Det vil si at han den 19. mars går for sitt 47 merket i rennet og 60. merke totalt.  Åge har gått sin siste langtur (Lillehammer - Kvarstad - Lillehammer 46 km) og sin siste konkuranse før Birken. Nå er det det rolige skiturer, nedtrapping og hvile som gjelder. Åge er klar for sitt 51 Birkebeinerrenn!

Åge Ludvigsen er aktiv innen langrenn, løping og orientering. Det hele begynte vel egentlig med orientering i Lillehammer Orienteringsklubb i ungdommen. Å konkurrere på ski begynte han ikke før han var ferdig med militærtjenesten og i 1961 deltok han i sitt første Birkebeinerrenn uten å klare merket.  Orienteringen har blitt mest som arrangør i voksen alder blant annet i Fjelldilten.  Om sommeren er han aktivt med i Sørdalskarusellen og har fullført karusellen 24 ganger og har 6 klasseseire sammenlagt.

Åge har deltatt i en lang rekke renn og løp og her er en del av dem:

- Birekbeinerlrennet 50 ganger (46 merker)
- Birkebeinerløpet 13 ganger (13 merker)
- Vasaloppet 8 ganger
- StafettVasan 7 ganger
- Holmenkoll Maraton
- Holmenkollstafetten for Lillehammer IF
- Kretsmester i stafett for Lillehammer Skiklub
- 7 mila (Sørkedalen - Eidsvold)
- Sørdalskarusellen - fullført 24 ganger / 6 klasseseire
og mye, mye mer!
 Åge vant sin klasse M70 - 74 år i Holmenkoll Maraton tidligere i vinter.
Foto: Kjell Vigestad.

Fra oppløpet i Birkebeinerrennet 2010 - kanskje det Åge setter mest pris på. Han har akkurat gått opp på 2. plass i klassen og staker seg inn de siste metrene til sluttiden 3:26:07. Nr 3 i klassen Gunnar Serck-Hanssen skimtes med rød topplue i kantan av bildet.


Sommeren bruker Åge blant annet til deltakelse i Sørdalskarusellen på Lillehammer og det store målet er nok Birkebeinerløpet hvor han har deltatt hver gang løpet er blitt arrangert dvs 13 ganger med merke hver gang.

 Åge forteller til Kondis at han vant det første Flåkålia rundt (første løp i Sørdalskarusellen fra starten i 1982) noe han var godt fornøyd med. Løypelegger og initiativtaker Einar Bræin fra Fåberg, en riktig god løper den gang, tok teten i stor fart. Einar bodde oppe i veien der løypa var lagt og han holdt farten helt til han kom hjem og slakket av mens Åge minnes at han fortsatte med høyt tempo og var plutselig alene.

Åge var altså  med fra begynnelsen av karusellen og forteller at Sørdalskarusellen har betydd veldig mye for han som inspirasjon og motivasjon for sin mosjonsvirksomhet. Karusellen er både artig og varierende og fin å være med på.

Åge sier han har vær heldig som har fått lov til å være frisk og skadefri og fått lov til å drive med det han liker best. Det er absolutt ingen selvfølge. I dag er Åge pensjonist og har blitt profesjonell mosjonist og går 5 turer på ski hver uke gjerne i sammen med treningskammeratene pensjonistene Steinar Brekke og Knut Kvernerud. .  I tillegg pleier han treningssamkvem med  gamle arbeidskoleger i Eidsiva Energi. Sammen har de vært med i StafettVasan.

Åge synes vinteren er fantastisk på senvinteren i Lillehammer og kanskje den beste tiden på året med veldig fine muligheter til å gå på ski.  Ingen tvil om at idrett og friluftsliv er livet til Åge Ludvigsen. Bildet blir komplett når vi nevner at Åge også  like å gå på tur i fjellet og har gått over Jostedalsbreen på tvers flere ganger.

Vi ønsker Åge lykke til med årets Birkebeinerrenn!