De eldste startet på Tingstadjordet ovenfor Rena lørdag morgen. Etter en kald natt og nysnø var det et enkelt smørevalg, men snøen var trå og det viste seg snart at det ikke ble rekordtider.
Likevel ble det et minneverdig Birkebeinerrenn med fin sol og godt føre med litt generende vind og 5 -6 km med gjenblåste spor over Raufjellet.

Foto: Kjell Vigestad, Per Inge Østmoen og Finn Olsen

Andre artikler på kondis.no om årets Birkebeiner skifestival:
"Best Birkebeiner ever!"
Ola Kvaale først over fjellet
Tsjekkisk og sveitsisk seier i Rennet
Squeezy suveren i Stafettbirken
Mange gode Hedmarkslag i StafettBirken
Følg Birken direkte på NRK-TV
Åge Ludvigsen klar for sitt 60. merke
Glimt fra Barnas Birkebeinerrenn
Ungdomsbirken: Fart og spenning i Sjøsæterlia
Fire Hedmark-kvinner før i Halvbirken
Inga-Låmi i fantastisk vinterværOla Kvaale, Selsbakk IL holdt et imponerende tempo over fjellet og var alene på oppløpet på Birkebeineren skistadion noen minutter før eliten beslagla oppmerksomheten. Kvaale går i klasse 70-74 år og startet 5 minutter etter klasse 65-69 år. Han passerte alle 357 i denne klassen underveis og var var ytterligere 1,5 minutter foran klassevinneren i 65-69-årsklassen i mål.

Den tidligere idrettskonsulenten i Sør-Trøndelag fylke har endelig i år fått tid til trening på dagtid, selv om han fortsatt har en deltidsstilling. Det gir mer overskudd til treningen. Og han føler på ingen måte at alderen tynger


Trippelvinner 2010 Geir Ludvig Aasen Ouren la et godt grunnlag for en god trippelinnsats også i 2011 med tiden 2:42:59, vel 3 minutter etter totalvinner Stanislav Rezak.  Fjorårsvinner på trippelen blant jentene Marthe Katrine Myhre noterte 3:24:07, halvminuttet dårligere tid enn i fjor, men da var gliden bedre. Trippelvinner i 2009 Hanne Trønnes, Ottadalen SK er 12:15 bak Myhre foran ritt og løp.  Geir Ludvig Aasen Ouren noterte seg også for en spurtseier i dag. 


Nummer 6 totalt og vinner av klasse M25 Algo Kärp, Estland, som gikk inn til tiden 2:40:12, var med i tetgruppen i store deler av rennet.


Knut Kvernerud, Team Sport 1 Lillehammer i tet for gruppen som startet kl 7:00 fra Rena - Knut var nummer 2 i mål på Lillehammer i god tid før eliteklassen og vant klasse M65 med tiden 3:33:44.

 
Teningskamerat til Knut Kvernerud, Åge Ludvigsen, Lillehammer skiklubb gikk inn til sitt 47. merke i Birkebeinerrenmnet og sitt 60. totalt og sin deltakelse nummer 50 i rennet. Han har 13 merker i Birkebeinerløpet også. Åge var godt fornøyd med å gå inn til 3. plass i klasse M70 med tiden 3:46:22.  Flest merker i rennet har Bjørn Tvedt som tok sitt 48. merke.
5. mann i mål var Lillehammers Espen Harald Bjerke, som var aktiv i opphentingen av teten midtveis. Antakelig brente han for mye krutt og mått slippe tetkvartetten i den siste moten opp mot skistadion.


Håvard Taugbøl fra LIllehammer Skiklub vant klasse M18 å etter god innsats i junior-VM tidligere i vinter.


Øystein "Pølsa" Pettersen nøt dagen etter at han innså at han ikke klarte å følge med i teten i løpet.  Det var en fin tur over fjellet med masse folk og mye godt humør. Pettersen fikk mange tilbakemeldinger på skidressen sin som han hadde fått idé til fra en kjøkkenduk.
 
Odd-Bjørn Hjelmeseth vant klasse M40 og var godt fornøyd med de fine forholdene over fjellet. Vinden var ikke mye å bry seg om. Helikopteret som sirklet over løperene virvla mer opp enn vinden over Raufjellet.


Svein Tore Fauskerud var best i klasse for Handikappede med den imponerende tiden 3:20:34.