,Tor-Olav Team Gaute og Tor 6:56:00 +2:04:22
  Hauge,Erik Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 6:56:00 +2:04:22
269 Frøysaa,Paal OUS BIL 6:56:40 +2:05:02
270 Tholfsen,Karl Jacob Kolsås K.K. 6:56:51 +2:05:13
271 Hoel,Lars Erik Team EiendomsInvestor 6:56:56 +2:05:18
272 Witt,Tron Jonathan Adler Racing 6:56:57 +2:05:19
273 Opsanger,Olav Vågå IL 6:57:12 +2:05:34
274 Samuelsen,Gunnar Norkart Geoservice BIL 6:57:28 +2:05:50
275 Rønningen,Ole Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 6:57:31 +2:05:53
276 Jyssum,Tore Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 6:58:36 +2:06:58
277 Engedal,Philipp Privat (ingen klubb) 6:59:00 +2:07:22
278 Førland,Dag Privat (ingen klubb) 6:59:10 +2:07:32
279 Holt,Axel Johan Ringkollen Skiklubb 6:59:29 +2:07:51
280 Steen,Martin Privat (ingen klubb) 6:59:32 +2:07:54
281 Mo,Morten Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 6:59:35 +2:07:57
282 Hammer,Sondre Tobias Fossum IF 7:00:29 +2:08:51
283 Fossum,Reidar Asker Skiklubb 7:00:38 +2:09:00
284 Thy,Stein-Tore Nittedal Banquet Racers 7:01:01 +2:09:23
285 Sjursen,Morten Haslum IL 7:01:29 +2:09:51
286 Ringstad,Sverre Johannes Fossum IF 7:02:31 +2:10:53
287 Dølvik,Bjørn Asker Skiklubb 7:02:36 +2:10:58
288 Oord,Frank SQS BIL 7:03:01 +2:11:23
289 Amdahl,Jørgen NTNU-BIL 7:03:04 +2:11:26
290 Winum,Rune Bjønnputten IL 7:03:10 +2:11:32
291 Tofte,Svein Erik Nesodden IF 7:03:15 +2:11:37
292 Skage,Grønneberg Dragoon Eiendom 7:03:18 +2:11:40
293 Thomas,Pål Anders Hjellnes Consult 7:03:41 +2:12:03
294 Raabe,Erik Anton Haslum IL 7:04:04 +2:12:26
295 Moen,Arne Martin Norges Banks Idrettslag 7:04:27 +2:12:49
296 Blokkum,Arild Knowit 7:04:28 +2:12:50
297 Edstam,Anders Privat (ingen klubb) 7:04:49 +2:13:11
298 Jensen,Johan Toverud Nydalens SK 7:04:50 +2:13:12
299 Solheim,Gaute Sollihøgda Ski og Salongskytte 7:05:08 +2:13:30
300 Kildahl,Lars Kristian Heming, IL 7:05:10 +2:13:32
301 Berthelsen,Stein Erik Oslomarka IK 7:05:13 +2:13:35
302 Aasen,Audun privat 7:05:34 +2:13:56
303 Berge,Gunnar Rustad IL 7:05:43 +2:14:05
304 Kopland,Karsten PWT Travel AS 7:05:57 +2:14:19
305 Flaen,Helge privat 7:06:24 +2:14:46
306 Øiseth,Kai Asker Skiklubb 7:06:34 +2:14:56
307 Pedersen,Rolf Mauritz Asker Skiklubb 7:07:40 +2:16:02
308 Viktil,Ivar Holeværingen, IL 7:08:16 +2:16:38
309 Lunne,Tom NGI 7:08:18 +2:16:40
310 Ulrichsen,Peter nordea b.i.l. 7:08:58 +2:17:20
311 Hisdal,Jonny Privat (ingen klubb) 7:09:30 +2:17:52
312 Gerner-mathisen,Henrik Kvale Advokatfirma BIL 7:09:46 +2:18:08
313 Høy,Iver Harald Christiania Roklub 7:10:25 +2:18:47
314 Landmark,Einar Kolsås K.K. 7:10:28 +2:18:50
315 Auråker,Nils-Erik Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 7:10:35 +2:18:57
316 Forsmo,Steinar IF Frøy 7:10:36 +2:18:58
317 Tafjord,Jo Sølve Privat (ingen klubb) 7:11:27 +2:19:49
318 Kampli,Viggo Røa IL 7:11:45 +2:20:07
319 Ringdal,Morten Heming / Oslo Sportslager 7:11:59 +2:20:21
320 Munthe,Henrik NHO BIL 7:12:03 +2:20:25
321 Andresen,Marius HMK 7:12:26 +2:20:48
322 Hardal,Kjetil Bjørndal IF 7:12:54 +2:21:16
323 Iversen,Einar Gjerdrum IL 7:12:56 +2:21:18
324 Goulignac,Remi team united bakeries 7:13:07 +2:21:29
325 Enger,Magne Leunell Privat (ingen klubb) 7:13:29 +2:21:51
326 Breivik,Thomas Team Extrapersonell comback 7:13:35 +2:21:57
327 Grinde,Kjetil Team ull 7:14:42 +2:23:04
328 Berntsen,Jan-Eirik Privat (ingen klubb) 7:14:50 +2:23:12
329 Eriksen,Hans Erik Bærums Verk IF 7:15:30 +2:23:52
330 Storli,Morten Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 7:15:34 +2:23:56
331 Heimdal,Geir CK Nittedal 7:15:44 +2:24:06
332 Egeland,Christen Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 7:15:46 +2:24:08
333 Langslet,Gisle Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 7:16:08 +2:24:30
334 Bolstad,Geir-Egil Oslofjord triatlon 7:16:13 +2:24:35
335 Oterholm,Steinar Bærum kommune 7:16:43 +2:25:05
336 Johannesen,Nils Jakob Privat (ingen klubb) 7:17:05 +2:25:27
337 Strøm-Gundersen,Knut Andreas HMK 7:17:14 +2:25:36
338 Ståvi,Jan Martin Bærums Skiklub 7:17:21 +2:25:43
339 Sagård,Bernt Storebrand Sport 7:18:06 +2:26:28
340 Dalvang,Claus Bærum kommune 7:18:09 +2:26:31
341 Matheson,Christian nordea b.i.l. 7:18:13 +2:26:35
342 Engell,Torgrim GE-Healthcare BIL 7:18:36 +2:26:58
343 Andersen,Stig Etteranmeldt 7:18:56 +2:27:18
344 Ihler,Trond Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 7:19:24 +2:27:46
345 Teigland,André Privat (ingen klubb) 7:20:12 +2:28:34
346 Smith,William Ingierkollen/Rustad Slalomklub 7:21:47 +2:30:09
347 Sletten,Gerhard Oslostudentenes IK - Ski 7:21:50 +2:30:12
348 Madsen,Henrik Bachke Langt å gå 7:22:46 +2:31:08
349 Pedersen,Svend Jevnaker Idrettsforening Ski 7:23:12 +2:31:34
350 Holmsen,Hans Christian Landkreditt Bank 7:23:32 +2:31:54
351 Sjursen,Trond Høegh Sport 7:24:52 +2:33:14
352 Dammann,Rolf Privat (ingen klubb) 7:24:55 +2:33:17
353 Aakre,Eivind Svarstad IL 7:24:57 +2:33:19
354 Andresen,Kristoffer Sportsklubben Rye 7:25:03 +2:33:25
355 Matsen,Nils Realcom BIL 7:25:37 +2:33:59
356 Ongstad,Tormod Fossum IF 7:26:21 +2:34:43
357 Aafloen,Christer Rinnan BOC 7:26:27 +2:34:49
358 Fossum,Jon Arvid Asker Skiklubb 7:26:41 +2:35:03
359 Stray,Fredrik Privat (ingen klubb) 7:26:54 +2:35:16
360 Lars,Gaustad Nittedal Banquet Racers 7:27:10 +2:35:32
361 Syvertsen,Erik BananaClub 7:27:20 +2:35:42
362 Sæther,Steinar A. Privat (ingen klubb) 7:27:25 +2:35:47
363 Tangen,Jørgen Von Ready/PIL 7:28:18 +2:36:40
364 Haugen,Marius Privat (ingen klubb) 7:28:26 +2:36:48
365 Hvaal Størdal,Øyvind Overtenning SK 7:28:44 +2:37:06
366 Nordenstrøm,Nils Jakob KNS 7:29:06 +2:37:28
367 Finstad,Bjørn Nittedal IL 7:29:08 +2:37:30
368 Øyehaug,Ogne Ørsta IL 7:29:18 +2:37:40
369 Hassel,Thomas BOC 7:29:23 +2:37:45
370 Ormestad,Tellef IL Runar 7:29:30 +2:37:52
371 Hasseleid,Magnus Privat (ingen klubb) 7:29:40 +2:38:02
372 Brudal,Stein Sportsklubben Rye 7:29:49 +2:38:11
373 Hole,Trond R. Bækkelagets SK 7:29:56 +2:38:18
374 Byrkjeland,Bergsvein Koll IL 7:30:18 +2:38:40
375 Hageberg,Rune Etteranmeldt 7:30:24 +2:38:46
376 Skahjem,Erik Asker Skiklubb 7:30:31 +2:38:53
377 Stensberg,Terje Oslostudentenes IK - Ski 7:30:48 +2:39:10
378 Brandtzæg,Halfdan Etteranmeldt 7:32:06 +2:40:28
379 Lindvik,Frederik Nordic Choice Hotels 7:32:10 +2:40:32
380 Lund,Magne NetCom BIL 7:33:00 +2:41:22
381 Linnebo,Øyvind Johannessen Asker Skiklubb 7:33:30 +2:41:52
382 Hagen,Dag Etteranmeldt 7:34:42 +2:43:04
383 Wøien,Mats Asker Skiklubb 7:34:56 +2:43:18
384 Borge,Jonas Privat (ingen klubb) 7:35:25 +2:43:47
385 Hansson,Rasmus Ondur Skiklubb 7:35:40 +2:44:02
386 Ranhoff,Frode Skiforeningen 7:36:25 +2:44:47
387 Borka,Andre team united bakeries 7:37:07 +2:45:29
388 Mortensen,Sveinung Blix Aibel 7:37:09 +2:45:31
389 Hjelle,Nils Skattedirektoratet B. I. L. 7:37:44 +2:46:06
390 Sundsaasen,Vegard Etteranmeldt 7:38:05 +2:46:27
391 Ibenholt,Einar Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 7:38:30 +2:46:52
392 Lund,Anders Fossum IF 7:39:09 +2:47:31
393 Albech,Jørgen Etteranmeldt 7:39:22 +2:47:44
394 Opseth,Per Erik Holeværingen, IL 7:39:32 +2:47:54
395 Grøholdt,Jon Sørkedalen IF 7:40:14 +2:48:36
396 Lunde,Christian August privat 7:41:01 +2:49:23
397 Nyquist,Mikkel Privat (ingen klubb) 7:41:30 +2:49:52
398 Vaboen,Even Etteranmeldt 7:42:08 +2:50:30
399 Grinde,Geir Skiforeningen 7:42:31 +2:50:53
400 Halvorsrud Berget,Knut Røa IL 7:43:11 +2:51:33
401 Kloster,Jon Privat (ingen klubb) 7:43:12 +2:51:34
402 Dahl,Andreas Hof IL 7:43:31 +2:51:53
403 Endre,Espen Klister IL 7:43:38 +2:52:00
404 Johannessen,Trond Asker Skiklubb/Team Sport1 Sen 7:43:39 +2:52:01
405 Stensland,Andreas Privat (ingen klubb) 7:44:17 +2:52:39
406 Haldorsen,Trygve Frydenlund 7:44:18 +2:52:40
407 Hansen,Asbjørn R. Gyldenløve Cigar Selskab 7:44:38 +2:53:00
408 Harang,Magne Exie 7:44:43 +2:53:05
  Rachlew,Cato Experian 7:44:43 +2:53:05
410 Bjørgaas,Knut K. Asker Skiklubb 7:45:00 +2:53:22
411 Weydahl,Jon Drøbak-Frogn IL 7:45:09 +2:53:31
412 Haugmo,Martin Drammen politis idrettslag 7:46:20 +2:54:42
413 Lauritzen,Fredrik Privat (ingen klubb) 7:46:42 +2:55:04
414 Olsen,Martin Privat (ingen klubb) 7:46:47 +2:55:09
415 Dale,Hans Petter Pareto BIL 7:47:07 +2:55:29
416 Thommesen,Frank Sportsklubben Rye 7:47:16 +2:55:38
417 Sagstuen,Eirik Smidt Strømmen og Lillestrøm Skiklub 7:47:40 +2:56:02
418 Näsholm,Peter Nydalens SK 7:47:52 +2:56:14
419 Brovold,Henrik Fredrikstad SK 7:48:10 +2:56:32
  Brovold,Lars Petter Fredrikstad SK 7:48:10 +2:56:32
421 Næstvold,Alf nedre kongo idrettslag 7:48:21 +2:56:43
422 Henrik,Østerman Fysisktest.no 7:48:35 +2:56:57
423 Solberg,Ole Martin Ringkollen Skiklubb 7:49:05 +2:57:27
424 Hasseleid,Jan privat 7:49:18 +2:57:40
425 Leinaas Olafsen,Amund privat 7:49:22 +2:57:44
426 Mork,Audun Privat (ingen klubb) 7:49:25 +2:57:47
427 Syse,Christian Privat (ingen klubb) 7:49:30 +2:57:52
428 Brevik,Christian Bærums Skiklub 7:50:16 +2:58:38
429 Håkonsen,Yngve Sogndal IL 7:50:30 +2:58:52
430 Lindholm,Geir Johan privat 7:52:09 +3:00:31
431 Fonn,Tore Statkraft b.i.l. 7:52:21 +3:00:43
432 Zimmer,Frederik Etteranmeldt 7:54:30 +3:02:52
433 Eriksen,Tom Bech Fossum IF 7:54:32 +3:02:54
434 Richter,Odd Privat (ingen klubb) 7:54:39 +3:03:01
435 Faye,Ole Haslum IL 7:54:48 +3:03:10
436 Sviland,John Tanke Privat (ingen klubb) 7:54:50 +3:03:12
437 Schiander,Kristian Oslofjord triatlon 7:55:55 +3:04:17
438 Ryggvik,Helge Etteranmeldt 7:56:20 +3:04:42
439 Randen,Jo Bygdøy Monolitten 7:56:36 +3:04:58
440 Øien,Mats Conny Krigsskolen IL 7:56:48 +3:05:10
441 Kløvfjell,Ronny Trauma 7:57:03 +3:05:25
  Fredriksen,Erling Trauma 7:57:03 +3:05:25
  Fredriksen,Bjarne Post- og teletilsynet BIL 7:57:03 +3:05:25
444 Breivold,Jon Oppegård IL 7:57:30 +3:05:52
445 Amdal,Lars Wist Skøya Test Team 7:57:58 +3:06:20
446 Hansson,Truls Hveem Ondur Skiklubb 7:59:19 +3:07:41
  Ødegaard,Bjørn Etteranmeldt 7:59:19 +3:07:41
448 Aasen,Jens Ivar Ivrig, IL 7:59:27 +3:07:49
449 Haverstad,Ingemar Privat (ingen klubb) 7:59:30 +3:07:52
450 Williams,Lorenzo Etteranmeldt 8:00:00 +3:08:22
451 Jakhelln,Georg Fossum IF 8:00:31 +3:08:53
452 Egge,Arild Privat (ingen klubb) 8:01:24 +3:09:46
453 Jensen,Alexander Scheen Privat (ingen klubb) 8:01:35 +3:09:57
454 Karlsen,Eirik Bøe Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 8:01:42 +3:10:04
455 Jordahl,Lars Østensjø Rederi AS 8:01:53 +3:10:15
456 Engebakken,Jon Arve Urseth Tolga IL 8:02:37 +3:10:59
457 Landmark,Ivar Bærum kommune 8:02:38 +3:11:00
458 Sagbakken,Per Fossum IF 8:03:16 +3:11:38
459 Haugen,Lars abbv il 8:03:18 +3:11:40
460 Ekeland,Espen Euler IL 8:03:37 +3:11:59
461 Evensen,Tore Mogutten IL 8:03:58 +3:12:20
462 Hammerstad,Gudbrand ABB BIL 8:04:17 +3:12:39
463 Lye,Helge Tyrving, IL 8:05:04 +3:13:26
464 Herland,Jarl Odin Kjelsås IL 8:05:16 +3:13:38
465 Øie,Leif privat 8:06:00 +3:14:22
466 Bekkemellem,Jonny Nittedal IL 8:06:25 +3:14:47
467 Johansen,Lars Øyvind SK Rye 8:06:32 +3:14:54
468 Gårder,Magne Privat (ingen klubb) 8:06:52 +3:15:14
469 Wilmar,Erik Bækkelaget Spkl 8:07:03 +3:15:25
470 Aspelund,Øivind privat 8:07:29 +3:15:51
471 Sæterkvist,Mats Codan Forsikring 8:07:36 +3:15:58
472 Bjørnsen,Per Haslum IL 8:08:08 +3:16:30
473 Olsen,Reidar Fredrik IBM Klubben 8:08:44 +3:17:06
474 Lunder,Sten Einar Svea Skilag 8:08:48 +3:17:10
475 Vehus,Lars Kristian Saga Eiendom 8:08:50 +3:17:12
476 Kanden,Jens Øvrevoll Hosle IL 8:08:58 +3:17:20
477 Johnson,Eirik Espolin Privat (ingen klubb) 8:09:31 +3:17:53
478 Loe,Lars Andreas privat 8:09:44 +3:18:06
479 Berg,Morten Emil Asker Skiklubb 8:10:22 +3:18:44
480 Alstad,Oddbjørn Kjelsås IL - ski 8:10:35 +3:18:57
481 Majak,Peter GWKK 8:10:55 +3:19:17
482 Haugene,Håvard Privat (ingen klubb) 8:11:20 +3:19:42
483 Eivind Austreng,Graversen Econ Pöyry 8:12:23 +3:20:45
484 Østensen,Øyvind Privat (ingen klubb) 8:12:42 +3:21:04
485 Stave,Even Privat (ingen klubb) 8:13:44 +3:22:06
486 Jordahl,Frode Aabling Ski Team 8:14:21 +3:22:43
487 Godbolt,James Oseberg Skilag 8:15:15 +3:23:37
488 Hoel,Espen Norman Team EiendomsInvestor 8:15:26 +3:23:48
489 Karlsrud,John Skiforeningen 8:16:46 +3:25:08
490 Westby,Thorleif Privat (ingen klubb) 8:18:00 +3:26:22
491 Elnæs,Richard CK Nittedal 8:18:24 +3:26:46
492 Gundersen,Håkon Privat (ingen klubb) 8:18:32 +3:26:54
493 Erichsen,Knut Stovnerkameratene 8:18:34 +3:26:56
494 Laastad,Tharald Stray Pareto BIL 8:19:29 +3:27:51
495 Haugland,Øyvind Privat (ingen klubb) 8:19:40 +3:28:02
496 Gulbrandsen,Marius Privat (ingen klubb) 8:19:43 +3:28:05
497 Wethal,Joakim Privat (ingen klubb) 8:20:00 +3:28:22
498 Johansen,Jan Erik Icopal BIL 8:20:14 +3:28:36
499 Halvorsen,Erik Feltmann Sportsklubben Rye 8:21:44 +3:30:06
500 Enander,Lars Privat (ingen klubb) 8:21:53 +3:30:15
501 Ott,Henning Molander Esso 8:22:57 +3:31:19
502 Ravn,Jan Henrik Fossum IF 8:23:10 +3:31:32
503 Fossen,Haaken Aibel BIL 8:23:28 +3:31:50
504 Ayling,Morten Alexander Malcolm GE - Vetco Gray 8:23:32 +3:31:54
505 Øverli,Per Øyvind Aibel BIL 8:24:23 +3:32:45
  Svartdal,Halvor Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 8:24:23 +3:32:45
507 Valbjørgsløkken,Roar Sjårdalen IL 8:25:02 +3:33:24
508 Wilhelmsen,Finn Otto NRKBIL 8:25:12 +3:33:34
509 Hellum,Martin mnemonic 8:25:37 +3:33:59
510 Melheim,Espen Drammen Strong 8:25:49 +3:34:11
511 Planke,Petter Sverre Lyn Ski 8:26:22 +3:34:44
512 Halvorsen,Lars Boye Bjørndal IF 8:26:39 +3:35:01
513 Hjort,Harald Hjort DA BIL 8:28:10 +3:36:32
514 Weyer-larsen,Lars-Petter Baba Ganoush 8:28:12 +3:36:34
515 Borthen,Marius privat 8:30:40 +3:39:02
516 Plows,Alexander Thommessen BIL 8:30:55 +3:39:17
517 Grünert,Hans - Ulrik CGM 8:32:00 +3:40:22
518 Gløersen,Harald Norconsult 8:32:10 +3:40:32
519 Harbitz,Halvor Privat (ingen klubb) 8:32:46 +3:41:08
520 Urdahl,Per Gjert EDB bedrifstidrettslag 8:33:10 +3:41:32
521 Svela,Erling Privat (ingen klubb) 8:33:29 +3:41:51
522 Andresen,Tor warszawa ski 8:33:37 +3:41:59
523 Jøssing,Helge NRKBIL 8:34:32 +3:42:54
524 Helgheim,Sveinung Privat (ingen klubb) 8:34:43 +3:43:05
525 Karlsson,Jakob Privat (ingen klubb) 8:35:19 +3:43:41
526 Nybakken,Helge Grenaderen 8:36:03 +3:44:25
527 Langedal,Ola opil 8:36:12 +3:44:34
  Larsen,Tommy opil 8:36:12 +3:44:34
529 Isdahl,Hans Nordreisa IL 8:37:20 +3:45:42
530 Berthelsen,Gorm Privat (ingen klubb) 8:37:36 +3:45:58
531 Almklov,Robert Gyldenløve Cigar Selskab 8:37:54 +3:46:16
532 Berthelsen,Åsmund Tambarskjelvar, IL 8:39:33 +3:47:55
533 Eggen,Bror Ivar Hakadal IL 8:39:50 +3:48:12
534 Sem,Carl Edvard Team SØCE 8:41:07 +3:49:29
535 Geelmuyden,Fredrik Privat (ingen klubb) 8:41:46 +3:50:08
536 Gunnheim,Niklas ingen 8:42:04 +3:50:26
537 Brekke,Arild BOC 8:42:25 +3:50:47
538 Woll,Øyvind Nittedal IL 8:42:29 +3:50:51
539 Mohr,Wilhelm Gluntan 8:42:41 +3:51:03
540 Gulliksen,Arne-Vetle Privat (ingen klubb) 8:42:48 +3:51:10
541 Evensen,Kim-Andre KPMG 8:46:25 +3:54:47
542 Høgfoss,Ole-Martin Privat (ingen klubb) 8:47:22 +3:55:44
543 Koren,Jens Petter Grenaderen 8:48:02 +3:56:24
544 Grenager,Bjørn Sverre Sportsklubben Rye 8:49:11 +3:57:33
545 Madsen,Andreas Privat (ingen klubb) 8:49:12 +3:57:34
546 Bernth-Andresen,Simon Etteranmeldt 8:49:28 +3:57:50
547 Bjørgum,Erik Fossum IF 8:50:29 +3:58:51
548 Soknes,Martin Privat (ingen klubb) 8:50:46 +3:59:08
549 Halvorsen,Reidar Asker Skiklubb 8:50:56 +3:59:18
550 Bryhn,Rolf Romedal IL 8:51:31 +3:59:53
551 Gjemdal,Eivind SpareBank 1 8:51:47 +4:00:09
552 Ibenholt,Harald Foren.Til Ski-Idrettens Fremme 8:51:49 +4:00:11
553 Nyvoll,Jan-Marius Tåsen Allstars 8:52:12 +4:00:34
554 Indrehus,Audun Fjellhug/Vereide IL 8:52:55 +4:01:17
555 Bennett,Tim team united bakeries 8:53:34 +4:01:56
556 Aasgaard,Anders Bønnerudtjern Badstuklubb 8:56:05 +4:04:27
557 Thomas,Bjerkeli Media Norge 9:01:47 +4:10:09
  Bakken,Thomas Lørenskog Bil & Caravanservice 9:01:47 +4:10:09
559 Gunderson,Harald Alfsen og Gunderson BIL 9:02:34 +4:10:56
560 Dahl,Nils Johan Privat (ingen klubb) 9:05:22 +4:13:44
561 Krogness,Ole Andreas Nesodden IF 9:06:02 +4:14:24
562 Brækken,Christian Falck 9:06:53 +4:15:15
563 Sanengen,Truls Heming, IL 9:08:01 +4:16:23
564 Lange,Christoffer Etteranmeldt 9:08:22 +4:16:44
565 Blomkvist,Jan Edvin Boligbyggelaget Usbl B.I.L. 9:08:28 +4:16:50
566 Solheim,Nils Olav Aker Solutions BIL 9:08:36 +4:16:58
567 Weseth,Tarjei Øvrevoll Hosle IL 9:09:42 +4:18:04
568 Ottosen,Emil Krigsskolen IL 9:11:39 +4:20:01
569 Magnus,Per Privat (ingen klubb) 9:11:42 +4:20:04
570 Arentz-Hansen,Erik Etteranmeldt 9:11:59 +4:20:21
571 Haug,Petter Gunerius Privat (ingen klubb) 9:12:28 +4:20:50
572 Engh,Jone Bærums Skiklub 9:12:52 +4:21:14
573 Aldrin,Magne FBI Norsk Regnesentral 9:13:33 +4:21:55
574 Hansen,Bjørn Normann Grenaderen 9:14:51 +4:23:13
575 Stoltenberg-Hansson,Erik Norcem Brevik 9:15:52 +4:24:14
576 Breivold,Arild Oppegård IL 9:16:42 +4:25:04
577 Nygaard,Arvid ALBIL 9:19:05 +4:27:27
578 Harbitz,Ole Friskis og Svettis 9:20:29 +4:28:51
579 Mjørud,Conrad Team SØCE 9:20:48 +4:29:10
580 Kjølseth,Audun Bønnerudtjernet Badstuklubb 9:21:45 +4:30:07
581 Sharikabad,Mohammad Nouri Privat (ingen klubb) 9:26:49 +4:35:11
582 Hysing,Jan Asker Skiklubb 9:28:23 +4:36:45
583 Anderssen,Knut Veritas BIL 9:28:43 +4:37:05
584 Falch-hennum,Kyrre Lyn Ski 9:29:04 +4:37:26
  Haugen,Christoffer Lund Exie 9:29:04 +4:37:26
586 Bakken,Edgar Lørenskog Bil & Caravanservice 9:35:50 +4:44:12
587 Schou,Carl Fredrik Heming, IL 9:37:02 +4:45:24
  Gunderson,Olaf Alfsen og Gunderson BIL 9:37:02 +4:45:24
589 Andersen,Alfred Grenaderen 9:38:33 +4:46:55
590 Beach,Charles Privat (ingen klubb) 9:44:21 +4:52:43
591 Karlsen,Erik Dagfinn Hille Melbye arkitekter as 9:45:28 +4:53:50
592 Larssen,Arvid opil 9:47:50 +4:56:12
593 Øvreås,Steinar OKBIL 9:51:03 +4:59:25
594 Eidsten,Hans Johan Fossum IF 10:01:42 +5:10:04
595 Larsen,Christian Øverberg Jardar IL 10:01:44 +5:10:06
596 Hauger,Svein-Erik Lørenskog Skiklubb 10:02:11 +5:10:33
597 Eikeland,Bård Sportsklubben Rye 10:10:15 +5:18:37
598 Sunde,Knut Olaf privat 10:23:51 +5:32:13
599 Hagness,Carsten SK Rye 10:28:31 +5:36:53
600 Knai,Ivar Johannes BOC 10:44:24 +5:52:46
601 Toft-eriksen,Ola Privat (ingen klubb) 10:53:19 +6:01:41
602 Wiese,John Etteranmeldt 11:02:13 +6:10:35